Tjejveckan 7-13 september

Den 7-13 september ska allt ljus vara på flickidrotten! Alla ska vara delaktiga i att utforma denna veckas aktiviteter med föreläsningar, girlpower, goodiebag, idrottsprofiler, inspirationsmässa, konståkning, prova-på-aktiviteter, skaterampen, tjejtrampen, uppvisningar, utställningar, öppet hus, modevisning med mera.

Tjejidrott i Trelleborg
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Tjejidrott i Trelleborg

Schema för tjejveckan

Under tjejveckan är det inte bara föreläsningar, Tjejmässa och annat skoj. En stor del av Trelleborgs föreningar öppnar upp sina verksamheter för GRATIS prova-på-aktiviteter. Se detaljerat program med tider, föreningar och aktiviteter listade. Här finns garanterat aktiviteter för alla!

Öppet Hus-schema för Tjejveckan (PDF-dokument, 1,3 MB)

Måndag 7 september

Föreläsningar och tjejpanel med lokala idrottstjejer på Söderslättshallen klockan 18.00.

I tjejpanelen deltog inspirerande, engagerade och intressanta tjejer från Pingvin Rugby Club, Skåre Swim Club, Trelleborgs konståkningsklubb och HBK Elit. Dessutom pratade aktiva medlemmar från Crime City Rollers om den tjejdominerade, relativt nya sporten Roller Derby.

Tjejerna ifrån Trelleborg visade ett stort engagemang när de talade om sina idrotter, sina erfarenheter och hur de tycker det är att vara tjej i sina respektive idrotter. De lyfte behovet av att fördela tider rättvist mellan killar och tjejer, att det är viktigt med kvinnliga förebilder och att det bör ges mer ekonomiska resurser till föreningarna för att de ska kunna bli så bra som möjligt i sina respektive idrotter. I Trelleborg är vi stolta över att ha dessa aktiva tjejer och många, många fler som kan inspirera till ett aktivt liv med en meningsfull fritid. Tack tjejer för er fantastiska insats!

Tjejpanel på Söderslättshallen

Tisdag 8 september

Föreläsning på Parken klockan 18.30 för inbjudna gäster med Malmö Högskola och Winnet, jämställt idrotts- och föreningsliv.

Representanter ifrån Malmö Högskola och Winnet var på plats i Parken och talade om jämställdhet och idrott för intresserade politiker och tjänstepersoner. Malmö Högskola ska under hösten genomföra en kartläggning och analys av idrottslivet i Trelleborg. Information om detta och tidigare liknande studier presenterades.

Winnet talade om den jämställdhetskarta över Trelleborg som de har publicerat där det finns information om såväl idrottsliv, representation, fördelning av makt-och andra viktiga parametrar.

Jämställdhetsföreläsning

Onsdag 9 september

Träna som en viking på Trelleborgen klockan 18-20. Föranmälan krävs. Se Öppet Hus-schema.

Tjejerna från fritidsgården Tjejloftet var också med på Trelleborgen och kämpade som vikingar. Tjejerna fick värma upp med vikingalekar, lära sig hur man svingar vikingasvärd, skjuta pilbåge, känna på kopior av vapen och rustning och mysa vid lägerelden. En strålande kväll på många sätt. Fint väder och bra uppslutning. Det gällde att lyssna på instruktionerna, att kunna attackera och försvara sig. Kvällen avslutades med korvgrillning.

Träna som en viking på Trelleborgen

Torsdag 10 september

Föreläsningar på Söderslättshallen klockan 18.30 med FC Rosengård om Projekt 97 och Karin Boman, sjukgymnast.

Fredag 11 september

Skaterampen på Gasverket är öppen från klockan 15-23 för bara tjejer! Malmögruppen Tösabidarna kommer och visar hur man blir en bra skejtare på nolltid. Skejta med Tösabidarna!

Lördag 12 september

12.00-16.00 Tjejmässa på Söderslättshallen. Uppvisningar, utställningar, idrottsprofiler, företag, modevisning med mera. Goodiebags till de 50 första besökarna.

16.00- 19.00 Badhuset är öppet för alla tjejer! Naturligtvis bjuder vi på inträdet!

19.00-20.00 Trelleborgs Konståkningsklubb håller ishallen öppen för alla tjejer som vill åka skridskor eller testa på konståkning. Efter detta går de som vill gemensamt bort till Södans restaurang och äter.

Gratis bussar

Gratis buss 1 till och från Tjejmässan 12 september
Klockan 10.50 Anderslövs torg
Klockan 11.10 Smyge skola
Klockan 11.30 Söderslättshallen
Hemtransport klockan 16.00 

Gratis buss 2 till och från Tjejmässan 12 september
Klockan 11.00 Skegrie skola
Klockan 11.20 Backafall Fagerängens busshållplats
Hemtransport klockan 16.00 

Söndag 13 september

Sommarträning i Trelleborg. Linnea Roos kör öppen träning för alla som vill vara med i Östervångsparken klockan 10.

10.00 Start för Tjejtrampen, ett cykellopp för alla tjejer och kvinnor!

11.00 Start för Minitrampen, för flickor och pojkar upp till 6 år.

17.00 Alla tjejer får ta med sig en förälder för att heja fram TFF när de möter Huskvarna hemma på Vångavallen. Biljetter hämtas på tjejmässan.

Öppet Hus 7 - 13 september

Många lokala idrottsföreningar har Öppet Hus 7-13 september! Varje dag under Tjejveckan kan Trelleborgs tjejer testa en ny idrott och dessutom träffa nya kompisar. Bli inspirerad till en aktiv höst av någon eller några av alla våra duktiga föreningar och ledare.

Öppet Hus-schema för Tjejveckan (PDF-dokument, 1,3 MB)

Föranmälan för vissa aktiviteter krävs så se till att du anmäler dig snarast möjligt!

Frågor besvaras av respektive arrangör.
Med reservation för eventuella ändringar och tryckfel.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?