Grafikverkstad

Det egna skapandet kan bli ett roligt och lärorikt inslag i något av skolans pågående undervisningsteman. Arkitektur, industrialismen, yttrandefrihet och jämställdhet, självporträtt, gamla hus och miljöer i Trelleborg, tuppar och hönor är några av de teman som skolor tidigare har knutit till elevers eget skapande i grafikverkstan.

Vi ristar med en stålpenna på en plexiskiva, färgar in och trycker. Eleverna lär sig snabbt tekniken och hanteringen med tryckpressen. Det praktiska grafikarbetet ger eleverna inspiration till nya bilder, ” aha kan man göra så här också”. Teckning, foto, collage m.m. kan användas som förlaga.

Torrnål

Fotograf: Trelleborgs museum

Vi arbetar också med avtryck från skumplastplatta. Låter det konstigt? Det är en enkel och snabb metod och resultatet överraskar. Det kan bli som en mosaik när vi sedan sätter ihop bilderna. Här kan man med fördel arbeta gruppvis och fantasin flödar när de ska samarbeta till en stor bild. Temat här bli ofta olika mönster.

Eftersom upplägget kan variera från kortare intro för många elever till djupdykningar för mindre grupper ber vi er ta kontakt med oss för mer info.

Pris: 360 kr för 45 minuter.

Grafikverkstad

Linoleumtryck

Fotograf: Trelleborgs museum

Kultur- och fritidsförvaltningen