Gasverket Ungdomens Hus

Gasverket Ungdomens Hus är den största fritidsgården i Trelleborg. Gasverket finns nära centrum och har bland annat sällskapsrum, danslokal och en stor, välbesökt inomhus skateboardanläggning. Här finns också två välutrustade replokaler som används flitigt av musikintresserade ungdomar.

Replokal på Gasverket
Foto: Tomislav Jovanovski Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Replokal på Gasverket

Verksamhet på Gasverket

Verksamheten kan till exempel bestå av lek, spel, läxhjälp, idrott, musik, utflykter, tjejverksamhet, och förtroendefulla samtal. Här finns också ett gym för dig från 15 år. Gasverket har regelbunden kontakt med skolorna i city som samarbetar med fritidsledarna på olika sätt.

Skateboardhall

Skateboardhallen är endast öppen för skateboardåkare och rullskridskoåkare. Observera att alla åkare måste använda hjälm och åker på eget ansvar! Mellanstadieungdomar måste också använda handledsskydd.

Replokaler

På Gasverket finns två replokaler utrustade med instrument och sånganläggning. Är ni ett gäng som spelar musik eller vill börja spela men inte har någonstans att hålla till? Hör av er till Gasverket! Det är gratis att låna lokalerna. Om det finns lediga tider kan även du som är äldre än 17 år boka tid här.

Gasverkets namn

Gasverket Ungdomens Hus har fått sitt namn från att kommunens Gasverk har funnits på denna adressen tidigare. Ungdomarna blev från början insläppta i en industrilokal och fick sedan själva vara med och bestämma och bygga om lokalerna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?