Samlingar

Trelleborgs museums samlingar har sin bas på Söderslätt och består främst av kulturhistoriska föremål, fotografier, arkeologiska föremål och konstföremål insamlade till museet alltsedan 1898. Samlingarna innehåller ca 70.000 föremål och ca 120 000 fotografier.
Trelleborgs Museums magasin
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trelleborgs Museums magasin

Sök i våra samlingar!

Nu har du möjlighet att söka bland våra föremål på DigitaltMuseum. Det är delar av våra samlingar som nu finns tillgängliga här, och det fylls på med fler föremål efterhand. www.digitaltmuseum.se

Boka en visning

Sedan 2010 finns föremålen samlade i ett stort magasin, Kulturmagasinet. Här visar vi museets spännande samlingar av hästdragna vagnar, plogar, soffor, klockor, skåp, fina gamla dörrar, lampor, sättugnsplattor och mycket, mycket annat. Kom och titta!

Kulturmagasinet är ett visningsmagasin och bokade grupper, på max 20 personer, kan komma på visning då vi tillsammans går runt och tittar i magasinet.
Under året arrangeras även allmänna visningar då man kan köpa enstaka biljetter.

Kontakta museet för att boka en visning, telefon 0734-422610.

Kulturmagasinet Trelleborgs Museum

Guidade visningar 2020

Visning om museets folkdräktsplagg

Eftersom Trelleborgs Museum nyligen släppt den uppskattade boken ”Opplöt, röekjol och stubb” passar man på att ha specialvisning av folkdräktplagg i samlingarna. Kom och lyssna och lär mer om allmogen dräkt här på Söderslätt!

Åsa Bill berättar och visar upp delar av dräktsamlingen som annars ligger gömd i textilmagasinet. Biljetter 70 kronor - endast via förköp på museet! Man kan också boka biljetter. Ring på kontorstid tel0410-733045

Datum: 29 februari och 28 mars
Tid: klockan 11-12
Biljetter: Endast förköp på Trelleborgs Museum. Man kan också boka biljetter.
Ring på kontorstid telefon 0410-733045
Pris: 70 kr. Begränsat antal deltagare.
Plats: Kulturmagasinet Karbingatan 2. Ingång via dörr C på magasinets östra gavel. Ingång från norr. Observera att Kulturmagasinet saknar hiss och det är många trappsteg upp till andra våningen!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?