Höstlovsaktiviteter

Höstlovslediga barn är välkomna till Albäck, Badhuset, Biblioteket, fritidsgårdar, föreningar, idrottshallar, Museum, Parken, Söderslättshallen och Trelleborgen vecka 44!

Höstlovskul för 4 175 barn

På höstlovet 2017 deltog totalt 4 175 barn på höstlovsaktiviteterna. Stort tack till alla medverkande arrangörer och deltagare!

På programmet fanns bland annat betlyktesverkstad, bowling, familjeföreställning, fotbollsturnering, högtryck, läslovsfest, matteslinga, Musical.ly IRL, skridskoåkning, skräckteater, vattendisco, väsenvandring, zombier och äventyrsbad.

Program

Höstlovsprogram (PDF-dokument, 737 kB)

Höstlovsprogram skickas till alla skolor i mitten av oktober. En del aktiviteter kräver föranmälan. Frågor besvaras av respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar eller tryckfel.

Betlyktesverkstad på Trelleborgen

Enligt gammal skånsk tradition gör vi lyktor av sockerbetor att lysa upp de kulna höstkvällarna med. Datum: 1 och 2 november. Tid: 12.00 och 14.00. Pris: 30 kronor. Åldersgräns: Från 6 år. Fritids och förskolor rekommenderas att boka egen förmiddagsverkstad.

Trelleborgen

Bowling för personer med funktionsnedsättning

Onsdag 1 november klockan 17-18 kan du prova spela bowling gratis på Söderslättshallens bowlinghall med Palmstadens Handikappbowlingklubb!

Dunderpojken

Familjeföreställning från 5 -9 år 30-31 oktober och 1 november klockan 10.00 och 13.00 på Parken. Teater Trassel har klimatångest och tar sig an Cyrus Granérs traditionella saga Sagan om de fyra stortrollen och lille Vill Vallareman, för att förvandla den till en tröstande musikteatersaga med lyckligt slut. Pris: 75 kronor. 60 kr med TA lustkort, endast två biljetter per kort. Biljetter finns på Söderslätts bok och papper och i mån av plats vid entrén.

Parken Kultur -och Konferenscenter

Fritids i stallet

Måndag till fredag vecka 44 klockan 9.00-15.00 kan du komma till Trelleborgs Ridskola och vara med på roliga lekar, teori, häst- och stallskötsel och ett lättare ridpass varje dag. Egen lunch och mellanmål medtages. Kläder efter väder. Anmäl dig till en eller flera dagar. Det kostar 400 kronor per dag och betalas kontant på morgonen. Anmälan görs till . Ange dagar, personnummer och telefonnummer i anmälan. Frågor besvaras via e-post.

Fritidsbanken

På Fritidsbanken på Föreningarnas Hus kan du lämna och låna bättre begagnad sportutrustning. Öppet vardagar klockan 10.30-11.30 eller enligt överenskommelse per telefon 0708-81 70 37.

Fritidsbanken

Fulet

Skräckteater på höstlovet fredag 3 november klockan 18.00 på Parken i Trelleborgssalen. Från 13 år. En nervpirrande och spännande teaterföreställning som publiken inte kommer att glömma i första taget. Efter en novell av John Ajvide Lindqvist, författare till skräckfilmen "Låt den rätte komma in". Pris: 75 kronor för dig under 20 år, 125 kronor för dig som är 20 år och äldre. Köp två biljetter för 150 kronor. Biljetter köpes på Tourist Center.

Tourist Center

Fritidsgårdar

Höstlovsaktiviteter på fritidsgårdarna: badhusdisco, biljard, bus eller godis, fackelvandring, halloweenbakning, halloweenfest, Fifa, film, fotboll, pyssel, öppen hall med mera. Ladda ner UNG i TRELLEBORG på App Store eller Google Play - här kan du följa vad som händer på fritidsgårdarna!

Fritidsgårdar i Trelleborg

Föreningar i Trelleborg

Mer information om föreningar i Trelleborg finns i föreningsregistret.

Föreningsregister

Hund och Yoga

Hund och Yoga är en workshop där vi provar något helt nytt tillsammans! Träffa den sociala tjänstehunden Hicko och lär dig om hur hundar kanske kan hjälpa människor må bra. Prova också vid samma tillfälle Yoga som ett verktyg för att nå en bättre hälsa och ett inre lugn.

Studieförbundet Vuxenskolan, Hamngatan 22, måndag 30 oktober klockan 14-15. Workshopen är gratis. Ålder: 12-18 år. Anmälan till , telefon 0704 - 70 04 41 senast 26 oktober.

Högtryck på Museet

Kom till museet på höstlovet och gör ditt personliga avtryck. Vi använder färg och form och tillsammans gör vi ett gemensamt konstverk. Du får även med dig ett tryck hem. Tid: Onsdag 1 november och torsdag 2 november klockan 12.00-16.00. Drop-in. Pris: 30 kronor.

Trelleborgs Museum

Innefotbollsturnering

Måndag 30 oktober klockan 9.00-16.00 arrangerar Ungdomsenheten innefotbollsturnering i A-hallen på Söderslättshallen. Föranmälan till Gasverket eller kulturfritid@trelleborg.se senast 27 oktober. Klass 4 – 6 är välkomna att anmäla sitt lag som ska bestå av minst 5 spelare och 3 avbytare. Benskydd är obligatoriskt. Samtliga deltagare ska gå i skola inom Trelleborgs kommun. Ange lagets namn och lagledarens telefonnummer.

Klätterskola för nybörjare

På höstlovet arrangerar Söderslätts Klätterklubb en klätterskola för nybörjare. Det blir tre träningspass med roliga klätterövningar och dessutom äventyrstema för de yngsta. Klätterskolan är åldersindelad och riktar sig till barn och ungdomar födda 2003-2011.

Klätterskolan fördelar sig på tre entimmeslektioner vid följande tillfällen: söndag 29 oktober, tisdag 31 oktober och torsdag 2 november. Grupp 1: klockan 15-16 för barn födda 2003-2007. Grupp 2: klockan 16-17 för barn födda 2008-2011. Grupp 3: klockan 17-18 för barn födda 2008-2011.

Antalet platser är begränsat och därför är föranmälan nödvändig. Anmälan görs via e-post till

Söderslätts Klätterklubb

Läslovsfest!

Vi kickstartar årets Läslov med fest och världens snabbaste bokprat på Biblioteket måndag den 30 oktober klockan 13.00-17.00. Det blir spökprat, tv-spel, pyssel, fika, brädspel med mera hela eftermiddagen och kvällen!

På tisdag 31 oktober klockan 14.00 är alla mellan 8-12 år välkomna att prata läskiga böcker, lyssna eller berätta spökhistorier tillsammans med oss på biblioteket.

Onsdag 1 november klockan 14.00 är det dags för filmvisning på biblioteket. Föranmälan görs till barnavd.bibliotek@trelleborg.se.

Trelleborgs Bibliotek

Matteslinga och friluftsliv

Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Natur/matteslingan står permanent på området.

Matteslinga i Albäck

Musical.ly IRL

Var med och tävla i den första Musical.ly IRL tävlingen någonsin! Musical.ly IRL arrangeras fredag 3 november klockan 13-16 på Parken. Alla tävlingsbidrag spelas in på scen tillsammans med våra tekniker, sedan tittar vi på dansuppvisningar innan det är dags för prisutdelning. Föranmälan till kulturfritid@trelleborg.se eller anmälan på plats. Det är gratis!

Så här går det till: Du övar in ett så häftigt och kreativt nummer som möjligt där hemma. När du sedan kommer till tävlingsdagen har du tre försök på dig att spela in din musical.ly tillsammans med våra tekniker. Vi har en rökmaskin och lite specialljus på plats som du gärna får använda sig av om du vill. Önskar du ha en speciell låt är det bra om du kan gå in via sitt eget konto och gilla sidan, personen eller låten där man hörde den så att vi lättare kan hitta den när det är dags för inspelning. På tävlingsdagen kommer alla musical.lys spelas in på vår iPad, via vårt konto vilket innebär att man kan delta i tävlingen även om man inte har ett eget konto.

Man kan tävla i sex olika kategorier:

  • Under 10 år, individuellt, i par eller i grupp om tre eller fler.
  • 10 år eller äldre, individuellt, i par eller i grupp om tre eller fler.

När alla är färdiga med inspelningarna kommer samtliga tävlingsbidrag visas på storskärm för vår jury som sedan kommer utse en vinnare i varje kategori. Publik är välkommen klockan 15.00 när det är dags att visa upp alla bidrag. Föranmälan med namn och eventuellt lagnamn görs till kulturfritid@trelleborg.se eller klockan 12.30 på Parken samma dag. Arrangör: Trelleborgs Kommun i samarbete med Trelleborg Gymnastics & Dance och @filippavicci.

Skridskoåkning

Lördag 28 oktober och 4 november klockan 15-17 och söndag 29 oktober och 5 november klockan 12-14 har ishallen öppet för höstlovslediga barn. Allmänhetens skridskoåkning kostar 30 kronor per person och hockeyklubbor eller puckar är inte tillåtet. Familjebiljett för två vuxna och max tre barn: 100 kronor. Mat och dryck får inte medtagas i ishallen. www.trelleborg.se/ishall.

Från och med oktober 2017 kan du låna skridskor från Fritidsbanken! Alla kan låna och det är gratis. Fritidsbankens skridskor kommer att finnas i anslutning till ishallen på Söderslättshallen. Fritidsbanken garanterar inte att alla storlekar finns. Det går inte att reservera. Du lämnar tillbaka skridskorna på hyllan igen när du har åkt färdigt. Ta med egen hjälm, det finns inte till utlåning.

Ishall

Vattendisco

Torsdag 2 november klockan 18-20 arrangerar Badhuset och Ungdomsenheten höstlovsvattendisco på Badhuset för årskurs 4-6. Det blir dans och bad till discomusik i både gamla bassängen och äventyrsbadet. Inträde 30 kronor. DJ.

Badhuset

Väsenvandring på Trelleborgen

Vågar du möta väsena på Trelleborgen? På en av höstens mörkaste kvällar kommer de fram ur den djupaste folktron. Här riskerar du att möta Albäckafrun, Skogsrået och Trollet. Kanske dyker det också upp strandvaskare, älvor och kloka gummor? Kom och se efter själva!

Datum: Tisdag 31 oktober. Avgångar varje kvart mellan klockan 17.30 och 19.30. Åldersgräns: från 6 år. Pris: 60 kronor. Förköp: Trelleborgs Bibliotek. Själva museet håller stängt denna dag.

Trelleborgen

Zombier!

Serietecknar-workshop med Jimmy Wallin torsdag 2 november klockan 10.30 och 13.00 på huvudbiblioteket. Kom och lär dig grunderna i hur man tecknar apräliga zombies! En av Sveriges bästa zombietecknare, Jimmy Wallin, håller i workshopen. För dig mellan 10-13 år. Begränsat antal biljetter. Anmälan till barnavd.bibliotek@trelleborg.se.

Trelleborgs Bibliotek

Äventyrsbad

Badhuset öppnar redan klockan 9.30 på höstlovet med undantag för måndagen då det är stängt. Lördagar öppnar Badhuset klockan 8 och söndagar klockan 9. Stora krokodilen finns på plats i gamla bassängen på tisdagen!

Badhuset

Trelleborg Tillsammans

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar varje år höstlovsaktiviteter till kommunens grundskoleelever på höstlovet vecka 44. Stort tack till alla ungdomsföreningar, fritidsgårdar och övriga som ställer upp med ledare och engagemang!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?