Vikingamuseet med butik och café

Här finns en utställning om vikingaborgen, ett mysigt café med utsikt över borgområdet och en butik med unika souvenirer.

Trelleborgen

Besöksadress

Västra Vallgatan 6
231 64 Trelleborg

Öppningstider

September klockan 12.00 - 16.00. Stängt tisdagar och onsdagar.
Oktober klockan 12.00 - 16.00, lördagar och söndagar.

Entré 40 kronor. Gratis under 20 år. Barn går i vuxens sällskap.
Vid evenemang är det förhöjd entré.

Uteområdet är öppet alla dagar. Det går att boka guidade turer på området, föreläsningar i Café Oden eller hos er. Sagor, hantverk och upplevelser på vikingagården året runt. Vi anpassar upplägget efter rådande omständigheter och önskemål. Avsluta eller inled med gott kaffe och kaka i mysiga Café Oden. Grupper är välkomna att kontakta Trelleborgen för priser och mer information.

Vikingamuseet är öppet alla dagar under sommarsäsongen. Under övriga året gäller speciella öppettider. Det går även bra att förboka ert besök utanför öppettider. Uteområdet går att besöka året runt.

Butiken

Här finns något för alla vare sig du letar efter en unik present, utrustning till din vikingadräkt eller en souvenir från resan. Hos oss hittar du till exempel kopior av arkeologiska fynd och hantverk sprunget ur en tusenårig tradition, pile- och lövekorgar att packa picknicken i, ätdon av trä, smide och keramik.

Vi har böcker både för den allmänt historieintresserade såväl som för den mer insatte. För den händige finns det böcker och material och för barnen finns det spännande böcker samt leksaker som knyter an till vikinga- och medeltid och kopior av fynd av leksaker. Här finns även ett fint urval av smycken och kopior av glaspärlor.

Café Oden

När du har besökt utställningen och området och kanske känner dig trött och fikasugen. Varför inte ta en kopp kaffe i café Oden på Trelleborgen.

I caféet kan du slå sig ner i en inspirerande miljö i museibyggnaden och njuta av ekologiskt kaffe eller lokalt producerad hallonsaft, sju sorters kakor, kulglass och en fantastisk utsikt över den återuppbyggda Trelleborgen. På sommaren kan du sitta på den rymliga uteserveringen.

Trelleborgs museer är stängda

Trelleborgs museer är stängda på grund av coronapandemin och de nationella restriktioner som har införts. Detta gäller tills vidare.

Kultur- och fritidsförvaltningen