Utställningar

I utställningen Stadslifv, berättas levande och inspirerat om Trelleborgs långa och spännande historia, alltifrån 600-talet och fram till våra dagar. Hur många svenska städer kan skryta med en sådan bakgrund?

I utställningen ÖGA mot ÖGA får du möta individer som alla levde på Söderslätt för länge, länge sedan. Kändisvikingen från Vannhög, drottningen från Vemmerlöv, för att inte tala om de 7000-åriga Skateholmarna.

Dessutom pågår hela tiden flera olika tillfälliga utställningar, mycket konst och konsthantverk men också arkeologi, historia, miljö... Utställningarna letar sig ibland även in i BIAN, till exempel med intressanta filmer om olika konstnärer.

Tillfälliga utställningar år 2019

NELL WALDEN - Trelleborgsflickan
som gjorde världen till sin

 2.6 - 24.11 2019
En utställning som berättar om konst, passion och framtidstro. Vi berättar om tiden kring och efter förra sekelskiftet, två världskrig, depression och ett Europa i förvandling – 1900-talets Europa, sedd genom en äventyrlig och strategisk kvinnas ögon.

REKVISITA FÖR DRÖMMAR - Robert Karlsson
skulptur och konsthantverk

26.1-10.3 2019
Med skickligt handlag bearbetar Robert Karlsson metaller som stål, brons och koppar. Hans ambition är att ge sina verk liv – det handlar om struktur och textur – om de slumpartade mönster som uppstår när metallen bearbetas.
Robert Karlsson är en hantverkare och konstnär som nästan uteslutande arbetar med metall. Rötterna finns i traditionellt metallhantverk och en gedigen utbildning vid HDK Steneby.

BLUE - Malin Sparrvardt
Foajéutställning

16.3-22.4
Måleri, ett ansiktsuttryck kan visa så mycket känslor men också ljuga. En sinnesstämning är så mycket mer än vad ett ansikte berättar. vad finns det där bakom? Känner du likadant?

EN STADSDEL FULL AV ENERGI - Övre under dåtid, nutid och framtid
Foajéutställning

10.5-29.9
En stadsdel i förvandling. Kan Övre bli den mest attraktiva och spännande platsen i Trelleborg?

EXPRESS YOURSELF - Streetcorner

23.3-26.5
Ett konstnärskollektiv från Malmö. Färg och form i stor skala. Den urbana konsten i högform. Alla har vi väl en drift att uttrycka oss på olika vis? Utmana din kreativitet!

ÄDLA FORMER - corpus och smycken
Karlheinz Sauer, Maria Börjesson och Christine Ramel

6.5-1.9
Ädelsmeden Karlheinz Sauer och hans forna elever visar smycken och corpus.
Karlheinz är mån om att hantverket skall få leva vidare. Han bjöd in de båda guldsmederna Christine Ramel och Maria Börjesson att låna hans verkstad och verktyg för att ta del av hans långa erfarenhet och hantverksskicklighet. Christine och Maria fann en ny värld - en värld betydligt större än guldsmidets miniatyrvärld. Det var jobbigt att tänka större. Armarna värkte, händerna brann och öronen bultade. Men vad gör det när man har roligt?

LISA D MANNER - Måleri

7.9-10.11
Lisa D Manners målningar har ett inneboende myller, ett uppbrutet narrativ, de är som exakta enheter av något möjligen ej existerande. Tillstånd präglade av temperatur och väder kännetecknar de senaste bilderna. Varmt eftermiddagsljus och snö möter regn, det slående kalla regnet ger en ofokuserad transparens.
Lisa D Manner är född i Lund 1979 har en Master of Fine Arts vid Academy of Fine Arts in Umeå 2002-2007

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!