Sommarlovskul!

Trelleborgs kommun arrangerar kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn 6-15 år tillsammans med lokala ungdomsföreningar. Träffa nya kompisar, prova på både kultur och idrott och återkom sedan till föreningsverksamheten till hösten!

Sommarlovskul i Trelleborg
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Sommarlovskul i Trelleborg

Sommarlovskul med fler än 4 300 deltagartillfällen

På årets sommarlovskul har 4 300 deltagartillfällen registrerats för trelleborgsbarn i åldern 6-15 år med ett fyrtiotal kostnadsfria sommarlovsaktiviteter. Slutsumman är preliminär i början av september eftersom inte alla aktiviteter är redovisade ännu. Alla deltagande barn och ungdomar är välkomna till fortsatta förenings- och fritidsgårdsaktiviteter när sommarlovet nu är slut.

Sommarlovskul genomfördes med 801 870 kronor i statligt stöd. Medarrangörer på årets Sommarlovskul har fått mycket positiv respons från alla som varit med. Besökare har påtalat att det är fantastiskt med dessa kostnadsfria ktiviteter speciellt för de som inte kan eller har ekonomi till att åka på semester.

Sammanfattningsvis har årets stora satsning Sommaronsdag varit mycket uppskattat och alla barn har haft möjlighet att göra något roligt på sommarlovet på olika platser i kommunen inklusive buss utan kostnad.

Stort tack till alla medverkande!

Sommarlovskul A-Ö

Sommarlovskul bjöd på basket, bibliotekscykel, boule, boxning, bushcraft, Cirkus Saga, dans- och teaterskola, fotbollsskola, Fritidsbanken, fritidshemmens dag, funkisaktiviteter, färg- och formverkstad, golf, graffitiworkshop, lakansgraffiti, luften – vår framtid, magic monster och motstånd, matlagning, musikanläggning, myntslagning, mytologiskt sommarlovs-lajv, måla och teckna fritt, padel, riddarspel, Rockis och Poppis rockshow, salvor och cerat, Simborgarmärkets dag, sommarboken sommarfotboll, sommarlovskyrka, sommarlovsteater, sommaronsdag, sommar-rockskola, sommarRugby @ pingvin, Språkcafé, teater, textila yttryck, thaiboxning, tyngdlyftning, utebio GREASE och Vattenverkstad.

Sommarlovsprogram

Sommarlovsprogram skickades till alla grundskolor i Trelleborgs kommun i början av juni.

På årets stora satsning Sommaronsdag fanns massvis med aktiviteter på alla onsdagar klockan 11.00-15.00 hela sommaren. Fritidsgårdarna arrangerade sommarlovskul varje onsdag inklusive gratis buss till och från respektive aktivitet i Skegrie, Smygehamn, Anderslöv, Stadsparken, Dalabadet och Generationsparken. Alla var välkomna!

Föranmälan och frågor

Många aktiviteter har öppet för alla med möjlighet till drop-in på aktiviteterna för den som spontant vill vara med. Övriga aktiviteter kräver föranmälan till respektive arrangör och har begränsat antal platser. Arrangörer ombedes att om möjligt bjuda på nyttigt mellanmål, frukt, dricka eller liknande till deltagande barn att delas ut så långt lagret räcker för att kunna erbjuda någonting att äta när skolan har stängt.

Frågor besvaras av respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar eller tryckfel.

Basket

8-12 år
Drop in

Alla tisdagar och torsdagar på sommarlovet klockan 17.00-18.00 på Liljeborgskolan.
29 juni klockan 10.00-13.00 på Liljeborgsskolan.

Open Court. Alla är välkomna att prova på. Tränare Sasha och Micke finns på plats.
Prova på rullstolsbasket lördag 29 juni. Vi bjuder in en landslagsspelare i rullstolsbasket. Alla kan prova!

Trelleborg Basket

Bibliotekscykel på Sommaronsdag

6-15 år
Drop in

17 juli klockan 11-15 i Stadsparken.

Biblioteket hänger med Ungdomsenheten i Stadsparken. Förra året hade vi med oss Bibliotekscykeln och den var fullastad med våra favoritböcker till utlån, gåvo-pocketar och vi gjorde pins och bokmärken. Kanske blir det något liknande i år – kanske hittar vi på något helt annat! Den som kommer dit får se!

Trelleborgs Bibliotek

Boxning på Sommaronsdag

7-15 år

Drop-in

26 juni klockan 11.00-15.00 i Skegrie på Snarringe IP, 3 juli i Smygehamn på konstgräsplanen och eventuellt i idrottshallen, 10 juli på Anderslövs friluftsbad, 17 juli i Stadsparken, 24 juli på Dalabadet och 31 juli i Generationsparken.

Prova på boxning på Sommaronsdag!

Trelleborg Boxing Academy

Boule på Sommaronsdag

6-15 år
Drop in

26 juni klockan 11.00-15.00 i Skegrie på Snarringe IP, 10 juli på Anderslövs friluftsbad, 24 juli på Dalabadet, 31 juli i Generationsparken, 7 augusti på Dalabadet och 14 augusti på Anderslövs friluftsbad.

Prova på boule - lär dig regler, kastteknik och spela boule. Sommaronsdag klockan 11-15 på alla platser där sommaronsdag arrangeras förutom 3 juli och 17 juli. Vi tillhandahåller klot och regelhäften.

Trelleborgs Bouleklubb

Bushcraft

6-15 år
Föranmälan och drop in

3 augusti klockan 10.00-12.00 för föranmälda och drop in klockan 13.00-17.00 på Trelleborgen.

Vildmarks- och överlevnadsteknik! Testa bushcraft på Trelleborgen tillsammans med Tobias Karlsson, erfaren överlevnadsinstruktör från föreningen Bushcraft. Bushcraft är kunskap om naturnära friluftsliv och att värna om hållbart bruk av naturen. Vilka är våra basbehov? Kom och prova att rena vatten och få tips på vad man ska tänka på och vad som är bra att ha med sig i naturen. Moderna tekniker jämförs med vikingatidens. Kanske är några samma? Gratis workshop för barn och unga 6 - 15 år. Inklusive bra-att-ha-gåva.

Föranmälan senast 11 juli till: trelleborgen.pedagogik@trelleborg.se. Uppge namn, ålder och telefonnummer. Uppgifterna raderas efter genomförd workshop. Begränsat antal platser.

Drop in klockan 13.00-17.00. Anmäl Bushcraft i Vikingamuseet. Vad instruktören visar och gör varierar under eftermiddagen. Aktiviteten är gratis för barn plus en medföljande vuxen.

Trelleborgen

Cirkus Saga - familjeföreställning Svart Socker

6-15 år
Drop in

Onsdag 24 juli klockan 11.00 och torsdag 25 juli klockan 18.00 på Parken, Norregatan 46-48.

Nycirkus på Parkens utescen. Vridet, vackert och vilt. Cirkus Sagas glada karaktärer gör sitt bästa och värsta för att underhålla sin publik med galna upptåg, eldätning, jonglering och häpnadsväckande akrobatik både på marken och i luften. Passar alla åldrar. Efter föreställningen finns det möjlighet för publiken att tillsammans med artisterna prova på att jonglera med bollar, ringar och käglor, balansera tallrikar och en massa annat skoj. 40 minuters föreställning plus 30 minuters workshop. Vid dåligt väder spelas föreställningen inomhus.

Parken

Dans- och teaterskola

8-11 år
Föranmälan

3-9 juli för barn 8-11 år klockan 9.00-12.00 och för ungdomar 12-16 år klockan 13.00-17.00. 3-8 juli på Köpmansmagasinet i Smygehamn och 9 juli på Lilla Beddinge Teater.

På Lilla Beddinge Teaters dans- och teaterskola kommer vi bland annat att göra lära-känna-varandra-lekar, ha improvisationsövningar, röstträning och teaterövningar med manustexter. Dessutom kommer vi att dansa olika stilar som vi tillsammans med några teaterövningar sätter ihop till en föreställning! Föreställningen visar vi på sista dagen för nära och kära på Lilla Beddinge Teaters stora scen.

Föranmälan krävs då antalet platser är begränsat. Anmäl namn, personnummer och kontaktuppgifter till liv@lillabeddingeteater.se senast 3 juni.

Lilla Beddinge Teater

Fotbollsskola

5-15 år
Föranmälan

28-30 juni klockan 10-15 på Anderslövs Idrottsplats / konstgräsplan.

Till Anderslövs BOIKs fotbollsskola är alla barn välkomna, det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har spelat i många år. Tillsammans med oss får du garanterat kul i tre dagar med gamla och nya kompisar.

Ta med matsäck. Träningströja, fotboll, Kunniga och glada ledare, fotbollsträning och Fair play ingår. Kiosken är öppen och det kommer att finnas korv, hamburgare med mera till försäljning. Anmälan till boikfotbollskola@gmail.com senast 19 maj. Anmälan är bindande.

Polisen kommer och visar upp sig och även polishundar under någon av dagarna. TFF-spelare kommer på besök och träffar ungdomarna. Ledare under dagen till aktiviteter och träning från Anderslövs BOIK. Underhållning från Rockis och Poppis Band.

Fredag 28 juni

Klockan 9 Samling.
Klockan 12-13 Lunch.
Klockan 14.30 -15 Sjukvård och hjärtstartarhandledning, genomgång och slush samt fika.

Lördag 29 juni

Klockan 9 Samling.
Klockan 12-13 Lunch.
Klockan 13-13.30 Aktivitet lugn, eventuellt TFF, matchgenomgångar.
Klockan 13.30- 15 Rockis och Poppis, slush samt fika.

Söndag 30 juni

Klockan 9 Samling.
CUP DAG. Smootieverkstad. Prisutdelning.

Anderslövs BOIK

Fritidsbanken - utlåning av gratis sportutrustning

Alla åldrar
Drop in

26 juni klockan 11.00-15.00 i Skegrie på Snarringe IP, 3 juli i Smygehamn på konstgräsplanen och eventuellt i idrottshallen, 10 juli på Anderslövs friluftsbad, 17 juli i Stadsparken, 24 juli på Dalabadet, 31 juli i Generationsparken, 7 augusti på Dalabadet och 14 augusti på Anderslövs friluftsbad.

Fritidsbanken finns på plats på Sommaronsdag med fritidsgårdarna hela sommarlovet klockan 11.00-15.00. Låna gratis sportsaker! Spela basket, brännboll, boule, fotboll, tennis med mera... Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Alla kan låna och allt är gratis! Målsmän ansvarar för sina barn.

Fritidsbanken Trelleborg

Funkisaktiviteter

6-15 år
Föranmälan

7 augusti klockan 17.00 Pizzakväll med Allsång i Smygehamn.
8 augusti klockan 18.00 Brännboll med fika på Söderslättshallen.
12 augusti klockan 10.00 Ystad Djurpark.

Tjej eller kille, ung eller gammal, glad eller ledsen - kom som du är. Alla med funktionsvariation är välkomna. Vi är cirka 20 personer nu men tycker det vore roligt om någon fler vill vara med. Vi är alla olika, men tillsammans har vi roligt! Anmälan krävs till telefon 0736-972887 / 0768-470431.

Palmstaden Innebandyklubb
Östra Torp Smygehuk FF

Färg- och formverkstad

8-15 år
Drop in

17-20 juni och 24-27 juni klockan 12.00 och 13.30 på Trelleborgs Museum. Kom och skapa med färg och stämpel! De två första veckorna på sommarlovet flyttar vi ut museets sommarateljé på Stortorget. Tillsammans med konstnären och grafikern Debora Svensson blir det högtryck varje måndag-torsdag vecka 25 och 26 med start klockan 12.00 och 13.30. Sommarlovslediga barn och unga får chansen att experimentera och utforska olika trycktekniker, lära känna varandra och skapa gemensamma konstverk.

Trelleborgs Museum

Golf

6-15 år
Drop in

19 juni, 26 juni, 3 juli, 10 juli, 17 juli, 24 juli, 31 juli och 7 augusti klockan 13.00-17.00 på Tegelberga Golfklubb.

Prova på golf för ungdomar i Trelleborgs kommun åtta onsdagar på sommarlovet.

Buss avgår klockan 12.00 från Trelleborg Centralstation, mitt emot stolpe B och C och hämtar upp i Anderslöv på torget cirka klockan 12.20 och därefter till Tegelberga golfklubb.

Hemfärd från Tegelberga golfklubb kl.17.15.

Tegelberga Golfklubb

Graffitiworkshop med konstnärerna från Streetcorner

6-15 år
Drop in

17 juli klockan 11.00 i Stadsparken.

Streetcorner är ett kollektiv av artister som tillsammans brinner för ett färggladare Sverige.

Trelleborgs Museum

Handboll på Sommaronsdag - INSTÄLLT

Trelleborg Handbollsklubb har ställt in handboll på Sommaronsdag. Det utgår ur sommarlovsprogrammet.

Lakansgraffiti

8-15 år
Drop in

31 juli klockan 11.00 i Generationsparken.

Spraya, teckna och experimentera!

Trelleborgs Museum

Luften – vår framtid

6-15 år
Drop in

1 augusti klockan 14.30 - 15.30 på Smygehus havsbad.

Barnprogram i projektet Med ögat mot luften. Väståkraskolan 8A visar sin konstutställning och bjuder in till fritt måleri. Bildpedagoger Charlotte Herrlin och Ingrid Odell Jönsson.

Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Galleri Estesio

Magic monster och motstånd

6-15 år
Drop in

6 juli klockan 12.30-13.30 i Garnhuset, Beddingestrand.

Barnprogram i projektet Med ögat mot luften. Vi gör collage på tema luft. Bildpedagoger Gertrud Widholm och Anna-Karin Cederholm. Kör in vid affären mittemot blomsteraffären Strandblomman. Följ skylten Garnhuset cirka 400 meter ner mot havet.

Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Galleri Estesio

Matlagning

6-15 år
Föranmälan

17-20 juni, 24-27 juni, 5-8 augusti och 12-15 augusti klockan 10.30-13.00 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på CB Friisgatan 1.

Nu har du som sommarlovsledigt barn möjlighet att lära dig laga mat enligt konstens alla regler. Tillsammans lagar vi god men enkel mat. Vi testar på att göra saker från grunden. Egen pasta, sås och annat gott. Vi jobbar både självständigt och tillsammans. Föranmälan via www.sv.se/skaneland.

Studieförbundet Vuxenskolan

Musikanläggning och högtalare på Sommaronsdag

6-15 år
Drop in

26 juni klockan 11.00-15.00 i Skegrie på Snarringe IP, 3 juli i Smygehamn på konstgräsplanen och eventuellt i idrottshallen, 10 juli på Anderslövs friluftsbad, 17 juli i Stadsparken, 24 juli på Dalabadet, 31 juli i Generationsparken, 7 augusti på Dalabadet och 14 augusti på Anderslövs friluftsbad.

Musikanläggning med USB, mikrofon, gitarrkabel och högtalare finns på Sommaronsdag för dig som vill spela musik. Bokas via fritidsgårdarna.

Ungdomsenheten

Myntslagning

6-15 år
Drop in

10 juli och 14 augusti klockan 12.00 – 16.00 på Trelleborgen.

Kom och träffa myntslagaren. Under två eftermiddagar i sommar är smedjan igång på vikingagården. Lär mer om ett nästan bortglömt hantverk. Hur präglade man mynt? Hade mynten samma värde på Trelleborgen som i Birka? På ett kul sätt väcker vi lust och nyfikenhet att fundera över penningekonomi och värderingssystem. Ni får testa metalhantverk och höra skrönor från den mytomspunna smideskonstens värld. Vad myntslagaren gör varierar under eftermiddagen.

Anmäl i Vikingamuseet att ni vill besöka smedjan på vikingagården. Aktiviteten är gratis för barn plus en medföljande vuxen.

Trelleborgen

Mytologiskt sommarlovs-lajv

10-15 år
Föranmälan

17 augusti klockan 14.00-18.00 på Trelleborgen. Eventuellt även 18 augusti beroende på antal anmälningar.

Mytologiskt sommarlovs-lajv Borgen mot byn. Lajvrollspel byggt i den mytologiska vikingatiden. En kombination av improvisationsteater, äventyr, fighting, problemlösning och historielektion. Deltagarna spelar vikingar från antingen Borgen eller byn. En progression från krig till handel till vikingrugby kommer att byggas in som metod för konfliktlösning i berättelsen. Alver, jättar, dvärgar, gudar och långväga tillresta handelsresande från Österled kommer att medverka i spelet förutom barnen som spelar vikingarna som med svärd i hand och huvudet på skaft gör upp om hur det slutar.

Föranmälan senast 7 augusti till andreas.hasslert@ibnrushd.se, ange VIKING LAJV i meddelande fältet.

Ibn Rushd Studieförbund i samarbete med Trelleborgen och Pingvin Rugby Club

Måla och teckna fritt

6-15 år
Föranmälan

12-15 augusti klockan 10.30-13.00 i Studieförbundet Vuxenskolan lokaler på CB Friisgatan 1.

Man ska lära sig att skissa ett underlag för en senare målning. Det innebär kompositions- och färglära för att få motivets form på papper med skuggning, perspektiv samt problemlösning. Efter skissabetet förs det valda motivet över på en pannå och målningen kan börja. Här får man information om vad det innebär att måla med färg och hur man hanterar och använder den.Meningen med kursen är att man får färdigställt en målning av sitt valda motiv samt att man upptäcker andra möjligheter i att uttrycka sig i bild. Föranmälan via www.sv.se/skaneland.

Studieförbundet Vuxenskolan

Padel

6-15 år
Föranmälan och drop in

5 juli, 12 juli och 19 juli klockan 14.00-16.00 på Trelleborg Padel Center, Strandridaregatan.

Kom och spela padel med Trelleborg Padelklubb. Rack och bollar finns att låna, och alla är välkomna – nybörjare som glada amatörer! Föranmälan helst senast en vecka innan aktivitet till info@trelleborgpadel.se, även drop in. Egna inneskor är obligatoriskt.

Trelleborg Padelklubb

Riddarspel

6-15 år
Drop in

27 juli klockan 15.00 på Trelleborgen.

Återigen möts medeltid och vikingatid i en lekfull föreställning men i ny tappning. Denna dag gästas vi av riddarsällskapet Silverfalken som gärna hade tagit över vikingarnas borg. Vi välkomnar alla barn att ta med en vuxen och uppleva detta med oss! Riddarna gör upp till häst i en kamp om borgen klockan 15.00. Åskådare sitter på borgvallen eller precis nedanför. Ta gärna med fikakorg och filt att sitta på. Kom även och träffa riddarna när de anländer under dagen. Föreställning i borgen klockan 15.00. Gå in via Vikingamuseet för entrémärke, kom i god tid före. Barn går in i sällskap av vuxen.

Mer om våra gästande riddare hittar ni på www.facebook.com/silfverfalken

Trelleborgen

Rockis och Poppis rockshow

6-15 år
Drop in

7 augusti klockan11.00 på Parken, Norregatan 46-48.

Rockis och Poppis bjuder på rockshow för barn. Tillsammans lär de barnen hur man gör när man går på rockkonsert. Rock-n-roll-bröderna Rockis och Poppis är inte alltid överens och de älskar att busa med publiken och varandra. Detta är en fartfull föreställning för alla som har barnasinnet kvar. Mycket skratt, dans, glädje och interaktivitet för alla åldrar utlovas i denna cirka 35 minuter långa show. Vid fint väder finns vi på utescenen.

Parken

Salvor och cerat

6-15 år
Föranmälan

17 och 18 juni, 19 och 20 juni klockan 14.00-17.00 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på CB Friisgatan 1.

Nu har du som sommarlovsledigt barn möjlighet att lära dig koka salvor och cerat av ekologiska råvaror. Tillsammans kokar vi och blandar ihop ett läppbalsam med vit chokladdoft för mjuka läppar, en rengöringscrème med kokosolja, en egen tigerbalsam för ömma muskler och en antimyggolja med citronella. Du kommer att få minst en burk av varje att ta med hem. Föranmälan via www.sv.se/skaneland.

Studieförbundet Vuxenskolan

Simborgarmärkets dag

6-15 år
Drop in

16 juni klockan 10-14 på Anderslövs Friluftsbad.

Trelleborg Sim

Sommarboken

6-15 år
Drop in

1 juni – 31 augusti på Biblioteket.

Läs en bok! Skriv eller rita lite om boken på vimplarna som finns att hämta på Biblioteket. Alla som läser minst 7 böcker får ett litet pris och är med i utlottningen av surfplattor. Biblioteket har sommaröppet måndag – fredag klockan 10.00-18.00.

Trelleborgs Bibliotek

Sommarfotboll

7-12 år
Föranmälan

7-9 augusti för barn födda 2010-2012 och 12-14 augusti för barn födda 2007-2009 klockan 9-13 på Gislövs Idrottsplats, Gislövs Strandväg 125.

Sommarfotboll med lek och aktivitet omkring fotboll. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs. Fokus är på att umgås och ha roligt. Kom klädda i fotbollskläder, alternativt vanliga träningskläder och gympaskor. Föranmälan senast 10 juli via Gislövs IFs webbplats. Först till kvarn! Max 30 deltagare per tillfälle.

Gislövs IF

Sommarlovskyrka

6-12 år
Drop in

17 juni-5 juli måndag-fredag klockan 9.00-13.00 på Församlingshemmet, en trappa ner, Valldammsgatan 5.

Öppet Hus för förskoleklass till och med klass 6. Här får du chansen att delta i roliga aktiviteter både ute och inne, att samtala om det du tycker är viktigt och träffa kompisar. Ibland åker vi på utflykter. Dagarna börjar med att vi bjuder vi på frukost och tittar på Sommarlovsmorgon.

Trelleborgs församling

Sommarlovsteater

9-15 år
Föranmälan

1-4 juli klockan 10.00-14.00 på Rosenhagen i Anderslöv.

Här får du prova olika moment inom teater såsom dramaövningar, teaterlekar, samarbetsövningar, improvisationer och scenframställning. Alla deltagare bjuds på lunch. Vid anmälan meddela namn, personnummer, adress, förälders telefonnummer och eventuell specialkost till barnet. Begränsat antal platser. Föranmälan krävs via sms till 0733-541473 / 0709-573115.

Piggsvinsteatern

Sommaronsdag

10-15 år Drop in

26 juni klockan 11.00-15.00 i Skegrie på Snarringe IP, 3 juli i Smygehamn på konstgräsplanen och eventuellt i idrottshallen, 10 juli på Anderslövs friluftsbad, 17 juli i Stadsparken, 24 juli på Dalabadet, 31 juli i Generationsparken, 7 augusti på Dalabadet och 14 augusti på Anderslövs friluftsbad. Observera att du måste kunna simma 200 meter för att vara med på friluftsbadet.

Fritidsgårdarna har sommarlovskul varje onsdag inklusive gratis buss. Alla är välkomna! För program, se fritidsgårdarnas App UNG i TRELLEBORG. På sommaronsdag medverkar fritidsgårdarna, biblioteket, Fritidsbanken, Streetcorner och föreningar med olika aktiviteter, bad, boxning, boule, fritidshemmens dag, handboll, musik, thaiboxning med mera.

Sommaronsdagsbussen går från och till fritidsgårdarna i Skegrie, Gasverket / Tjejloftet / Trelleborg Övre, Backafall, Anderslöv och Smygehamn med ankomsttid klockan 11.00 till respektive aktivitet och återresa klockan 15.00.

Som vanligt har fritidsgårdarna massvis med roliga aktiviteter på sommarlovet, både till gamla och nya gårdsbesökare. Kom till fritidsgården och se hur vi har det – här finns alltid plats till fler!

Ungdomsenheten

Sommaronsdag - busstidtabell

Busstiderna är cirkatider med reservation för eventuella ändringar.

Onsdag 26 juni

Anderslöv skola 10.00
Smyge skola 10.20
Backafall 10.40
Övre 10.45
Skegrie skola 11.00
Snarringe IP 11.00
Hemtransport 15.00

Onsdag 3 juli

Anderslöv skola 10.00
Skegrie skola 10.20
Övre 10.30
Backafall 10.40
Smyge 11.00
Hemtransport 15.00

Onsdag 10 juli

Skegrie skola 10.00
Övre 10.15
Backafall 10.20
Smyge skola 10.40
Anderslöv skola 11.00
Hemtransport 15.00

Onsdag 17 juli

Anderslöv skola 9.40
Smyge skola 10.00
Backafall 10.20
Stadsparken 10.30
Skegrie skola 10.45
Stadsparken 11.00
Hemtransport 15.00

Onsdag 24 juli

Anderslöv skola 9.35
Smyge skola 09.55
Dalabadet 10.15
Skegrie skola 10.35
Övre 10.50
Backafall 10.55
Dalabadet 11.00
Hemtransport 15.00

Onsdag 31 juli

Anderslöv skola 9.40
Smyge skola 10.00
Backafall 10.20
Övre 10.25
Folkets Park 10.30
Skegrie skola 10.45
Folkets Park 11.00
Hemtransport 15.00

Onsdag 7 augusti

Anderslöv skola 9.35
Smyge skola 9.55
Dalabadet 10.15
Skegrie skola 10.35
Övre 10.50
Backafall 10.55
Dalabadet 11.00
Hemtransport 15.00

Onsdag 14 augusti

Skegrie skola 10.00
Övre 10.15
Backafall 10.20
Smyge skola 10.40
Anderslöv skola 11.00
Hemtransport 15.00

Sommar-Rockskola

11-15 år
Drop in

Torsdag 4 juli, 11 juli, 18 juli, 25 juli och 8 augusti klockan 13.00-17.00 på Kulturskolan i Trelleborg, Östergatan 54.

Om du har ett band, delar av ett band eller en spelkompis så är ni välkomna till Sommar-Rockskola! Kulturskolan erbjuder undervisning/tips i pop och rock ensemble med inriktning mot trummor, elbas, gitarr, keyboard och sång.

Kontaktperson: legitimerad musiklärare Bobby, telefon 0704-27 02 21, e-post

Kulturskolan

SommarRugby @ Pingvin

6-15 år
Drop-in

25 juni-1 augusti varje tisdag och torsdag klockan 15.00 till 17.00 på Pilevallen vid Sockenvägen.

Get into Rugbypå Pingvin Rugby Club! Rugby är den snabbast växande lagsporten i världen och med Rugby World Cup som närmar sig i september finns det ingen bättre tid att prova några av de grundläggande färdigheterna i spelet och ha lite kul på vägen! SommarRugby @ Pingvin!

Pingvin Rugby Club

Språkcafé Ungdom

6-15 år
Drop in

Tisdagar och torsdagar hela sommarlovet klockan 17.30-20.00 på Föreningarnas Hus.

Spela spel, se på film, fika, låna sportprylar på Fritidsbanken med mera.

Språkcafé Ungdom

Teater

6-15 år
Föranmälan

1-2 juli och 12-13 augusti klockan 10.00-11,30 för 7-9 år, klockan 12.00-13,30 för 10-12 år och klockan 14.00-15.30 för 13-15 år i Liljeborgskolans hörsal.

Lek, teatersport, improvisation, sång och dans. 10-15 barn per grupp. Begränsat antal platser. Föranmälan till 070-5413689.

Scenfolket

Textila yttryck

6-15 år
Drop in

14 juli klockan 10.30 – 11.30 på Galleri Estesio, Blåeldsvägen 20, Beddingestrand.

Barnprogram i projektet Med ögat mot luften. Vi målar på siden på tema luft och växter. Bildpedagoger Anna-Karin Cederholm och Ingrid Odell Jönsson.

Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Galleri Estesio

Thaiboxning på Sommaronsdag

7-15 år
Drop-in

26 juni klockan 11.00-15.00 i Skegrie på Snarringe IP, 3 juli i Smygehamn på konstgräsplanen och eventuellt i idrottshallen, 10 juli på Anderslövs friluftsbad, 17 juli i Stadsparken, 24 juli på Dalabadet och 31 juli i Generationsparken.

Prova på thaiboxning på Sommaronsdag!

Trelleborg Muay Thai

Tyngdlyftning

6-15 år
Drop in

17 juni - 17 juli måndag-fredag klockan 16.00-20.00 och lördagar klockan 10.30-12.00 i tyngdlyftningslokalen på Söderslättshallen.

Prova på tyngdlyftning med en svensk mästare Eric Svensson! Skor finns att låna av klubben, först till kvarn. Vi bjuder på frukt.

Trelleborgs Tyngdlyftning

Utebio GREASE och konsollspel på bioduken

6-15 år
Drop in

18 juli konsollspel klockan 19-21 och utebio klockan 21 i Stadsparken.

Utebio GREASE i Stadsparken klockan 21 och konsollspel på bioduken klockan 19 – 21. Med reservation för ändringar och vädrets makter… Kom gärna uppklädda som personerna i filmen, sjung och dansa med i filmen!

Ungdomsenheten

Vattenverkstad

6-15 år
Drop in

30-31 juli klockan 10.00-15.00 med lunchpaus klockan 12-13 i Beddingestrand vid Pärlans Restaurang, 1 augusti i Smygehamn vid Smygehus havsbad, 2 augusti i Böste vid gamla fotbollsplanen, 4 augusti vid hamnen i Skåre och sist men inte minst 5-7 augusti på Dalabadet.

Vattenverkstaden bjuder på spännande upplevelser i och vid havet för barn mellan 6-15 år. Tillsammans med Vattenverkstadens pedagoger kan ni prova på håvning med sjöstövlar och håv, undersökningar med vattenkikare och mikroskåp, guidade snorklingsäventyr, lekar, strandkonst med mera. Drop in - aktiviteter. Ingen föranmälan och alla är välkomna att prova på. Stor familjedag med Räkan Rut i Skåre 4 augusti.

Alla är alltid välkomna att vara med utifrån sina förutsättningar men eftermiddagen 6 augusti kommer vi att anpassa verksamheten särskilt för barn och unga med funktionsvariationer.

Familjedag med Räkan Rut

Välkomna till en familjedag med Räkan Rut i Skåre 4 augusti klockan 10.00-15.00. Kom och lär känna Räkan Rut och hennes vänner tillsammans med Vattenverkstaden och Blå lådan. Följ med på upptäcktsfärd i havet med vadarstövlar och håv eller hjälp Kalle Krabba rensa vattnet från skräp och bygg en koja av fynden.

Ni kommer även ha möjlighet att skapa musik till Tångsnällan Stellans alla bebisar genom att pumpa vatten, hjälpa Ålen Åke hem till Sargassohavet genom samarbete och andra roligheter. För de lite äldre kommer det även att finnas möjlighet att följa med på en guidad tur på snorklingsleden.

Skåre Byalag kommer att sälja kaffe och glass!

Dagen avslutas med en svängig konsert med det populära Havsbandet, då ni får möjlighet att dansa till medryckande hits så som Manetmambo, Ensamma torsken och Räkan Ruts Rumba.

Gratis sommarlovsbuss går 4 augusti från och till fritidsgårdarna i Skegrie, Trelleborg Övre*, Backafall, Anderslöv och Smygehamn med ankomsttid klockan 10.00 till Skåre Hamn och återresa klockan 15.00.

Busstidtabell

Busstiderna är cirkatider med reservation för eventuella ändringar.

Anderslöv skola 8.45
Smyge skola 9.05
Backafall 9.25
Övre* 9.30
Skegrie 9.45
Skåre Hamn 10.00
Hemtransport 15.00
*Busshållplats Övre är mitt emot Badhuset på samma sida som Stadsparken

Vattenverkstaden

Statligt sommarlovsstöd

Regeringen fördelar 801 870 kronor till Trelleborgs kommun 2019 för gratis sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar i åldern 6-15 år. Totalt utbetalas 200 miljoner kronor till landets kommuner.

Syftet med det statliga bidraget är stödja kommunerna att utveckla aktiviteter som är integrationsfrämjande, som motverkar segregation och som ger stimulans samt personlig utveckling. Man vill även bidra till att skapa nya kontaktytor mellan flickor och pojkar från olika sociala bakgrunder.

Regeringen meddelade 16 mars att satsningen på avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för alla barn mellan 6 och 15 år ska fortsätta även under 2019. Statsbidraget uppgår till sammanlagt 200 miljoner kronor och betalas ut av Socialstyrelsen. Till Trelleborgs kommun fördelas 801 870 kronor år 2019. Beloppet rekvireras av kultur- och fritidsförvaltningen. Lokala föreningar och organisationer kan liksom tidigare år ansöka via kommunen om bidrag till gratis sommarlovsaktiviteter.

Det går inte längre att söka bidrag till gratis sommarlovsaktiviteter.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade 10 april, §36 att ge förvaltningen i uppdrag att på delegation arrangera gratis sommarlovsaktiviteter för barn 6-15 år i Trelleborgs kommun i samverkan med lokala föreningar, organisationer och övriga nämnder och förvaltningar.

Redovisning

Aktiviteterna ska genomföras på sommarlovet och vara gratis för barn och ungdomar i åldern 6-15 år. Förvaltningen ser gärna att möjligheten till drop-in på aktiviteterna finns för den som spontant vill vara med. Samtliga aktiviteter som beviljas ekonomiskt stöd ska marknadsföras som arrangemang med sommarlovsstöd från Trelleborgs kommun och redovisas här senast 30 september.

Personuppgifter

Vid bokning av sommarlovsprogrammet ger medverkande arrangörer samtycke till att Trelleborgs kommun samlar in och lagrar de personuppgifter som lämnas vid marknadsföring av aktiviteterna. Respektive arrangör ansvarar därefter för personuppgifter till respektive arrangemang.

Sommarkollo med övernattning

Sommarkollo med övernattning finns för tillfället inte i Trelleborgs kommun.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!