Samlingar

Trelleborgs museums samlingar har sin bas på Söderslätt och består främst av kulturhistoriska föremål, fotografier, arkeologiska föremål och konstföremål insamlade till museet alltsedan 1898. Samlingarna innehåller ca 70.000 föremål och ca 120 000 fotografier.
Trelleborgs Museums magasin
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trelleborgs Museums magasin

Sök i våra samlingar!

Nu har du möjlighet att söka bland våra föremål på DigitaltMuseum. Det är delar av våra samlingar som nu finns tillgängliga här, och det fylls på med fler föremål efterhand. www.digitaltmuseum.se

Boka en visning

Sedan 2010 finns föremålen samlade i ett stort magasin, Kulturmagasinet. Här visar vi museets spännande samlingar av hästdragna vagnar, plogar, soffor, klockor, skåp, fina gamla dörrar, lampor, sättugnsplattor och mycket, mycket annat. Kom och titta!

Kulturmagasinet är ett visningsmagasin och bokade grupper, på max 20 personer, kan komma på visning då vi tillsammans går runt och tittar i magasinet.
Under året arrangeras även allmänna visningar då man kan köpa enstaka biljetter.

Kontakta museet för att boka en visning, telefon 0734-422610.

Kulturmagasinet Trelleborgs Museum

Guidade visningar 2019

Nu har Trelleborgs Museum öppnat Kulturmagasinets ovanvåning för visning! Här finns allt! Skiraste glas från Trelleborgs glasbruk och robust brukskeramik tillverkad av Söderslätts fina lera. Roliga leksaker, bastanta kistor, finurliga grammofoner och mycket mer. Dessutom en skolsal där det gäller att hålla sig i skinnet och en handelsbod där det vattnas i munnen!

Datum: 2 april, 7 maj, 11 maj och 4 juni
Tid: klockan 11.00. Visningen tar ca 45 minuter.
Biljetter: Endast förköp på Trelleborgs Museum. Pris 70 kr. Begränsat antal deltagare.
Plats: Kulturmagasinet Karbingatan 2. Ingång via dörr C på magasinets östra gavel. Ingång från norr. Observera att Kulturmagasinet saknar hiss och det är många trappsteg upp till andra våningen!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?