Gasverket Ungdomens Hus

Fredag 4 oktober klockan 17.00 är det Öppet Hus och invigning av fritidsgården Gasverkets nya lokaler på Parken, Norregatan 46-48. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nilsson invigningstalar.

Från och med oktober finns Gasverkets fritidsgård i nya lokaler på Norregatan 46-48.
Foto: Anette Persson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Från och med oktober finns Gasverkets fritidsgård i nya lokaler på Norregatan 46-48.

Alla är välkomna till invigningen för att träffa fritidsledarna och prova de aktiviteter och spel som finns här, till exempel biljard, pingis, FIFA 20, pyssel, fotbollsspel och mycket mer!

Verksamhet på Gasverket

Verksamheten kan till exempel bestå av lek, spel, läxhjälp, idrott, musik, utflykter, tjejverksamhet och förtroendefulla samtal. Gasverket har regelbunden kontakt med skolorna i city som samarbetar med fritidsledarna på olika sätt.

Gasverket Ungdomens Hus är den största fritidsgården i Trelleborg.

Gasverket har blivit uppsagda från sina tidigare lokaler på grund av att byggnadslovet gått ut och tomten ska saneras. Gasverket har glädjande nog fått tillgång till förskolelokalerna som står tomma i Parken, detta gäller året ut. Gasverket fortsätter arbetet med att hitta en permanent lösning och har dialog med skolorna om detta.

Gasverkets namn

Gasverket Ungdomens Hus har fått sitt namn från att kommunens Gasverk fanns på fritidsgårdens tidigare adress. Ungdomarna blev från början insläppta i en industrilokal och fick sedan själva vara med och bestämma och bygga om lokalerna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?