Utställningar och evenemang

I utställningen Stadslifv, berättas levande och inspirerat om Trelleborgs långa och spännande historia, alltifrån 600-talet och fram till våra dagar. Hur många svenska städer kan skryta med en sådan bakgrund?

I utställningen Öga mot öga får du möta individer som alla levde på Söderslätt för länge, länge sedan. Kändisvikingen från Vannhög, drottningen från Vemmerlöv, den sittande kvinnan eller för att inte tala om de 7000-åriga Skateholmarna.

Dessutom pågår hela tiden flera olika tillfälliga utställningar, mycket konst och konsthantverk men också arkeologi, historia och miljö. Utställningarna letar sig ibland även in i Bian, till exempel med intressanta filmer om olika konstnärer.

Tillfälliga utställningar och evenemang 2020

THE GARDEN – Jan Cardell

30 maj-7 september
En mekanisk och musikalisk trädgård fylld med vackra och märkliga växter som som besökare kan få låta och röra sig på många olika sätt.

TING – oanade, ovisade skatter

6 juni-13 september
För 10 år sedan förvandlades Tingshuset till Museum. Hög tid alltså att göra en utställning om Ting! Stora ting och småting, sköna ting, fula ting, fabulösa ting och kanske några mera mediokra ting? Kluriga ting, religiösa ting, ja till och med skabrösa ting. Och så sånt som egentligen inte är nånting. En utställning med allsköns ting ur museets samlingar.

Jan Troell

Hösten 2020
En personlig utställning om en av våra främsta filmregissörer. Jan är skaparen av oförglömliga filmer fyllda av skönhet och humor – allt sett genom en filmmästares ögon.

– vår store Mästare när det gäller film. En utställning om en av våra främsta filmskapare genom tiderna! Öppnar 3 oktober 2020.

Trelleborgs museum

Telefonnummer
0410-73 30 45
Telefonnummer
0410-73 30 50

Adress

Stortorget 1
231 43 Trelleborg

Besöksadress

Stortorget 1
231 43 Trelleborg

Öppningstider

25 juni till 16 augusti är museet öppet alla dagar klockan 10-17.

Välkommen till oss men, visa hänsyn och håll avstånd!

Följ aktuella uppmaningar från Trelleborgs kommun och myndigheterna om utvecklingen av coronaviruset.

Kultur- och fritidsförvaltningen