Camping

Campingplatser för säsongsboende finns på Skateholms Camping och för åretruntboende på Dalabadets Camping.

Dalabadets Camping i Trelleborg
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Dalabadets Camping i Trelleborg

Dalabadets Camping

Dalabadets camping är en åretruntöppen 3-stjärnig campingplats 2,5 kilometer öster om Trelleborgs centrum. Campingområdet är bevuxet med träd och buskar och ligger vid badstranden. Här finns elplatser med kabel-TV, servicebyggnad, affär och TV-stuga.

På intilliggande friluftsområde finns lekplatser, tennisbanor och brygga med belysning samt flytbrygga anpassad för handikappade. I anslutning till campingplatsen finns även restaurang med fullständiga rättigheter.

På Dalabadets Camping finns 14 semesterstugor på cirka 20 kvadratmeter fullt utrustade med pentry, wc, 4 bäddar (våningssängar) och uteplats. En stuga är handikappanpassad. Här finns också 10 övernattningsstugor på cirka 10-12 kvadratmeter med kylskåp, kaffekokare, 4 bäddar (våningssängar) och uteplats.

Utarrendering av Dalabadets Camping

Fritidsnämnden har beslutat om utarrendering av Dalabadets Camping från och med 1 juni 2009. Under en 10-års-period med möjlighet till förlängning ytterligare 4 år utarrenderas Dalabadets Camping till Göranssons Camping och Entreprenad.

Fritidsnämnden beslutade 6 september 2016, §71 Dalabadets Camping, att ge förvaltningen i uppdrag att inte förlänga avtalet efter 30 april 2019 samt att omgående starta utredning för

  • att driva verksamhet vid Dalabadets Camping i egen kommunal regi
  • att driva verksamhet i förbunds-/föreningsdrift
  • att driva verksamhet i företagsdrift
  • att återkomma till fritidsnämnden höst 2017 med utredningen

Skateholms Camping

Skateholms Camping är en barnvänlig familjecamping som ligger vid Beddingestrand. Campingen har öppet från 15 april till 30 september. Skateholms Camping utarrenderas av fritidsnämnden till Thomas och Pia Larsson som är campingvärdar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?