Uppleva & Göra

Är du kultur- och idrottsintresserad finns det mycket att uppleva och göra i Trelleborg. Här finns bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar.

Boksnurra med böcker till tävlingen läsjakten.
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Boksnurra med böcker till tävlingen läsjakten.

Upplevelser!

Här kan du läsa om nyheter från kultur- och fritidsförvaltningen, föreläsningar, film, föreningsbidrag, konserter, språkcafé, utbildningar, öppettider med mera...

Biblioteks nyheter ligger på deras nya webbplats:
bibliotek.trelleborg.se

 • Fortsatt stort behov av trygga mötesplatser på fritidsgårdarna

  Tjejloftets fritidsgård bara för tjejer

  Det finns sex fritidsgårdar i Trelleborgs kommun med välbesökt verksamhet för barn och ungdomar i åldern 10-17 år. Nu söker vi nya medarbetare!

 • Änglar på Trelleborgen

  Änglar på Trelleborgen.

  En utställning på Trelleborgen med tema änglar. Änglarna är byggda av Barbro Waldemarsdotter och de är uppbyggda med torskhuvudsben som bas. Det är vernissage den 21 januari men utställningen håller på till den 25 mars.

 • Sportlovskul i Trelleborg

  Matteslinga i Albäcksskogen

  Nu är årets sportlovsprogram klart! Sportlovslediga barn och ungdomar är välkomna till Albäcksskogen, Badhuset, Biblioteket, fritidsgårdar, föreningar, museet, Parken, Söderslättshallen och Trelleborgen för att prova på olika aktiviteter tillsammans med gamla och nya vänner.

 • Fritidsbanken är nominerad till Årets Peppare!

  Fritidsbanken i Trelleborg finns på Föreningarnas Hus, Klörupsvägen 25.

  Generation Pep delar ut pris på Idrottsgalan i Globen 15 januari till en person eller organisation som gjort betydande insatser för barn och ungas hälsa.

 • Skridskoåkning i ishallen

  Skridskoåkning i ishallen på Söderslättshallen

  Privatpersoner som vill åka skridskor i ishallen kan göra det på särskilda öppettider för allmänheten. Övriga tider i ishallen är reserverade för skolor och föreningar.

 • Låna gratis skridskor från Fritidsbanken

  Skridskoåkning i ishallen

  En del av Fritidsbankens skridskor finns i anslutning till ishallen på Söderslättshallen. Alla kan låna och det är gratis!

 • Nöjda idrottsföreningar i samverkan

  Fritidsforum med tema framtid och samverkan

  En enkät har skickats ut till kommunens idrottsföreningar gällande nöjdhet och samverkan. Det är med glädje och stolthet som kultur- och fritidsförvaltningen har tagit del av resultatet.

 • Konstvandring i Trelleborg

   Konstvandring i Trelleborg, en ny bok om den offentliga konsten i Trelleborg.

  Alldeles färsk från tryckeriet! Oumbärlig för alla som är det minsta intresserade av den offentliga konsten i Trelleborg. Boken kan man köpa på Trelleborgs Museum.

 • White Diaries - Peter Callesen 25.11 – 25.02

  Erected Ruin av Peter Callesen. Utställningen White Diaries på Trelleborgs Museum.

  Peter Callesen är konstnären som kan skapa magi med ett vanligt A-4 papper. I sin konst utforskar han stora existensiella frågor, och skapar berättelser i både stora och små papperslandskap.

 • Nasse hittar en stol

  Nasse och Sländan.

  En föreställning som bygger på den klassiska boken med samma namn av Sven Nordquist. På Parken den 27 januari. En familjeföreställning för de allra minsta barnen.