Ledarutbildning Plattformen

Lördag 23 april och söndag 24 april arrangeras ledarutbildning Plattformen - Barn och ungdom i samarbete med SISU Idrottsutbildarna. Utbildningen är en del av fritidsnämndens utbildningssatsning 2016 och är gratis för bidragsberättigade idrottsföreningar i Trelleborg.

Trelleborgs Ryttarförening
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trelleborgs Ryttarförening

Är du intresserad av att bli tränare och idrottsledare för barn och ungdomar? Är du redan engagerad men utan någon formell tränarutbildning? Skulle det kännas bra att utvecklas tillsammans med andra tränare och ledare i motsvarande situation?

Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning på basnivå heter Plattformen – barn och ungdom och vänder sig till dig som vill ta första steget som tränare och idrottsledare för barn och ungdomar mellan 7-15 år. Det är också en utbildning för dig som redan är engagerad, vill utvecklas och bli bättre och tryggare i din roll, men ännu inte gått någon formell tränarutbildning.

Tid och plats

Lördagen den 23 april och söndagen den 24 april, klockan 9.00-17.00 båda dagarna. Plats: Klubbhuset, Trelleborgs Ryttarförening, Östra förstadsgatan 327, 231 32 Trelleborg.

Kostnad

Gratis för bidragsberättigade idrottsföreningar i Trelleborg. Fika, lunch och kurslitteratur ingår.

Kallelse

Skickas via e-post. Glöm inte att ange e-postadress vid anmälan. Kallelse skickas efter anmälningstidens slut.

Anmälan

Anmälan görs senast den 12 april via www.sisuidrottsutbildarna.se/skane.

Innehåll

Utbildning delas upp i följande ämnesområden:
– Utveckling
– Ledarskap
– Barnet i centrum
– Pedagogik i praktiken

Målgrupp

Unga ledare i Trelleborg, 15-25 år.

Omfattning

18 utbildningstimmar.

Utbildare

Ida Lönqvist

Mål och syfte

I Plattformen - barn och ungdom får du möjlighet att lära dig grunderna för att utveckla dina förmågor som självständig idrottsledare med ett positivt förhållningssätt till dina aktiva. Du ges möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper, dela erfarenheter och knyta nya intressanta kontakter med andra ledare inom olika idrotter.

Efter genomförd utbildning kommer du bland annat att:
– Ha kunskaper om barn och ungdomars utveckling och behov.
– Förstå att ditt ledarskap påverkar barn och ungdomar.
– Inse betydelsen av att skapa glädje och trygghet.
– Inse lekens betydelse i den personliga utvecklingen.

SISU Idrottsutbildarnas mål är att vi tillsammans med dig som tränare och ledare ska bidra till en positiv upplevelse av att idrotta. Att du som tränare, ledare och alla barn och ungdomar ska trivas och må bra inom idrotten.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?