Kalendarium

Trelleborgs Museum har ett samarbete med Söderslätts konstförening. De har tillfälliga utställningar på konsthallen vår och höst.

Söderslätts konstförenings utställningar våren 2018

Vernissage av respektive utställning sker i närvaro av konstnärerna den första visningsdagen.

Öppettider

lördagar 10 – 14 och söndagar 13 – 16, när tillfälliga utställningar finns. För dessa datum, se nedan.

Henrik Johansson

6.1-28.1
Henrik Johansson är bosatt i Trelleborg och har studerat barockkonstnären Caravaggio och utför sitt måleri med ett klassiskt ljusdunkel-måleri i olja. Målningarnas utförande kan även tangera det surrealistiska och med ett fascinerande realistiskt uttryck. Målningarnas innehåll ger stort utrymme för betraktarens egna tolkningar.

Brutus Östling

3.2-25.2

Under Afrikas himlar. Brutus Östling riktar nu sin kamera mot djuren på de afrikanska savannerna, som en gång i människans gryning utgjorde även vårt vardagsrum. Här blir också nattbilder med Vintergatan från afrikanskt perspektiv en stor och mäktig upplevelse. Bilderna berättar om särarten och skönheten i den afrikanska savannens djurvärld.

Margareta Folkler

7.4-29.4

Konst är viktigt och ett uttryck för människors behov av att skapa. Min inspiration är naturen, världshändelser, tankar och fantasier. Jag arbetar med bl. a olja, akryl och grafik och önskar att mina bilder väcker tankar och känslor! säger Margareta Folkler om sin utställning.

Konstföreningen firar Axel Ebbe 150 år

5.5-27.5

Söderslätts konstförening firar Axel Ebbe 150 år med att visa den unga generationens nutida bilder från olika bilder och skolor.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?