Så tar du dig till och från Trelleborg C

För de allra flesta är det enklast att cykla eller åka buss till och från Trelleborg C. Cykel går nästan lika snabbt som bil inom Trelleborgs stad när man ska till Trelleborg C. Det finns 472 cykelparkeringar på stationen.

Buss till Trelleborg C

Alla bussar angör Trelleborg C. Det går lika bra att åka regionbuss som stadsbuss inom Trelleborgs stad. Om man reser vidare från Trelleborg C ingår bussresa inom staden då det är inom samma zon.

Stadsbussar och regionbussar är tidsmässigt anpassade till Pågatågets avgång och ankomst. Stadsbussar kör en gång i kvarten klockan 6-9 och 14-18 på vardagar och en gång i halvtimmen under övrig tid. Regionbussar kör en gång i halvtimmen klockan 6-9 och 14-18 på vardagar och en gång i timmen under övrig tid.

Tidtabeller och reseplanerare

Cykel till Trelleborg C

Trelleborgs stad har ett väl utbyggt cykelvägnät och hela tätorten ligger inom en radie på 3 km från Trelleborg C.

Kommunen satsar på att förbättra cykelmöjligheterna. Under hösten 2015 har beslut fattats om att bygga en cykelexpressrutt från Hedvägen – Ståstorpsgatan, förbi Söderslättsgymnasiet Bastionen, Trelleborg Övre till Hantverkaregatan och östra stationsläget på Trelleborg C. Anslutande cykelvägar ska upprustas och anslaget för underhåll av gång- och cykelvägar har förstärkts.

På Trelleborg C finns totalt 472 cykelparkeringsplatser. Av dessa finns 62 platser, varav 18 med laddplats för elcykel, i ett låst cykelgarage. För att kunna ha sin cykel i detta cykelgarage behöver man boka en plats och inneha antingen Jojo Period eller Jojo reskassa samt erlägga en avgift på 80 kronor per månad.

Cykelgaraget

Bil till Trelleborg C

För den som behöver åka bil finns två lämpliga parkeringsplatser ; Skarpskytten (Johan Kocksgatan – Östergatan) eller på Kontinentplan (Fyrmästaregatan - Östra infarten). Båda parkeringarna ligger cirka 300 meter från tågen.

Skarpskytten finns i hörnet av Johan Kocksgatan och Östergatan och har 76 parkeringsplatser.

Kontinentplan ligger mittemot Rådhusparkeringen, intill östra infarten.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!