Fritidsgård för dig med funktionsvariation

Sista söndagen varje månad har Ungdomens Hus öppet klockan 13-16 för dig i alla åldrar med funktionsvariation. På Ungdomens Hus kan du umgås med vänner, pyssla, spela spel och pingis. Här finns café, TV och datorer.

Fritidsgårdarna stängda

All ungdomsenhetens verksamhet är koncentrerad till SommarHäng i Stadsparken under sommarlovet vilket innebär att fritidsgårdarna är stängda.

Verksamheten är ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och socialförvaltningen som båda medverkar med personal. Barn och ungdom 10-17 år är välkomna till alla fritidsgårdar i Trelleborg på ordinarie öppettider.

Utflykter och aktiviteter

Förslag på utflykter och aktiviteter kan du lämna till fritidsledaren. Vad vill du göra på din fritidsgård?

Tillgänglighet

Lokalerna är tillgängliga för dig med funktionsvariationer. Ramp finns vid östra ingången. Handikapptoalett finns.

Föreningsinformation

Föreningar är hjärtligt välkomna att medverka vid våra träffar på Ungdomens Hus. Har ni – eller vill ni starta i framtiden – verksamhet för personer med funktionsvariationer? Översänd gärna föreningsinformation till våra besökare eller kom själv och hälsa på.

Alla fritidsgårdar

Alla våra fritidsgårdar är öppna för alla besökare, det vill säga barn och ungdom 10-17 år. För den som gärna vill komma på våra särskilda öppettider för personer med funktionsvariationer gäller ingen åldersgräns. Besökare med eller utan medföljande personal upplevt detta som tryggt och positivt att få komma på egen tid med särskilt anpassade aktiviteter om man hellre vill det. Kontakta gärna din fritidsgård om du har några frågor.

Historik

Prova-på-verksamhet för personer med funktionsvariationer startade 2013 och var välbesökt och mycket uppskattad. Från och med februari 2014 blev verksamheten permanent enligt beslut av fritidsnämnd och socialnämnd.

Kultur- och fritidsförvaltningen

Telefonnummer
0410-73 38 53
Telefonnummer
0410-73 38 54
Telefonnummer
0410-73 30 84

Adress

Kultur- och fritidsförvaltningen
Klörupsvägen 48
231 56 Trelleborg

Besöksadress

Klörupsvägen 48
231 56 Trelleborg

Kultur- och fritidsförvaltningen