Fritidsgård för dig med funktionsvariation

Sista söndagen varje månad har Gasverket öppet klockan 13-16 för dig i alla åldrar med funktionsvariation. På Gasverket kan du umgås med vänner, pyssla, spela spel, biljard eller pingis. Här finns café, TV och datorer.

Gasverket Ungdomens Hus i Trelleborg
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Gasverket Ungdomens Hus i Trelleborg

Verksamheten är ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och socialförvaltningen som båda medverkar med personal. Barn och ungdom 10-17 år är naturligtvis också välkomna till samtliga fritidsgårdar på ordinarie öppettider.

Öppettider

Öppettider 2020: Sista söndagen varje månad klockan 13-16 med undantag för juli då det är stängt: 26 januari, 23 februari, 29 mars, 26 april, 31 maj, 28 juni, 30 augusti, 27 september, 25 oktober, 29 november och 20 december.

Utflykter och aktiviteter

I december åkte vi gemensamt med bokad buss till Vellingeblomman där vi fikade och tittade på julutställningen. Förslag på utflykter och aktiviteter kan du lämna till fritidsledaren på Gasverket. Vad vill du göra på din fritidsgård?

Tillgänglighet

Gasverkets lokaler är tillgängliga för dig med funktionsvariationer. Handikapptoalett finns. Från och med oktober 2019 finns Gasverket i nya lokaler på Parken, Norregatan 46-48.

Föreningsinformation

Föreningar är hjärtligt välkomna att medverka vid våra träffar på Gasverket. Har ni – eller vill ni starta i framtiden – verksamhet för personer med funktionsvariationer? Översänd gärna föreningsinformation till våra besökare eller kom själv och hälsa på.

Alla fritidsgårdar

Alla våra fritidsgårdar är självklart öppna för alla besökare, det vill säga barn och ungdom 10-17 år. För den som gärna vill komma på våra särskilda öppettider för personer med funktionsvariationer gäller ingen åldersgräns. Besökare med eller utan medföljande personal upplevt detta som tryggt och positivt att få komma på egen tid med särskilt anpassade aktiviteter om man hellre vill det. Kontakta gärna din fritidsgård om du har några frågor.

Historik

Prova-på-verksamhet för personer med funktionsvariationer startade 2013 och var välbesökt och mycket uppskattad. Från och med februari 2014 blev verksamheten permanent enligt beslut av fritidsnämnd och socialnämnd.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?