Lördag 18 februari

Sportlovsaktiviteter lördag 18 februari. De flesta aktiviteterna är gratis men några kostar en liten slant. En del aktiviteter kräver föranmälan. Eventuella frågor besvaras av respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar eller tryckfel.

Äventyrsbadet på Badhuset
Foto: Karolina Jonasson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Äventyrsbadet på Badhuset

Bad

8.00-15.00
Badhuset, Östra Vallgatan 6, www.trelleborg.se/badhus

Vattenlekar, hopp och simning! Här finns två 25-metersbassänger, hoppramper, varmvattenbassäng, äventyrsbad, vattenrutschbanor, virvelkanal, vattengrotta, vattenkanon, kaskad, ångbad, bubbelpool och en grund bassäng med rutschbana för de allra minsta. Entréavgift 30 kronor för skolungdom.

Bibliotek

11.00-14.00
Astrid Lindgrens Allé 1, www.trelleborg.se/bibliotek

På biblioteket kan du bland annat låna böcker, musik eller film, läsa en tidning, släktforska, låna en dator, titta in på bibliotekets Facebooksidor, läsa om vad som händer på Biblioteken i Trelleborg eller få ett boktips.

Budokai

10.00-13.00
Föreningarnas hus, Klörupsvägen 25
Trelleborgs Budokai, www.trelleborgsbudokai.se

10.00-11.30 Iaido från 14 år.

11.30-13.00 Aikido från 14 år.

Judo

13.25-17.00
Engelbrektsgatan 45
Trelleborg Judo, www.judotrelleborg.se

13.25-14.25 Tatami 1 / Familjejudo.
14.30-15.25 Tatami 2 / Tai Chi / Qi Gong / Nybörjare.
15.30-17.00 Tatami 1 / Tai Chi / Qi Gong / Fortsättning.

Prova på judo under sportlovet! Med judo utvecklar du styrka och kondition, teknik och motorisk skicklighet, lär dig självförsvar och utvecklas dessutom som människa. Mental styrka, respekt och ödmjukhet har en viktig roll i all träning hos Trelleborg Judo. Budo och budosport är samlingsnamnet för de kampkonster som har Japan som sitt ursprung. Judo är en kampsport inom budon, där motståndarens egen kraft används för att få denne på fall med olika kasttekniker, fasthållningar och arm- och halslås.

Matteslinga i Albäcksskogen

Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat tillsammans med en naturpedagog för att ta fram dessa frågor. Natur/matteslingan står permanent på området.

Det finns 12 stationer med jämna mellanrum längs sträckan. Stationerna är fristående så att oavsett vart man börjar eller slutar så kan slingan användas. Varje station har två uppgifter där uppgift 1 är något lättare än uppgift 2. En QR-kod ger möjlighet för äldre barn att hitta svårare matteuppgifter och eventuellt även mer naturfakta om platsen. Varje station har en bild som förstärker matteuppgiften så att det blir enkelt att förstå uppgiften. Illustrationer: Joakim Larsson.

Skridskoåkning

8.00-22.00
Isormen, Stortorget
Trelleborg City Citysamverkan och Trelleborgs Allehanda

Isormen har öppet till och med 26 februari klockan 8-22 alla dagar. Den är gratis och öppen för alla med skridskor på fötterna men inte för ishockey och bandyspel. Skridskouthyrning kostar 30 kronor per timme och hjälm 20 kronor per timme.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?