Camping

Campingplatser för säsongsboende finns på Skateholms Camping och för åretruntboende på Dalabadets Camping.

Dalabadets Camping i Trelleborg
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Dalabadets Camping i Trelleborg

Ny arrendator till Dalabadet 2019

Till våren tar Fritid Österlen över Dalabadets camping i östra Trelleborg. Företaget har efter upphandling tilldelats ett tjugoårigt avtal med Trelleborgs kommun om att driva och utveckla campingplatsen.

- Vi är väldigt nöjda, säger fritidsnämndens ordförande Anna Nordstrandh. Med Fritid Österlen får vi en arrendator som är väl förtrogen med branschen. Företagets ambitioner att utveckla området är också helt i linje med kommunens vilja att göra Trelleborg till en attraktiv destination för besökare.

Den tidigare arrendatorn har drivit campingen i tio år men valde att inte lämna in något anbud för den nya avtalsperioden. Fyra anbud kom in, och det blev familjeägda Fritid Österlen som får ta över senast första maj nästa år. Sedan tidigare driver företaget campingen på Tobisvik på Österlen och Falsterbo Resort.

Företaget planerar att investera mellan tio och femton miljoner under anbudstiden, varav drygt fem miljoner de närmaste fem åren. I planen ingår översyn av elsäkerhet och teknik, renovering av byggnader, miljöstation, aktivitetsområde, upprustning av campingstugorna och fler platser med tillgång till vatten och avlopp.

- Vi ska ta tillvara destinationens cykel- och vandringsleder, och tillsammans verka för Trelleborgs kommuns cykelstrategi för 2020, säger VD Ola Ambuhm. Vi ska bidra till att förlänga och förstärka turistsäsongen i Trelleborg.

Företaget har ambitionen att utveckla campingen till en fyrstjärnig anläggning inom tre år. Idag saknar Dalabadet den här kvalitetsmärkningen.

Dalabadets Camping

Dalabadets camping är en åretruntöppen 3-stjärnig campingplats 2,5 kilometer öster om Trelleborgs centrum. Campingområdet är bevuxet med träd och buskar och ligger vid badstranden. Här finns elplatser med kabel-TV, servicebyggnad, affär och TV-stuga.

På intilliggande friluftsområde finns lekplatser, tennisbanor och brygga med belysning samt flytbrygga anpassad för handikappade. I anslutning till campingplatsen finns även restaurang med fullständiga rättigheter.

På Dalabadets Camping finns 14 semesterstugor på cirka 20 kvadratmeter fullt utrustade med pentry, wc, 4 bäddar (våningssängar) och uteplats. En stuga är handikappanpassad. Här finns också 10 övernattningsstugor på cirka 10-12 kvadratmeter med kylskåp, kaffekokare, 4 bäddar (våningssängar) och uteplats.

Utarrendering av Dalabadets Camping till och med våren 2019

Fritidsnämnden har beslutat om utarrendering av Dalabadets Camping från och med 1 juni 2009. Under en 10-års-period utarrenderas Dalabadets Camping till Göranssons Camping och Entreprenad.

Skateholms Camping

Skateholms Camping är en barnvänlig familjecamping som ligger vid Beddingestrand. Campingen har öppet från 15 april till 30 september. Skateholms Camping utarrenderas av fritidsnämnden till Thomas och Pia Larsson som är campingvärdar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?