ANDT-strategi för föreningar

Kultur- och fritidsnämnden och kommunens alkohol- och drogförebyggande samordnare arbetar tillsammans med föreningar gällande ANDT-strategi för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksfrågor.

Pågående arbeten med ANDT-strategi i Trelleborgs kommun fortsätter i nytt format även om tidigare samarbete med Skåneidrotten gällande antidrogpolicy Anti DANT för idrottsföreningar avslutas från och med 1 januari 2018.

Skåneidrotten avslutar Anti-DANT från och med 1 januari 2018

Med anledning av att Svensk Idrott via Strategiarbetet 2025 och Skåneidrottens styrelse tagit beslut om att verka för en förenklad föreningsadministration kommer konceptet Anti-DANT att fasas ut under 2017 för att avslutas helt från och med den 1 januari 2018.

Diplomerade föreningar

Totalt sexton föreningar i Trelleborgs kommun är diplomerade och ytterligare sexton föreningar har påbörjat sitt Anti DANT-arbete.

Kultur- och fritidsnämnden gratulerar TIF Vikings, Östra Torp Gymnastik, Trelleborgs Simsällskap, Trelleborgs Budokai, Östra Torp Smygehuks FF, Sydslättens Ryttarförening, IFK Trelleborg Friidrott, IFK Trelleborg Fotboll, Trelleborg Sportfiskeklubb, Trelleborgs Golfklubb, Trelleborgs Taekwondoklubb, Trelleborgs Sportskytteklubb, Brottarklubben Starke, Orienteringsklubben Kontinent, Trelleborgs Ryttarförening och Trelleborgs Gymnastics and dance som är klara med sin diplomering!

Diplom har tilldelats respektive förening för berömvärda insatser i framarbetandet och implementeringen av en drogpolicy som styrdokument för förtroendevalda, ledare, aktiva och medlemmar att rätta sig efter i föreningsverksamheten.

Fler medverkande föreningar

Följande föreningar påbörjat sitt Anti DANT-arbete men är ännu inte diplomerade: Bowlingklubben Borgen, Skegrie BK, Trelleborgs Konståkningsklubb, Trelleborg Handbollsklubb, Palmstaden Handikappbowlingklubb, Korpen, FC Trelleborg, Trelleborg Basket, Trelleborg Judo, Palmstaden Innebandyklubb, Trelleborgs Konståkningsklubb, Trelleborgs Scoutkår, Trelleborg Sim, Träningscentret, Friskis & Svettis och Trelleborg United FF.

En trygg och säker miljö

Kultur- och fritidsnämnden engagerar sig i antidrogarbetet som handlar om idrottens sociala miljö, ansvar, trovärdighet och påverkan på idrottsresultaten. Genom att enas om vilka regler som ska gälla för doping, alkohol, narkotika och tobak inom föreningsarbetet skapas en trygg och säker miljö för barn och ungdomar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?