The Garden - Jan Cardell, 30.5 - 7.9 2020

En mekanisk och musikalisk trädgård fylld med vackra och märkliga växter som du som besökare kan få låta och röra sig på många olika sätt.

The Garden av Jan Cardell

Fotograf: Ylwa Moritz

The Garden av malmökonstnären Jan Cardell visar allt från 3D-printade blomsterkroppar till metallskurna organismer som växer fram med ett rotsystem av sladdar och förgreningar som leder och laddar olika mekanismer till ljud. I Cardells trädgård har varje planta ett eget unikt sound. Ett sant multikonstverk!

Av konstnären Jan Cardell krävs inte bara konstnärlighet och hantverkskunnande, han är också musiker, elektriker, mekaniker, kompositör, programmerare och hedersfysiker. Så studerade han också till ingenjör innan han började på konstskola.

Projektet The Garden byggdes för två år sedan med stöd av konstnärsnämnden och elektronikexperten Tomas Nilsson. Men nu är interaktiviteten förbättrad och trädgården har fått besök av äldre instrument-växter. Den har dessutom utvidgats och fyllts med välbalanserade jordiga toner i måleri och en självspelande lyrisk harpa. Det är en utställning som i skönaste form tar plats och äger sitt unika ljud tillsammans med besökaren. Allt gjort med underfundighet. Hemligheter kommer till liv i ett musikaliskt orkesterverk där Du som besökare bjuds in att delta och skapa din egen symfoni.

Kultur- och fritidsförvaltningen