Palmsläpp, modevisning och blåsmusik

Lördag 18 maj firades Palmsläppet klockan 10-14 på Rådhustorget och Algatan med musik, modevisning, hantverk, erbjudanden och lokala smaker. Samtidigt uppmärksammades Blåsmusikens dag där Trelleborgs Musikkår och Söderslätts Musikkår medverkade med Kuststadens marschorkester.

Palmer i Trelleborg
Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Palmer i Trelleborg

Succé för Palmsläppet

De allra första palmutmärkelserna delades ut under Palmsläppet 18 maj. Trelleborgs kommun och Trelleborg Citysamverkan riktar ett varmt tack till alla som deltog. Tack bästa besökare för att ni kom. Vi ses nästa år igen!

Citysamverkan och Trelleborgs kommun firar att det är 35 år sedan som de första palmerna kom till staden och att de numera drygt 100 palmerna släppts ut från växthuset. Det blir intervjuer med viktiga lokala "palmare", livemusik, modevisning, försäljning av hantverk och lokala smaker, dansuppvisning och utdelning av utmärkelser.

En palmutmärkelse är en av stadens palmer som tillägnas en person eller en verksamhet/organisation/stiftelse som sätter eller har satt Trelleborg på kartan.

Årets palmutmärkelser tillägnades Jarl Svensson, Alf Näslund, Bo Göran Andersson, eK E Palms Åkeri och Kockska Stiftelserna/Försköningsstiftelsen.

Plaketterna bars fram av Erik Lundström, vice ordförande i kommunstyrelsen, och Bengt Nilsson, ordförande i Trelleborg Citysamverkan. Motiveringarna lästes upp av Mark Huisman, parkchef, och Anette Wennström Nilsson, ordförande i Trelleborgs Planterings- och försköningsförening.

Inom kort placeras plaketterna vid de aktuella palmerna. Bakom initiativet står Trelleborg Citysamverkan och Trelleborgs kommun.

Även Mathias Nilsson, Palmstadens Handikappbowling, hyllades med en Trelleborgsmedalj för sin fina insats under Special Olympics i Abu Dhabi.

På scenen intervjuades också hans klubbkompisar, liksom Palmstadens IK/ÖT Smygehuk FF Funkis, Palmträffen, Palmfestivalen, Trelleborgs Allehanda, Visit Trelleborg, TrelleborgsHem och Onsdagsgänget.

Det var många som såg till att Palmsläppet blev en lyckad tillställning. Vi firade Blåsmusikens dag med Kuststadens Marschorkester. Det bjöds på livemusik med The Flant's och Deadly Devoted, dansuppvisning med danzFit, modevisning, konsthantverk och handarbeten. Näringsidkare och föreningar passade på att visa upp sig.

Vi vill rikta ett varmt tack till alla som deltog och gjorde Palmsläppet möjligt på olika vis. Och tack bästa besökare för att ni kom. Vi ses nästa år igen!

Annika Eriksdotter, enhetschef, Kultur- och evenemangsenheten
Lotta Wahlqvist, cityledare, Trelleborg Citysamverkan
Mark Huisman, parkchef, Parkavdelningen

Program

Klockan 10.00 startar vi Palmsläppet med att hylla lokala och viktiga "palmare" samt musikinslag med den nybildade Kuststadens marschorkester.

Klockan 11.00 bjuds det på fanfar och palmbiskvier, därefter spelar The Flant's i 30 minuter. Under tiden minglar Tom & Jerry med kompisar på Rådhustorget för att sedan hoppa på Palmtåget klockan 11.30 – och det är bara att hänga med!

Klockan 12.00-12.20 och 13.00-13.20 välkomnar butiker och verksamheter i city till modevisning på Rådhustorget. Kläder, skor, styling och sommaraccessoarer visas.

Klockan 11.45 och 13.20 är det dansuppvisning med danZfit.

Klockan 11.00 och 12.30 spelar The Flant´s. Dagens sista framförande står Deadly Devoted för, klockan 13.30-14.

Observera att alla tider är cirkatider. Med reservation för eventuella ändringar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?