Boka en upplevelse - barn & vuxna

Visste du att man kan ha sitt barnkalas på Trelleborgen, eller gå på lägerskola och leva som på vikingatiden? Du kanske vill ordna en fest eller ett företagsevent. Boka en vikingaupplevelse och hitta på något annorlunda?

Information

Här får du lära dig om vikingatiden på ett annorlunda sätt; att få se, känna, smaka och lukta på en bit av vikingatiden ger många minnen och intryck och väcker nya frågor.

Vi anpassar programmen utifrån dina önskemål, och skräddarsyr program för speciella tillfällen, företagsevenemang, specialvisningar och barnkalas.

Trelleborgen på egen hand

Ni är välkomna att besöka Trelleborgens uteområde på egen hand året om och dygnet runt. Vill ni besöka Vikingamuseet, komma under sommarsäsongen eller vid speciella arrangemang ber vi er anmäla i förväg att ni kommer, reception: 0410-73 30 21. Vi tar entréavgift för vuxna 40 kronor. Förhöjd avgift för barn kan även förekomma vid speciella arrangemang.

Lovaktiviteter

På sportlov, höstlov, påsklov och sommarlov händer det alltid något kul. Håll ögonen öppna i dagspress, på våra hemsidor och gilla oss gärna på Facebook. Där hittar ni alltid senaste nytt. Missa inte Vikingasommar till exempel där sommarlovslediga barn mellan 7 och 13 är välkomna till Trelleborgen för en annorlunda sommarlovsvecka.

För vuxna

En rundvandring på Trelleborgen

Visning av Trelleborgen och de rekonstruerade husen, om vikingatid och Trelleborgs tidiga historia.

Pris: vardag: 620 kronor + entréavgift 40 kronor/person.
Pris: kväll och helg: 1230 kronor + entréavgift 40 kronor/person.
Längd: 60 minuter.
Max 30 personer.

Vikingalekar

Lekar och spel på borgvallen. Vi börjar med en kort visning, sedan t.ex. femkamp med innehåll som herre på täppan, rövkrok, dra kavel, stångstötning, dragkamp, dra handske, sparka bleistre eller spjutkast.

Pris vardag: 1500 kronor + 75 kronor/person.
Pris kväll och helg: 2000 kronor + 75 kronor/person.
Längd: 90 minuter.
Max 20 personer.

Sagor och myter

Kort guidning med avslutning i långhuset runt elden med sagor och myter från vikingatiden.

Pris vardag: 1000 kronor + entréavgift 40 kronor/person.
Pris kväll och helg: 2000 kronor + entréavgift 40 kronor/person.
Längd: 60 minuter.
Max 20 personer.

Hantverksprogram

Visning av Trelleborgen med fokus på vardagslivet och vikingatida hantverk. Vi avslutar med att prova på något hantverk, t.ex. göra upp eld, spinna tråd, slunga band eller matlagning. Aktiviteten bestäms vid bokningstillfället.

Kort program:
Pris vardag: 1500 kronor + 75 kronor/person.
Pris kväll och helg: 2000 kronor + 75 kronor/person.
Längd: 90 minuter.
Max 20 personer.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?