Tillgänglighet, besökande skolklasser

Vi på Trelleborgs museum vill att alla oavsett psykiska eller fysiska förutsättningar ska kunna besöka oss. Detta gäller inte minst elevbesök.

Har du elever som är i behov av extra stöd när de är på museet så hör av dig till oss så tittar vi närmare på hur vi kan lägga upp ett bra program. Det kan gälla förberedelser inför besöket likväl som anpassningar under själva besöket

För dig som inte gillar överraskningar

Vi arbetar just nu på att ge en fördjupad beskrivning till de pedagogiska programmen. På så sätt kan ni som lärare eller medföljande, förbereda besöket för de elever som har extra behov av förförståelse.

Tips på hur man kan dela upp klassen i mindre grupper

Vi vet att små grupper ökar de positiva effekterna av besöket för alla elever, inte minst när det handlar om att arbeta praktiskt. Vi hjälper därför gärna till med att ge tips på alternativa aktiviteter.

Utställningar, 1:a våningen

Huvudentrén mot Stortorget har automatiska dubbeldörrar i glas. Här finns porttelefon. Gångstråket till museet består av ett stenlagt plan med en svag lutning från entrédörrarna. Museets utställningar ligger alla i ett plan, utan trösklar och andra hinder. Rakt fram finns receptionsdisken. Det finns handikapptoalett med skötbord.
Till höger på denna sida finns en orienteringskarta som man kan skriva ut.

Den pedagogiska verkstaden, 2:a våningen

Ingång till pedagogisk verkstad sker via dörren på Astrid Lindgrens allé. Här finns porttelefon. Den pedagogiska verkstaden ligger på andra våningen. Hiss finns. Tyvärr saknar både ytterdörren och hissdörren automatiska dörröppnare.
Handikapptoalett finns i anslutning till den pedagogiska verkstaden.

Bilparkering

Bilparkering finns på Norregatan söder om stadsparken , samt norr om Söderslättsgymnasiet.

Handikapparkering

Handikapparkering finns på torget. Gatstensbeläggning och ingen avfasning av trottoaren.

Trelleborgs Museum på Google maps

Trelleborgs Museum på Google maps

Observera man inte kan se aktuella utställningar här. Google maps används som en hjälp att orientera sig på museet.

Museipedagogerna

Telefonnummer
0410-73 30 49

Kultur- och fritidsförvaltningen