Fritidsgård för dig med funktionsvariation

På Gasverkets fritidsgård finns verksamhet för dig med funktionsvariationer. En söndag i månaden har Gasverket öppet på eftermiddagen för dig i alla åldrar.

Gasverket Ungdomens Hus i Trelleborg
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Gasverket Ungdomens Hus i Trelleborg

På Gasverket kan du umgås med vänner, pyssla, spela spel, biljard eller pingis. Här finns café, TV och datorer.

Verksamheten är ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och socialförvaltningen som båda medverkar med personal. Barn och ungdom 10-17 år är naturligtvis också välkomna till samtliga fritidsgårdar på ordinarie öppettider.

Öppettider

Fritidsgård för dig i alla åldrar med funktionsvariation har öppet sista söndagen varje månad klockan 13-16 förutom i juli då det är semesterstängt för denna verksamhet. Öppettider 2018: 28 januari, 25 februari, 25 mars, 29 april, 27 maj, 24 juni, 26 augusti, 30 september, 28 oktober, 25 november och 16 december.

Bussresa till Vellingeblomman 16 december

Söndag 16 december åker vi gemensamt till Vellingeblomman. Buss är bokad klockan 13.00 från busshållplats mitt emot Badhuset vid Stadsparken. Vi bjuder på fika på Vellingeblomman. Hemresa klockan 15.30 från Vellingeblomman till busshållplatsen vid Badhuset.

Du som behöver särskild färdtjänst till rullstol och liknande får boka egen transport till och från Vellingeblomman.

Begränsat antal platser. Meddela gärna i förväg till hur många som kommer. Gasverkets fritidsgård har stängt denna dagen för ordinarie söndagsverksamhet i lokalerna.

Öppettider första halvåret 2019: Sista söndagen varje månad klockan 13-16: 27 januari, 24 februari, 31 mars, 28 april, 26 maj, 30 juni.

Tillgänglighet

Gasverkets lokaler är tillgängliga för dig med funktionsvariationer. Handikapptoalett finns.

Föreningsinformation

Föreningar är hjärtligt välkomna att medverka vid våra träffar på Gasverket. Har ni – eller vill ni starta i framtiden – verksamhet för personer med funktionsvariationer? Översänd gärna föreningsinformation till våra besökare eller kom själv och hälsa på.

Alla fritidsgårdar

Alla våra fritidsgårdar är självklart öppna för alla besökare, det vill säga barn och ungdom 10-17 år. För den som gärna vill komma på våra särskilda öppettider för personer med funktionsvariationer gäller ingen åldersgräns. Besökare med eller utan medföljande personal upplevt detta som tryggt och positivt att få komma på egen tid med särskilt anpassade aktiviteter om man hellre vill det. Kontakta gärna din fritidsgård om du har några frågor.

Historik

Prova-på-verksamhet för personer med funktionsvariationer startade 2013 och var välbesökt och mycket uppskattad. Från och med februari 2014 blev verksamheten permanent enligt beslut av fritidsnämnd och socialnämnd.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?