Jämställdhetsplaner

Sedan 2015 har kultur- och fritidsförvaltningen gett stöd åt föreningar som vill ta fram jämställdhetsplaner. Hittills har åtta föreningar tagit fram jämställdhetsplaner och hos fler föreningar pågår jämställdhetsarbetet nu för fullt.

I fritidsnämndens idrottspolitiska mål och hundralista finns jämställdhetsarbetet tydligt definierat. Målet är att samtliga bidragsberättigade föreningar ska ha en jämställdhetsplan 2019. Kultur- och fritidsförvaltningen finns till hands för alla föreningar som vill göra jämställdhetsplaner.

I maj och juni kommer förvaltningen genomföra en ny process. De föreningar som vill vara med och ta fram en jämställdhetsplan kan höra av sig till kultur- och fritidsförvaltningen, .

Vill din förening se exempel på hur andra har gjort eller om föreningen vill att förvaltningen kommer och pratar med er om jämställdhetsarbetet så kan ni också höra av er.

Föreningar som är klara med sina jämställdhetsplaner

Trelleborg Judo, Trelleborgs Sportskytteklubb, Pingvin Rugby Club, Trelleborg Gymnastics and Dance, Trelleborgs Fotbollsförening, Palmstaden Innebandyklubb, Östra Torp Scoutkår och Trelleborg Boxing Academy är klara med sina jämställdhetsplaner.

Trelleborg Triathlon och Trelleborg Handbollsklubb har påbörjat jämställdhetsarbetet.

Fritidsnämndens hundralista

Hjälpte informationen på den här sidan dig?