Blomning, Botvid & Barbara Kihlman 30.6-29.8 2021

Årets tillfälliga utställning på Axel Ebbes konsthall heter Blomning.

Akvarell av Barbara Kihlman och oljemålning av Botvid Kihlman.

Fotograf: Ylwa Moritz

Blomning
Botvid & Barbara Kihlman
30.6-29.8 2021

I en prunkande trädgård, där finns källan till en gemensam passion för skönhet och förundran inför årstidernas cykel – växtkraft, vissnande och återigen blomning. Allt fångas i Barbara och Botvids måleri, lyskraften i oljan och flödigheten i akvarell.

Ljuset och skuggspelen för fram oanade figurer – målningar där det alltid finns nytt att upptäcka. Paletterna bär gemensamma toner men penseldragen skiljer dem åt och skapar högst personliga tolkningar och upplevelser.

I sommar kommer Axel Ebbes Konsthall fyllas av magisk kolorit för sista gången i väntan på renovering och utbyggnad. Utställningen samsas med verk av Axel Ebbe vars inspiration är driven ur samma källa, kärleken till naturen. Målningarna blir vägvisare till trädgården inom oss alla – där vi kan finna kraft och njutning som inspirerar att i tid och rum odla sin trädgård.

Paul Botvid Kihlman, 1930-2019 oljemåleri, akvarell och grafik, studerade vid Otte Skölds målarskola i Stockholm samt i Paris och Spanien.

Barbara Johnson Kihlman, f. 1939 akvarell, bor och är verksam konstnär i Trelleborg och har en lång karriär som framgångsrik landskapsarkitekt bakom sig.

Missa inte en inspirerande föreläsning

Torsdagen den 26/8 klockan 19. Barbara Johnson Kihlman föreläser med rubriken Att skapa en trädgård.

Kultur- och fritidsförvaltningen