Fritidsgård för dig med funktionsnedsättning

På Gasverkets fritidsgård finns verksamhet för dig med funktionsnedsättning. En söndag i månaden har Gasverket öppet på eftermiddagen för dig i alla åldrar med funktionsnedsättning.

Gasverket Ungdomens Hus i Trelleborg
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Gasverket Ungdomens Hus i Trelleborg

På Gasverket kan du umgås med vänner, pyssla, spela spel, biljard eller pingis. Här finns café, TV och datorer.

Verksamheten är ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och socialförvaltningen som båda medverkar med personal. Barn och ungdom 10-17 år är naturligtvis också välkomna till samtliga fritidsgårdar på ordinarie öppettider.

Öppettider

Fritidsgård för dig med funktionsnedsättning har öppet sista söndagen varje månad klockan 13-16 förutom i juli då det är semesterstängt för denna verksamhet. Öppettider 2017: 29 januari, 26 februari, 26 mars, 30 april, 28 maj, 25 juni, 27 augusti, 24 september, 29 oktober, 26 november och 17 december.

Tillgänglighet

Gasverkets lokaler är tillgängliga för dig med funktionsnedsättning. Handikapptoalett finns.

Föreningsinformation

Föreningar är hjärtligt välkomna att medverka vid våra träffar på Gasverket. Har ni – eller vill ni starta i framtiden – verksamhet för personer med funktionsnedsättning? Översänd gärna föreningsinformation till våra besökare eller kom själv och hälsa på.

Alla fritidsgårdar

Alla våra fritidsgårdar är självklart öppna för alla besökare, det vill säga barn och ungdom 10-17 år. För den som gärna vill komma på våra särskilda öppettider för personer med funktionsnedsättning gäller ingen åldersgräns. Under vår prova-på-verksamhet 2013 har besökare med medföljande personal upplevt detta som tryggt och positivt att få komma på egen tid med särskilt anpassade aktiviteter om man hellre vill det. Kontakta gärna din fritidsgård om du har några frågor.

Historik

Prova-på-verksamhet för personer med funktionsnedsättning startade 2013 och var välbesökt och mycket uppskattad. Från och med februari 2014 blev verksamheten permanent enligt beslut av fritidsnämnd och socialnämnd.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?