Söndag 26 februari

Sportlovsaktiviteter söndag 26 februari. De flesta aktiviteterna är gratis men några kostar en liten slant. En del aktiviteter kräver föranmälan. Eventuella frågor besvaras av respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar eller tryckfel.

Natursnokarna i Trelleborg
Foto: Natursnokarna Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Natursnokarna i Trelleborg

Bad

9.00-15.00
Badhuset, Östra Vallgatan 6, www.trelleborg.se/badhus

Vattenlekar, hopp och simning! Här finns två 25-metersbassänger, hoppramper, varmvattenbassäng, äventyrsbad, vattenrutschbanor, virvelkanal, vattengrotta, vattenkanon, kaskad, ångbad, bubbelpool och en grund bassäng med rutschbana för de allra minsta. Entréavgift 30 kronor för skolungdom.

Basgympa

10.00-11.00
Klagstorps Skola
AKG - Alla Kan Gympa, www.akg.st

Ett rejält pass där du kan bli så svettig du vill. I gympan jobbar vi med kondition, styrka, balans och rörlighet. Jobba efter egna förutsättningar med skonsamma rörelser och mycket själ och hjärta! Släpp fram stjärnan i dig!

Budokai

11.00-13.00
Föreningarnas hus, Klörupsvägen 25
Trelleborgs Budokai, www.trelleborgsbudokai.se

Japansk Jujutsu från 14 år.

Judo

10.00-13.15
Engelbrektsgatan 45
Trelleborg Judo, www.judotrelleborg.se

10.00-11.00 Tatami 1 / Judolek för barn mellan 3 – 5 år.
11.00-12.00 Tatami 2 / Judo – Funkisgruppen 7-12 år.
12-00-13.15 Tatami 1 / Judo – vuxna / ungdomar + 11 år.
12-00 - 13.15 Tatami 2 / Judo - barn, nybörjare / avancerade 5-7 / 8-10 år.

Matteslinga i Albäcksskogen

Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat tillsammans med en naturpedagog för att ta fram dessa frågor. Natur/matteslingan står permanent på området.

Det finns 12 stationer med jämna mellanrum längs sträckan. Stationerna är fristående så att oavsett vart man börjar eller slutar så kan slingan användas. Varje station har två uppgifter där uppgift 1 är något lättare än uppgift 2. En QR-kod ger möjlighet för äldre barn att hitta svårare matteuppgifter och eventuellt även mer naturfakta om platsen. Varje station har en bild som förstärker matteuppgiften så att det blir enkelt att förstå uppgiften. Illustrationer: Joakim Larsson.

Tipsrunda, fika och lekar

11.00-13.00
Albäcksskogen
Natursnokarna

Kom och hälsa på Natursnokarna klockan 11-13 vid den bortre grillplatsen i Albäcksskogen. Vi bjuder på fika, tipsrunda, lekar och information om vårt vårprogram. Välkomna!

Natursnokarna är naturskyddsföreningen familjeverksamhet där barn upplever naturen tillsammans med sina vuxna. Den vuxna behöver inte vara förälder utan kan vara någon annan närstående. Våra träffar är öppna för alla åldrar, man deltar efter sin egen förmåga. Vi ses tre till fem gånger per termin på olika platser i Trelleborgs kommun. Snokarnas ledord är: Vi leker och lär, hjälper natur och bara är.

Natursnokarnas vårprogram

26 mars klockan 11-13: Vi tittar på fåglar i Albäcksskogen, lyssnar på fågelsång och går i kikarskola. Medtag kikare om du har och matsäck.

23 april klockan 11-13: Vem bor under stock och sten? Vi ses på parkeringen vid Ugglarps slakteri och därefter letar vi i skogen med lupp och förstoringsglas. Medtag matsäck.

21 maj klockan 11-13: Vi ses i Smyge kärr för att träffa årets nya grodor. Vi avslutar med picknick vid havet. Medtag matsäck.

Mer information om Natursnokarnas träffar hittar du på Facebooksidan "Natursnokarna i Trelleborg".

Skridskoåkning

12.00-14.00
Ishallen, Söderslättshallen

Inträde 25 kronor per person

Skridskoåkning

8.00-22.00
Isormen, Stortorget
Trelleborg City Citysamverkan och Trelleborgs Allehanda

Isormen har öppet till och med 26 februari klockan 8-22 alla dagar. Den är gratis och öppen för alla med skridskor på fötterna men inte för ishockey och bandyspel. Skridskouthyrning kostar 30 kronor per timme och hjälm 20 kronor per timme.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?