Sportlovsaktiviteter

Välkomna till Albäcksskogen, Badhuset, Biblioteket, fritidsgårdar, föreningar, Kulturhuset, museet, Parken, Söderslättshallen och Trelleborgen för att prova på olika aktiviteter tillsammans med gamla och nya vänner!

Matteslinga i Albäcksskogen
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Matteslinga i Albäcksskogen

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar sportlovsaktiviteter till kommunens grundskoleelever varje år på sportlovet vecka 8. Föreningar och organisationer som vill medverka anmäler sitt intresse och skickar in sportlovsprogram senast fredag 11 januari 2019. Stort tack till alla föreningar och övriga som åter ställer upp med ledare och engagemang!

Program 2019

Sportlovsprogram medföljer som bilaga i Trelleborgs Allehanda lördag 2 februari och skickas till alla skolor i början av februari. Med reservation för eventuella ändringar och tryckfel.

Matteslinga i Albäcksskogen

Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat tillsammans med naturpedagog Sophie Tranborg på Naturbarn för att ta fram dessa frågor. Natur/matteslingan står permanent på området.

Matteslinga i Albäcksskogen

Badhuset

Badhuset har öppet alla dagar utom måndag. Badhuset och Ungdomsenheten arrangerar vattendisco med bad och discomusik!

Fritidsgårdarna

Som vanligt har också fritidsgårdarna massvis med roliga aktiviteter både till gamla och nya gårdsbesökare, dessutom den årliga innefotbollsturneringen på Söderslättshallen. Kom och se hur vi har det – här finns alltid plats till fler!

Fritidsbanken

Fritidsbanken på Föreningarnas Hus kan du låna gratis sportutrustning. Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med utlåning av idrottsutrustning istället för böcker. Alla kan låna och allt är gratis!

Föranmälan

De flesta aktiviteterna är gratis men några kostar en liten slant. En del aktiviteter kräver föranmälan. Eventuella frågor besvaras av respektive arrangör.

Gratis sportlovsbuss

Gratis sportlovsbuss till Badhuset och Söderslättshallen finns enligt turlista för barn från bland annat Anderslöv, Smygehamn och Skegrie. Ingen föranmälan behövs.

Antal deltagare 2018

På sportlovet 2018 medverkade 24 föreningar och totalt 4532 barn provade på olika aktiviteter. Av dessa var 2134 flickor och 2398 pojkar. Förhoppningsvis rekryterades nya medlemmar för fortsatt föreningsverksamhet liksom nya besökare till fritidsgårdar, kultur- och fritidsaktiviteter. Till Badhuset kom 1737 barn och Söderslättshallen hade cirka 844 allmänna sportlovsbesökare utöver ordinarie verksamhet. Till fritidsgårdarna kom 974 besökare vecka 8 och till Bibliotek, Museum och Trelleborgen totalt 494 sportlovslediga barn och ungdomar. 483 deltagare provade på föreningsaktiviteterna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?