Fritidsgård för dig med funktionsvariation

Från och med oktober flyttar Gasverket till nya lokaler på Parken, Norregatan 46-48. På fritidsgården finns verksamhet för dig med funktionsvariationer. En söndag i månaden har Gasverket öppet på eftermiddagen för dig i alla åldrar.

Gasverket Ungdomens Hus i Trelleborg
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Gasverket Ungdomens Hus i Trelleborg

På Gasverket kan du umgås med vänner, pyssla, spela spel, biljard eller pingis. Här finns café, TV och datorer.

Gasverket har nu blivit uppsagda från sina lokaler på grund av att byggnadslovet gått ut och tomten ska saneras. Gasverket har glädjande nog fått tillgång till förskolelokalerna som står tomma i Parken, detta gäller året ut från och med oktober. Gasverket fortsätter arbetet med att hitta en permanent lösning.

Verksamheten är ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och socialförvaltningen som båda medverkar med personal. Barn och ungdom 10-17 år är naturligtvis också välkomna till samtliga fritidsgårdar på ordinarie öppettider.

Öppettider

Öppettider andra halvåret 2019: Sista söndagen varje månad klockan 13-16: 29 september i de gamla lokalerna, därefter i ny lokal på Parken, Norregatan 46-48 söndag 27 oktober, 24 november och 15 december.

Utflykter och aktiviteter

Söndag 16 december 2018 åkte vi gemensamt med bokad buss till Vellingeblomman där vi fikade och tittade på julutställningen. Förslag på utflykter och aktiviteter kan du lämna till fritidsledaren på Gasverket. Vad vill du göra på din fritidsgård?

Tillgänglighet

Gasverkets lokaler är tillgängliga för dig med funktionsvariationer. Handikapptoalett finns.

Föreningsinformation

Föreningar är hjärtligt välkomna att medverka vid våra träffar på Gasverket. Har ni – eller vill ni starta i framtiden – verksamhet för personer med funktionsvariationer? Översänd gärna föreningsinformation till våra besökare eller kom själv och hälsa på.

Alla fritidsgårdar

Alla våra fritidsgårdar är självklart öppna för alla besökare, det vill säga barn och ungdom 10-17 år. För den som gärna vill komma på våra särskilda öppettider för personer med funktionsvariationer gäller ingen åldersgräns. Besökare med eller utan medföljande personal upplevt detta som tryggt och positivt att få komma på egen tid med särskilt anpassade aktiviteter om man hellre vill det. Kontakta gärna din fritidsgård om du har några frågor.

Historik

Prova-på-verksamhet för personer med funktionsvariationer startade 2013 och var välbesökt och mycket uppskattad. Från och med februari 2014 blev verksamheten permanent enligt beslut av fritidsnämnd och socialnämnd.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?