Press

Här hittar du kommunens pressmeddelanden och pressbilder. Du hittar också en del länkar som vi tror att du kan ha nytta av.

Pressmeddelanden

 • Blixtlåsets regionsfinal i Trelleborg

  Onsdagen den 14 mars är Söderslättsgymnasiet arrangör av innovationstävlingen Blixtlåsets distriktsmästerskap. Det är 34 lag från hela Skåne som tävlar om vem som har årets mest uppfinningsrika idé och går vidare till riksfinalen.

 • Nu är det nolltolerans som gäller!

  På torsdagseftermiddagen träffades Kommunstyrelsens arbetsutskott förstärkta med fritidsnämndens och socialnämndens ordförande för att diskutera problemen i Trelleborgs centrum som har lett till att Gasverket har tvingats stänga tillfälligt.

 • Bildningsnämnden beslutar om namn på ny skola och avveckling av familjecenter

  På bildningsnämndens möte den 7 mars 2018 beslutades att den nya skolan som ersätter nuvarande Lillevångskolan och Vannhögskolan ska heta Västervångskolan.

 • Vannhögskolan stänger för dagen

  Värmepannan på Vannhögskolan har havererat och temperaturen har sjunkit så pass att undervisning inte kan bedrivas.

 • kommun träffade föräldrar och fastighetsägare för att informera om flytten från Högalids förskola till ersättningslokaler vid Vattentornet

  På måndagskvällen den 5 mars träffade representanter för Trelleborgs kommun både föräldrar till barn på Högalids förskola samt grannarna kring området runt Vattentornet (Östervång 1:85-1:109) för att berätta om planerna på att uppföra ersättningslokaler vid Vattentornet. Mötet hölls på Vannhögskolan.

 • Trelleborgs kommun bygger ersättningslokaler vid Vattentornet för barn och personal på Högalids förskola

  Som tidigare meddelats stänger Högalids förskola på grund av fukt och mögel i fastigheten. Utflyttning av barn och personal ska ske senast den 20 april.

 • Finansministern besöker Söderslättsgymnasiet i Trelleborg

  Måndagen den 12 februari besöker finansminister Magdalena Andersson Söderslättsgymnasiet i Trelleborg.

  Måndagen den 12 februari kommer finansminister Magdalena Andersson på besök till Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. Där ska hon träffa elever, som får rösta för första gången vid höstens val, för att diskutera aktuella samhällsfrågor.

 • Trelleborgs kommun får Yrkeshögskola

  Trelleborgs kommun får yrkeshögskoleutbildningar inom följande områden: Pedagogik och undervisning - Studiehandledare med IKT-kompetens för flerspråkiga elever och Hälso- och sjukvård- Specialistutbildad undersköterska inom välfärdsteknik.

 • Stängning av Högalids förskola – verksamheten flyttas till ersättningslokaler

  Bildningsförvaltningen har, i samverkan med samhällsbyggnadsförvaltningen och serviceförvaltningen, beslutat att stänga Högalids förskola och flytta verksamheten till ersättningslokaler. Detta ska ske snarast möjligt. Flytten berör 85 barn och 17 personal.

 • Skolledare från Trelleborg deltar i världskongress om skolan

  Skolledare på världskongress

  I förra veckan träffades 700 skolledare, forskare och politiker från 46 länder på ICSEI-kongressen i Singapore för att diskutera frågor som hållbart skolledarskap, kollegialt lärande och hur vi utbildar våra unga för ett framtida samhälle.

 • Arbetsmarknadsförvaltningen får ny chef

  Zara Göransson Tosic

  Zara Göransson Tosic blir ny chef för Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg. Det beslöt kommunstyrelsen vid sitt sammanträde på onsdagen. Zara Göransson Tosic har tidigare arbetat som bitr. avdelningschef på förvaltningen och kommer närmast från en tjänst i Region Skåne.

 • Väl investerade skattemedel

  När arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun summerar 2017 kan man konstatera att de medel man satsat på arbetsmarknadsinsatser gett resultat – 450 trelleborgare har under året blivit självförsörjande genom arbete eller studier.

 • Skateholm ett strategiskt viktigt förvärv

  - Köpet av markområdet i Skateholm är av strategisk betydelse för kommunens utvecklingsplaner, och vi har för avsikt att behålla tomten. Däremot kommer vi att se över regelverket för delegationsbeslut av den här typen.

 • Trelleborgs kommun på plats 55 när grundskolor rankas

  Trelleborgs kommun hamnar på plats 55 av 290 kommuner i SKL:s årliga rapport: Öppna jämförelser: grundskola 2017. Syftet med rapporten är att ge huvudmän och skolor underlag för skolutveckling och möjlighet att jämföra sina resultat med andra på kommunnivå.

 • Vinnande förslagen för Sjöstaden korades

  Två förslag delar på förstapriset i arkitekttävlingen Europan när det gäller Trelleborgs tävlingsområde Sjöstaden. Dessutom får ett tredje förslag hedersomnämnande.

 • Kvalitetschef blir tillförordnad förvaltningschef för Bildningsförvaltningen

  Linda Abrahamsson, tf förvaltningschef Bildningsförvaltningen

  Linda Abrahamsson tar vid som tillförordnad förvaltningschef för Bildningsförvaltningen när Jytte Lindborg lämnar för nytt uppdrag. Som aviserats tidigare lämnar Jytte Lindborg sitt uppdrag som förvaltningschef för Bildningsförvaltningen i Trelleborg till förmån för Lund till årsskiftet.

 • Fullmäktige klubbade budget inför 2018

  Efter ett par timmars debatt fattade politikerna i kommunfullmäktige på senaste sammanträdet beslut om kommande års budget. Den innehåller bland annat satsningar på en familjecentral, trygghetsvärdar samt kultur för äldre.

 • Klart med Trelleborgs kommuns nya stadsarkitekt

  Nu står det klart att Daniel Wasden blir Trelleborgs kommuns nya stadsarkitekt och planchef. Daniel har tidigare jobbat på stadsbyggnadskontor i Lund, Hässleholm och Malmö och kommer börja sin nya tjänst i Trelleborg i mars 2018.

 • Fortsatt tryggt i Trelleborg

  Bilar som kör för fort och buskörning med mopeder – det är de största anledningarna till otrygghet bland befolkningen i Trelleborgs kommun. Speciellt stora är problemen i Anderslöv och Skegrie enligt den trygghetsundersökning som kommunen och polisen nyligen gjort.

 • Diplom för lugnare studentfirande i Trelleborg!

  IQ, dotterbolag till Systembolaget, delar ut diplom till Trelleborg för bra arbete.

  Pernilla Aagesen från IQ delade ut diplom till representanter för Trelleborgs kommun, Bildningsförvaltningen, Söderslättsgymnasiet, Räddningstjänsten och Polisen för sitt arbete med sitt förebyggande arbete. De 4 senaste årens studentfirande har blivit lugnare och samarbetet mellan myndigheterna har stärkts i kommunen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?