Söndag 19 februari

Sportlovsaktiviteter söndag 19 februari. De flesta aktiviteterna är gratis men några kostar en liten slant. En del aktiviteter kräver föranmälan. Eventuella frågor besvaras av respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar eller tryckfel.

Matteslinga i Albäckskogen
Foto: Martin Hansson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Matteslinga i Albäckskogen

Bad

9.00-15.00
Badhuset, Östra Vallgatan 6, www.trelleborg.se/badhus

Vattenlekar, hopp och simning! Här finns två 25-metersbassänger, hoppramper, varmvattenbassäng, äventyrsbad, vattenrutschbanor, virvelkanal, vattengrotta, vattenkanon, kaskad, ångbad, bubbelpool och en grund bassäng med rutschbana för de allra minsta. Entréavgift 30 kronor för skolungdom.

Budokai

11.00-13.00
Föreningarnas hus, Klörupsvägen 25
Trelleborgs Budokai, www.trelleborgsbudokai.se

Japansk Jujutsu från 14 år.

Judo

10.00-13.15
Engelbrektsgatan 45
Trelleborg Judo, www.judotrelleborg.se

10.00-11.00 Tatami 1 / Judolek för barn mellan 3 – 5 år.
11.00-12.00 Tatami 2 / Judo – Funkisgruppen 7-12 år.
12-00-13.15 Tatami 1 / Judo – vuxna / ungdomar + 11 år.
12-00 - 13.15 Tatami 2 / Judo - barn, nybörjare / avancerade 5-7 / 8-10 år.

Matteslinga i Albäcksskogen

Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat tillsammans med en naturpedagog för att ta fram dessa frågor. Natur/matteslingan står permanent på området.

Det finns 12 stationer med jämna mellanrum längs sträckan. Stationerna är fristående så att oavsett vart man börjar eller slutar så kan slingan användas. Varje station har två uppgifter där uppgift 1 är något lättare än uppgift 2. En QR-kod ger möjlighet för äldre barn att hitta svårare matteuppgifter och eventuellt även mer naturfakta om platsen. Varje station har en bild som förstärker matteuppgiften så att det blir enkelt att förstå uppgiften. Illustrationer: Joakim Larsson.

Skridskoåkning

12.00-13.55
Ishallen, Söderslättshallen
Inträde 25 kronor.

Skridskoåkning

8.00-22.00
Isormen, Stortorget
Trelleborg City Citysamverkan och Trelleborgs Allehanda

Isormen har öppet till och med 26 februari klockan 8-22 alla dagar. Den är gratis och öppen för alla med skridskor på fötterna men inte för ishockey och bandyspel. Skridskouthyrning kostar 30 kronor per timme och hjälm 20 kronor per timme.

Zumba Gold

10.00-11.00 Klagstorps Skola AKG - Alla Kan Gympa, www.akg.st

Zumba Gold är anpassat för dig som vill träna lugnt och skonsamt till härliga rytmer från hela världen. Passet skiljer sig från Zumba Fitness bland annat genom att det är mindre vridningar, och därigenom mindre belastning på höfter och knän. Det är också något enklare koreografi, där varje rörelse får vara kvar en lite längre stund. Men samma härliga känsla!

Under sportlovet välkomnar AKG barn från årskurs 4 och uppåt att träna gratis på alla våra pass. Barn i årskurs 4 och 5 är välkomna i sällskap med vuxen, medan barn i årskurs 6 och uppåt är välkomna på egen hand. Det är gratis och du behöver inte anmäla dig i förväg. Skriv bara upp dig på sportlovslistan när du kommer. Kom gympaklädd med inomhusskor och ta gärna med vattenflaska. Du hittar passbeskrivningar och all annan info på vår hemsida www.akg.st.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?