Tisdag 21 februari

Sportlovsaktiviteter tisdag 21 februari. De flesta aktiviteterna är gratis men några kostar en liten slant. En del aktiviteter kräver föranmälan. Eventuella frågor besvaras av respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar eller tryckfel.

Konståkning på sportlovet
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Konståkning på sportlovet

Bad

9.30-00-20.30
Badhuset, Östra Vallgatan 6, www.trelleborg.se/badhus

Vattenlekar, hopp och simning! Här finns två 25-metersbassänger, hoppramper, varmvattenbassäng, äventyrsbad, vattenrutschbanor, virvelkanal, vattengrotta, vattenkanon, kaskad, ångbad, bubbelpool och en grund bassäng med rutschbana för de allra minsta. Entréavgift 30 kronor för skolungdom.

Bibliotek

10.00-19.00
Astrid Lindgrens Allé 1, www.trelleborg.se/bibliotek

På Biblioteket kan du bland annat låna böcker, musik eller film, läsa en tidning, släktforska, låna en dator, titta in på bibliotekets Facebooksidor, läsa om vad som händer på Biblioteken i Trelleborg eller få ett boktips.

Tävling! Du kan även gå en deckartipsrunda och svara på kluriga deckarfrågor under hela sportlovsveckan, måndag 20 februari till lördag 25 februari när Trelleborgs bibliotek har öppet. Ingen föranmälan. Vill du ha mer information kontakta barnavd.bibliotek@trelleborg.se.

Bordtennis

9.00-15.30
Söderslättshallens foajé

Ingen avgift eller förhandsanmälan. Ta med en kompis, pingisracket och bollar.

Bowling

13.00-18.00. Låg-, mellan- och högstadiet
Söderslättshallens Bowlinghall
T-nabben

Anmälan: telefon 0410-101 60. Träningsavgift 10 kronor per barn och serie, 15 kronor per vuxen och serie inklusive klot och skor.

Bowling

11.00-16.00
Trelleborgs Bowlinghall, Valldammsgatan 17
Tidsbokning: telefon 0410-13400
Bk La Visite

30 kronor per barn och timme. 60 kronor per vuxen och timme.

Budokai

18.30-20.00
Föreningarnas hus, Klörupsvägen 25
Trelleborgs Budokai, www.trelleborgsbudokai.se

Brasiliansk Jiu Jitsu från 14 år.

Cheerleading och parkour

17.30-19.35
TGD-hallen, Söderslättsgymnasiets gamla gympahall
Trelleborg Gymnastics and Dance, www.tgd.nu
0708-808929

Ingen förbokning krävs. Gratis.

17.30-18.30 Cheerleading 10-15 år
18.35-19.35 Parkour 7-9 år

Cheerleading är en mixning av dans, gymnastik och pyramider. Varje termin gör vi danser som vi sen visar upp på uppvisningar.

Parkour är att utan hjälpmedel träna kroppen för att snabbt, effektivt och kontrollerat kunna ta sig förbi hinder i alla sorters miljöer. Med "att ta sig förbi hinder" menar man både fysiskt (hopp, rullningar med mera) och psykiskt, och att skapa möjligheter i alla hinder.

Cirkelträning / EFIT (Effektiv Funktionell Intensiv Träning)

19.00-20.00
Sporthallen Anderslöv
AKG - Alla Kan Gympa, www.akg.st

Konditions- och styrketräning, ofta med kroppen som belastning. Vi jobbar vid olika stationer i olika tidsintervaller. Att träna funktionell stryka är väldigt roligt, och ett enormt hjälpmedel i vardagen. Detta är vårt hårdaste pass, men ändå till för de flesta, eftersom vi tar i efter egen förmåga och med ett leende på läpparna! Du kommer att höja din egen nivå till oanade höjder, vilket även kommer att öka din mentala styrka.

Fritt fram

9.00-16.00
Söderslättshallen

Fritt fram för spontana aktiviteter utan avgift för kommunens grundskoleelever i mån av ledig lokal. Kom och spela handboll, fotboll, innebandy och squash. Boka tid hos vaktmästarna i Söderslättshallen, telefon 0410-73 38 50. Samma lag kan inte teckna sig i olika namn. Max en timme per bokning.

Ishockey

10.00-12.30. Låg- och mellanstadiet
Ishallen, Söderslättshallen
Trelleborgs Ishockeyförening, www.tifvikings.nu

Prova på att spela ishockey!

Jakten på Ville Vessla

Drop in 12.00-16.00
Trelleborgs museum
www.trelleborg.se/museum

Sportlovsaktivitet för hela familjen. Ville Vessla har tagit sig in på Trelleborgs museum. Här ställer han till med en massa ofog. Bland annat dricker han upp vår hallonsaft och gömmer sig bakom våra gardiner. Privatdetektiv Ture Sventon och hans sekreterare fröken Jansson är här för att hjälpa oss fånga honom. Men vi behöver även din hjälp, så kom hit och var med om ett äventyr på Trelleborgs museum i jakten på Ville Vessla.

Pris: Gratis för barn. 40 kronor för vuxna.

Konståkning

13.00-15.00
Ishallen, Söderslättshallen
Trelleborgs Konståkningsklubb, www.trelleborgskonstakningsklubb.se

Kom och prova på konståkning! Vi har utbildade tränare på plats som lär ut grunderna i skridsko- och konståkning – en aktivitet med utmaningar för dig och dina kompisar! Första timmen testar vi olika teknik- och balansövningar. Andra timmen bygger vi upp hinderbanor och slingor där ni kan tävla mot varandra. Vem åker snabbast bakåt? Vem gör den snyggaste köttbullen?

Matteslinga i Albäcksskogen

Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat tillsammans med en naturpedagog för att ta fram dessa frågor. Natur/matteslingan står permanent på området.

Det finns 12 stationer med jämna mellanrum längs sträckan. Stationerna är fristående så att oavsett vart man börjar eller slutar så kan slingan användas. Varje station har två uppgifter där uppgift 1 är något lättare än uppgift 2. En QR-kod ger möjlighet för äldre barn att hitta svårare matteuppgifter och eventuellt även mer naturfakta om platsen. Varje station har en bild som förstärker matteuppgiften så att det blir enkelt att förstå uppgiften. Illustrationer: Joakim Larsson.

Modellflyg

13.00-15.00
Parken. Ingång från Vikingagatan
Trelleborgs Modellflygklubb, www.tmfk.org

Vi bygger en enkel gummimotormodell för inomhusbruk. Avgift 100 kronor för tre dagar. Välkommen tisdag eller onsdag; gärna båda dagarna, dessutom på torsdag då vi trimmar och flyger i A-hallen på Söderslättshallen klockan 13-16.

Skriftlig föranmälan skickas till f2blars@telia.com eller aru.ringstrom@telia.com senast den 15 februari. Förfrågningar: Lars Roos, telefon 0410-448 26 eller Ulf Ringström, 070-3077559.

Ridning

15.00
Trelleborgs Ryttarförening, www2.idrottonline.se/TrelleborgsRF-Ridsport

Prova på ridning på Trelleborgs Ryttarförening på sportlovet! Det kostar 50 kronor per tillfälle. Obligatorisk föranmälan till trf.ridskola@telia.com.

Skridskoåkning

8.00-22.00
Isormen, Stortorget
Trelleborg City Citysamverkan och Trelleborgs Allehanda

Isormen har öppet till och med 26 februari klockan 8-22 alla dagar. Den är gratis och öppen för alla med skridskor på fötterna men inte för ishockey och bandyspel. Skridskouthyrning kostar 30 kronor per timme och hjälm 20 kronor per timme.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?