Kulturgaranti

Kulturgaranti för unga innebär att barn och elever ska garanteras kulturupplevelser under sin tid i förskola och skola. Kulturgaranti finns även inom äldreomsorgen med ett professionellt kulturutbud till särskilda äldreboenden.

Femårsparaden i Trelleborg
Foto: Oliver Lazarevski Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Femårsparaden i Trelleborg

Kulturgaranti för unga

Kulturgarantin för unga i Trelleborg innebär att alla i åldersgruppen 4 – 16 år garanteras en professionellt producerad kulturupplevelse per läsår. Utbudet finns i en broschyr som skickats ut till samtliga skolor i Trelleborg.

Bland utbudet finns besök och äventyr på kommunens museer och bibliotek, gästspelande teatergrupper, skolbio och besök på Moderna Museet Malmö.

Kulturgaranti för unga i Trelleborg höst 2019 och vår 2020  (PDF-dokument, 2,4 MB)

Kulturgaranti inom äldreomsorgen

Kulturgaranti inom äldreomsorgen startade 12-15 mars med Håkan Brink som med sin Elvis Presleyturné besöker samtliga särskilda boenden i kommunen.

Uppdraget är att kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med socialförvaltningen ska arbeta fram ett koncept för att nå ut med ett professionellt kulturutbud till alla äldreboende, de särskilda boendena. Det finns tio särskilda kommunala boenden samt två privata, sammanlagt alltså tolv besöksställen för kultur i äldreomsorgen. Vi kan således inte nå alla pensionärer som finns i hemmen.

Kulturgaranti inom äldreomsorgen (PDF-dokument, 1,4 MB)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?