Vikingamuseet med butik och café

Här finns en utställning om vikingaborgen, ett mysigt café med utsikt över borgområdet och en butik med unika souvenirer.

Vikingamuseet är öppet alla dagar under sommarsäsongen. Under övriga året gäller speciella öppettider. Det går även bra att förboka ert besök utanför öppettider. Uteområdet går att besöka året runt.

Butiken

Här finns något för alla vare sig du letar efter en unik present, utrustning till din vikingadräkt eller en souvenir från resan. Hos oss hittar du till exempel kopior av arkeologiska fynd och hantverk sprunget ur en tusenårig tradition, pile- och lövekorgar att packa picknicken i, ätdon av trä, smide och keramik.

Vi har böcker både för den allmänt historieintresserade såväl som för den mer insatte. För den händige finns det böcker och material och för barnen finns det spännande böcker samt leksaker som knyter an till vikinga- och medeltid och kopior av fynd av leksaker. Här finns även ett fint urval av smycken och kopior av glaspärlor.

Café Oden

När du har besökt utställningen och området och kanske känner dig trött och fikasugen. Varför inte ta en kopp kaffe i café Oden på Trelleborgen.

I caféet kan du slå sig ner i en inspirerande miljö i museibyggnaden och njuta av ekologiskt kaffe eller lokalt producerad hallonsaft, sju sorters kakor, kulglass och en fantastisk utsikt över den återuppbyggda Trelleborgen. På sommaren kan du sitta på den rymliga uteserveringen.

Trelleborgen

Besöksadress

Västra Vallgatan 6
231 64 Trelleborg

Öppningstider

10.00 - 17.00
Alla dagar 22 juni - 31 aug

Välkommen till oss men, visa hänsyn och håll avstånd!

Följ aktuella uppmaningar från Trelleborgs kommun och myndigheterna om utvecklingen av coronaviruset.

Kultur- och fritidsförvaltningen