Sportlovskul på Friluftslivets år

Vad kan sportlovslediga barn göra hemifrån och utomhus? Trelleborgs kommun erbjuder ett digitalt sportlovsprogram vecka 8 och fokus på utomhusaktiviteter 22-28 februari! Nu startar Friluftslivets år med sikte på att 10 procent av Sveriges befolkning ska vara ute mer än tidigare.

Kultur och fritid är viktigt när många tvingas ändra sina rutiner på grund av sjukdom eller smittspridning. Det finns flera aktiviteter som du kan ta del av hemifrån eller ute i naturen. På sportlovet syns fritidsledarna på stan, i Anderslöv, Smygehamn, Skegrie och på sociala medier – följ med i appen UNG i TRELLEBORG!

Äventyrslekplatsen i Albäck

Fotograf: Maria Tigerschiöld

Utomhusaktiviteter

Friluftslivets år 2021 handlar om att lyfta friluftslivet, att vara ute och visa upp alla de värden som friluftslivet har.

Är du friluftsintresserad finns det mycket att uppleva och göra på sportlovet i Trelleborg tillsammans med din familj. Du kan vistas utomhus i fina parker, naturområden, på discgolfbana i Albäck, motionsspår i Albäck och Östervångsparken, cykelled längs med sydkusten, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar.

För en aktiv utomhusfritid kan du också prova utegym i generationsparken och på Dalaslingan, skatepark i generationsparken och utomhus multiarenor på Liljeborgsskolan, Fagerängen och Pilevallsskolan.

Tänk på att

  • vi har alla ett ansvar att minska risken för smittspridning av Covid 19
  • alltid hålla avstånd oavsett om du promenerar, tränar, har picknick eller annan utomhusaktivitet
  • om du behöver hosta eller nysa, gör det i armvecket
  • inte samlas i stora grupper
  • fika och rasta på platser med utrymme
  • ta med ditt skräp hem om det inte finns papperskorg eller om den är full
  • hålla hunden kopplad
  • följa allemansrätten

Tips på länkar för ett digitalt sportlov

Via denna länk finns tips på länkar till digital musik, film, e-böcker, geocatching, konstvandring, karantänkonst, voddcast med mera.

Sportlovsaktiviteterna hittar du även i evenemangskalendern på www.trelleborg.se/evenemang och www.visittrelleborg.se.

www.facebook.com/kulturfritidtrelleborg publiceras aktuella nyheter från kultur- och fritidsförvaltningen, även på www.trelleborg.se/upplevelser och www.instagram.com/kulturfritid #kulturfritidtrelleborg.

Med reservation för eventuella ändringar eller tryckfel.

För att undvika risk för smittspridning av Coronaviruset arrangeras inte traditionsenligt Kul i fem med prova-på-aktiviteter. Aktuella rekommendationer och information om hur kommunens verksamheter påverkas för att minska risken för smittspridning av coronaviruset hittar du på www.trelleborg.se/corona.

Mer information

Kultur- och fritidsförvaltningen

Relaterade sidor