Service för studerande

Om du är studerande kan Biblioteken i Trelleborg erbjuda dig olika sorters hjälp.

Studierummen.
Foto: Johanna Nordbring Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Studierummen.

Biblioteken i Trelleborg har en hel del kurslitteratur att erbjuda studerande. Sök gärna i vår bibliotekskatalog efter intressanta böcker, eller kom in och få hjälp av personalen.

Vi kan beställa hit böcker från andra bibliotek, göra så kallade fjärrlån, om vi inte äger boken. Det kostar inget att göra ett fjärrlån. Vi fjärrlånar främst från Malmö stadsbibliotek och Kristianstad stadsbibliotek. Om biblioteket ställer upp sig i reservationskö på en bok åt er hamnar vi i samma kö som de som själva reserverar direkt från biblioteket – därför är det smidigare om man själv kan stå i kö om det gäller fjärrlån från det högskole- eller universitetsbibliotek man studerar vid.

Här finns tillgång till grupprum att kunna arbeta ostört i, samt tillgång till datorer och wifi-uppkoppling till din egen dator.

Det finns möjlighet att kopiera och skriva ut. Det kostar två kronor för en svartvit kopia och fem kronor för en kopia i färg.

Viktigt att tänka på är att i första hand vända sig till sitt högskole- eller universitetsbibliotek då de de oftast har bättre resurser för att kunna hjälpa sina studerade.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?