Tips och råd

På denna webbplats kommer vi att samla bra tips och råd för dig som bor och vistas i kommunen. Saker och ting som har att göra med trygghet och säkerhet. Är det något du saknar; tveka inte att höra av dig!

Så klicka dig fram bland all användbar information som vi samlat här!

 • Elavbrott

  Det är inte ovanligt att kommuner drabbas av elavbrott, och i vissa fall kan dessa bli långvariga. Du måste förbereda dig innan för att kunna klara av ett elavbrott, så ta del av informationen nedan och titta över din egen beredskap hemma.

 • Inför vintern

  Visst är det vackert när första snön faller? Eller att vara ute och promenera en kall vinterkväll med stjärnklar himmel?

 • Inget vatten i kranen?

  Avbrott i vattenförsörjningen är allvarligt. Tillgången på vatten förutsätter oftast att elförsörjningen fungerar utan störningar eftersom vatten- och avloppsverk måste ha elektricitet för att pumpar och reningsprocesser ska fungera.

 • Kriser och djur

  Det är inte bara vi människor som behöver förbereda oss för kriser. Är man djurägare måste man även se till att vara förberedd för djurens skull.

 • Skyfall och översvämning

  Trelleborgs kommun har blivit drabbat av översvämningar som drabbat den enskilde hårt. Det är viktigt att man som fastighetsägare förbereder sig så gott man kan, och vet hur man ska agera.

 • Värmebölja

  Höga temperaturer är påfrestande för kroppen, och därför är det viktigt att dricka mycket. Men glöm för den delen inte saltbalansen i kroppen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?