Sommarlovskul med SommarTORG, Sommaronsdag och mycket mer!

Trelleborgs kommun satsar 300 000 kronor i år på sommarlovsprogram för barn och ungdomar tillsammans med lokala ungdomsföreningar. Träffa nya kompisar, prova på både kultur och idrott och återkom sedan till föreningsverksamheten till hösten!

Sommarlovskul i Trelleborg
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Sommarlovskul i Trelleborg

Aktuella rekommendationer och information om hur kommunens verksamheter påverkas för att minska risken för smittspridning av coronaviruset hittar du på www.trelleborg.se/corona.

Sommarlovslediga barn och ungdomar är välkomna till årets stora satsning SommarTORG på Stortorget med beachvolleybollplan, lekar och föreningsaktiviteter. Fritidsgårdarnas succé Sommaronsdag dyker upp igen på olika platser varje onsdag - i år tillsammans med Fritidsbanken Pep Upp. På programmet finns också fritidsgårdar, hoppborgar, magi på Trelleborgen, pop up-bokcykel, trolleri på Parken, Vattenverkstad på stränderna, Workshop på museet och mycket mer!

Vi följer myndigheternas råd och riktlinjer för att minska risk för smittspridning. Högst 50 personer i taget gäller för alla aktiviteter. Sommarlovskul är kostnadsfritt för barn och ungdomar som vill vara med. En del aktiviteter har föranmälan.

I arrangemanget medverkar även ett fyrtiotal sommarjobbande trelleborgsungdomar som får tre veckors kommunalt feriearbete.

Sommarlovsprogram

Programmet kommer att uppdateras aktivt hela sommaren. Tryckt program skickas till grundskolorna inför skolavslutningen.

Föranmälan och frågor

Många aktiviteter har öppet för alla med möjlighet till drop in på aktiviteterna för den som spontant vill vara med. Övriga aktiviteter kräver föranmälan. Arrangörer ombedes att om möjligt bjuda på nyttigt mellanmål, frukt, dricka eller liknande till deltagande barn att delas ut så långt lagret räcker för att kunna erbjuda någonting att äta när skolan har stängt. Frågor besvaras av respektive arrangör.

Med reservation för eventuella ändringar eller tryckfel.

Astrids guldkorn

4-6 år Föranmälan
8 augusti klockan 11.00 och 14.00, 9 augusti klockan 11.00 på utescenen på Parken, Norregatan 46-48

En musikalisk familjeföreställning och show med de mest populära sångerna från filmerna baserade på Astrid Lindgrens berättelser. Vilken låtskatt! Med hjälp av piano, gitarr och sång blandar vi hej vilt Astrids guldkorn och hoppas att publiken vill sjunga med! Medverkande Olof Jennfors och Kristina Helgesen.

Fri entré. Föranmälan till parken@trelleborg.se. Begränsat antal med 45 biljetter och sittplatser med rekommenderat avstånd.

Fritidsbanken Pep Upp

Alla åldrar Drop in
Fritidsbanken Pep Up medverkar på Sommaronsdag varje onsdag klockan 13.00-17.00

Med en quiz och aktivitetstipsrunda åker Fritidsbanken Pep Up på sommarturné i hela Sverige. I Trelleborg finns Fritidsbanken Pep Up med på fritidsgårdarnas Sommaronsdag vid totalt 9 olika tillfällen både i stan och på landsbygden. Du kan snabblåna fritidsutrustning på plats och vara med på olika aktiviteter tillsammans med fritidsledare och sommarjobbande ungdomar. Fritidsbanken och Generation Pep samarbetar för att alla barn och ungdomar ska ha möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Fritidsgårdar och Pop Upp-gården med platsobunden verksamhet

10-17 år Drop in
Ladda ner vår app UNG i TRELLEBORG för att se öppettider

Fritidsgårdarna har massvis med sommarlovsaktiviteter. Fritidsgårdarna har verksamhet för barn och ungdomar i åldern 10-17 år på Anderslövs fritidsgård, Backafalls fritidsgård, Ungdomens Hus Trelleborg, Pop Upp-gården och Skegrie fritidsgård.

Lakansgraffitti

Från 4 år Drop in
Varje tisdag, onsdag och torsdag vecka 29, 30 och 31 klockan 12.00-15.00 på Trelleborgs museum

Kom och spraya färg på tyg! Experimentera med olika bredd på strålen och upptäck vad som går att göra med en enkel blomspruta och ett stycke tyg. Aktiviteten sker utomhus i anslutning till Trelleborgs museum.

Musikalisk trädgårdsmästare för en dag

7-13 år
1 och 2 juli, 12 och 13 augusti med starttid klockan 12.00, 13.00 och 14.00 på Trelleborgs Museum

Blommor och växter som låter som klämtande klockor och rasslande ormar! Välkommen till en ovanlig trädgård på Trelleborgs Museum, full av vackra och märkliga växter, musik och mekanik. Kom och lek med ljud tillsammans med trädgårdens skapare Jan Cardell. En upplevelse du sent kommer att glömma.

Pop upp-dans

10-12 år Drop in
28 juli klockan 15.00 och 17.00 i Stadsparken och 29 juli på Sommaronsdag klockan 15.00

Pop upp-dans för barnkonventionen med aliEn dance company.

Sommarlovskul med hoppborgar

6-12 år Föranmälan
23-26 juni klockan 9.00-12.00 på Köpinge konstgräsplan

Barn i åldern 6-12 år är välkomna till sommarlovskul på Köpinges konstgräsplan med utomhusaktiviteter, hoppborgar, pyssel, sport och lekar! Prova på bland annat djungelhinderbana, gladiatorer, human football, wobbly ladder, shoot out, pyssel och dans. Arrangeras av Aktiv Ungdom i samarbete med Trelleborgs kommun.

Ta med eget mellanmål. Det är kostnadsfritt och med begränsat antal platser. Vi följer myndigheternas råd och riktlinjer för att minska risk för smittspridning. Reserverad tid för fritidsgårdar och fritidshem klockan 13-16. Föranmälan registreras senast 15 juni på www.aktivungdom.se/forening/trelleborg. Frågor besvaras av Aktiv Ungdom, 0707-681086, .

Sommaronsdag

10-17 år Drop in

Fritidsgårdarna bjuder på Sommaronsdag varje onsdag klockan 13.00-17.00 på följande platser:

  • 17 juni preliminärt Gislövs Idrottsplats
  • 24 juni Snarringe Idrottsplats
  • 1 juli Trelleborgen
  • 8 juli Parken
  • 15 juli Trelleborgen
  • 22 juli Köpinge konstgräsplan
  • 29 juli Östervångsstadion
  • 5 augusti Smygehamns Idrottsplats
  • 12 augusti Anderslövs Friluftsbad*. *Observera att du måste kunna simma 200 meter för att vara med på friluftsbadet.

För program, se fritidsgårdarnas App UNG i TRELLEBORG.

SommarTORG

Alla åldrar Drop in

Måndag - fredag klockan 13.00 - 19.00 finns sommarjobbande ungdomar på Stortorget med beachvolleyboll på beachvolleybollplanen och olika sommaraktiviteter med föreningar och Fritidsbanken.

Sällsamheter och magi på Trolleborgen

Alla åldrar Drop in
11 juli klockan 10.00-17.00 på Trelleborgen

Bakom medeltidshuset på Trelleborgen lurar en magisk värld. Välkomna!

Trollerishow Rosini

Från 4 år Föranmälan
21 och 22 juni klockan 14.00 på utescenen på Parken, Norregatan 46-48

Peter Rosengren – Rosini - är en professionell magiker från Malmö som är trefaldig nordisk mästare i trolleri med små medel: kort, rep, bollar och saker som man kan ha i en väska. Rosinis väska tar han med sig på bussen, tåget eller cykeln. Trollerishowen är rolig och fantasifull. Kom du också och se Rosinis förbluffande illusioner! Varning: showen kan leda till lätt huvudbry och viss sömnlöshet på grund av att man försöker räkna ut hur tricken går till.

Fri entré. Endast förbokning på . Begränsat antal med 45 biljetter och sittplatser med rekommenderat avstånd.

Vattenkul med Vattenverkstaden

Alla åldrar Drop in
5 augusti i Beddingestrand, 6 augusti i Smygehamn, 7 augusti på Dalabadet och 10-11 augusti i Skåre med aktiviteter klockan 10.00-12.00 och 13.00-15.00

Från Beddingestrand, Smygehamn, Dalabadet till Skåre bjuder Vattenverkstaden på spännande upplevelser i och vid havet för barn och ungdomar. Tillsammans med Vattenverkstadens pedagoger kan ni prova på håvning med sjöstövlar och håv, undersökningar med vattenkikare och mikroskåp, lekar, mys i havssagohörnan med mera. Begränsat antal deltagare per tillfälle och aktivitet. Vi följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Mer information finns på webben: www.vattenverkstaden.se

Vad vill du göra på årets Sommaronsdag?

Barn och ungdomar, se hit! Hjälp oss att göra ett fantastiskt sommarlovsprogram till er! Har du tips och idéer inför årets Sommaronsdagar? Ladda gärna ner vår app Ung i Trelleborg och klicka på "Din idé" på startsidan. Skriv Sommaronsdag och därefter dina förslag på aktiviteter, lekar, tävlingar med mera. Vilken förening skulle du vilja bjuda in på en Sommaronsdag? Alla idéer är välkomna - stora som små.

Vill du vara med och planera?

Vill du vara med och planera? Ta kontakt med en fritidsledare på fritidsgården som du brukar besöka.

Vad är Sommaronsdag?

Sommaronsdag var årets stora satsning på sommarlovet 2019. Fritidsledare och föreningar besökte olika platser i kommunen alla onsdagar med sommarlovskul, lekar och föreningsaktiviteter.

Vill din förening också vara med på Sommaronsdag?

Vill din förening vara med på en Sommaronsdag med prova-på-aktiviteter för sommarlovslediga barn och ungdomar? Kontakta kultur- och fritidsförvaltningen för överenskommelse om dag, tid och plats. Föreningen söker rekryteringsbidrag för sin medverkan.

Sommarkollo med övernattning

Sommarkollo med övernattning finns för tillfället inte i Trelleborgs kommun.

Utomhusbad på Anderslövs Friluftsbad

Anderslövs Friluftsbad har öppet på sommarlovet men ingår inte i det kostnadsfria sommarlovsprogrammet. Det kostar 15 kronor i inträde för barn och ungdom 7-20 år.

Utomhusbad på Anderslövs Friluftsbad

Vill du se vad som är bokat på idrottsanläggningarna i sommar?

Se här vad som är bokat på idrottsanläggningar, hallar och fotbollsplaner i Trelleborg.

Vill du komma i kontakt med någon förening i sommar?

En del föreningar har aktiviteter på sommarlovet! Kontakta föreningar via Trelleborgs kommuns föreningsregister där du kan välja mellan att söka på föreningens namn eller verksamhet.

Vad händer mer i Trelleborg i sommar?

I evenemangskalendern finns fler sommarlovsevenemang för både små och stora!

På kultur- och fritidsförvaltningens Facebooksida publiceras också aktuella nyheter.

Personuppgifter

Vid bokning av sommarlovsprogrammet ger medverkande arrangörer samtycke till att Trelleborgs kommun samlar in och lagrar de personuppgifter som lämnas vid marknadsföring av aktiviteterna. Respektive arrangör ansvarar därefter för personuppgifter till respektive arrangemang.

Redovisning

Föreningar som får föreningsbidrag för medverkan på Sommarlovskul ska redovisa sitt arrangemang här. I all marknadsföring ska anges att arrangemanget genomförs i samverkan med Trelleborgs kommun.

Föreningar kan även söka rekryteringsbidrag för sin medverkan.

Sommarlovskul 2019

På Sommarlovskul 2019 har 4 300 deltagartillfällen registrerats för trelleborgsbarn i åldern 6-15 år med ett fyrtiotal kostnadsfria sommarlovsaktiviteter. Alla deltagande barn och ungdomar är välkomna till fortsatta förenings- och fritidsgårdsaktiviteter när sommarlovet nu är slut.

Sommarlovskul genomfördes med 801 870 kronor i statligt stöd. Medarrangörer på årets Sommarlovskul har fått mycket positiv respons från alla som varit med. Besökare har påtalat att det är fantastiskt med dessa kostnadsfria ktiviteter speciellt för de som inte kan eller har ekonomi till att åka på semester.

Sammanfattningsvis har årets stora satsning Sommaronsdag varit mycket uppskattat och alla barn har haft möjlighet att göra något roligt på sommarlovet på olika platser i kommunen inklusive buss utan kostnad.

Stort tack till alla medverkande!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!