Jätteväggen - World's greatest collective mural

En världsunik muralmålning – 80 meter lång, 6 meter hög – ska bli Trelleborgs nya underverk! Tillsammans ska hundratals trelleborgare minnas, visionera och skapa framtidens offentliga vardagsrum.

På Dux gamla tomt ska världens största väggmålning skapas.

Fotograf: Streetcorner

På Strandridaregatan, ett stenkast från havet finns Jätteväggen. En plats som format både stad och människor. Där dånade DUX legendariska möbelfabrik, myllrande av hårt arbetande och drivna människor med uppfinningsrikedom, kreativitet och med känsla för hållbarhet och kvalitet. Allt lämnar avtryck och nu är det dags att följa tiden, dags för förvandling och framtidstro.

Genom att engagera så många som möjligt slår vi världsrekord i flest antal aktiva deltagare i en gemensam mural. Tillsammans ska vi skapa en ny entré till Trelleborg där vi inspireras av stadens fantastiska och stolta kulturhistoria som vävs samman – med gemensam ägandekänsla, kunskapsutbyte och ett helt unikt besöksmål i sikte.

Efter tre år med givande samarbeten har återigen muralmålarna från Streetcorner bjudits in av Trelleborgs kommun för att förverkliga ett drömprojekt med maxa medskapande. Med inspiration från en framröstning av Trelleborgs sju underverk kommer experimentella workshops med unga vuxna vara vägen att utforska motivet som ska uppföras.

Var med och forma framtidens offentliga vardagsrum – var med och sätt Trelleborg på världskartan!

Bakgrund

I samband med att Trelleborgs kommun gör iordning ställplatser för husbilar på DUX gamla tomt på Strandridaregatan har tekniska serviceförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen inlett ett samarbete. Visionen är att skapa en muralmålning på den tomma jätteväggen som gränsar till ställplatserna. Byggnaden och väggen ägs av Serneke som är positiv till projektet.

Konstnärerna

Streetcorner är kreatörer, samverkare och visionärer som brinner för ett mer färgsprakande Sverige. Deras team består av ett brett kontaktnät av konstnärer från hela världen med visionen att alla ska ha förmåga och utrymme att delta, utforma och påverka sin omgivning. De leder och utför projekt inom gestaltad livsmiljö utifrån egna metoder med tendenser från urbankonst och muralism. Ledordet är each-one-teach-one och fokus är medskapande, gemenskap och community building.

Streetcorners webbplats

Kultur- och fritidsförvaltningen