Hjärtstartare

Albäckshallen, Anderslövs Idrottshall, Badhuset, Föreningarnas Hus, Maglarps Skyttecentrum, Smygehamns Idrottshall, Snarringe Idrottsplats, Söderslättshallen, Vångavallen och Ymorvallen är utrustade med hjärtstartare. Även friluftsbadet i Anderslöv har hjärtstartare under öppetsäsongen.

Hjärtstartare
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Hjärtstartare

Kultur- och fritidsförvaltningens personal och föreningar med verksamhet i dessa lokaler har fått utbildning i hur hjärtstartaren ska användas.

Föreningar med hjärtstartare placerade i kommunala idrottsanläggningar uppmanas att registrera hjärtstartaren i Hjärtstartarregistret. Hjärtstartarregistret är ett nationellt register för de hjärtstartare som finns tillgängliga utanför sjukhus i Sverige och ägs av Svenska rådet för HLR.

Varje innehavare registrerar själv, helt kostnadsfritt, sin hjärtstartare via www.hjartstartarregistret.se.

Syftet med registret är att samla informationen om landets publika hjärtstartare och dess tillgänglighet på ett ställe. Därefter göra deras geografiska placering tillgänglig för allmänheten. Denna kunskap kan visa sig livsavgörande om ett plötsligt hjärtstopp inträffat. Ju snabbare en hjärtstartare kommer till den nödställde desto större är chanserna att den räddas till livet. Likaså verkar registret för att öka användningen av de publika hjärtstartarna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?