Träning, kost och hälsa

Motion hjälper dig att hålla kroppen stark och frisk, men det är viktigt att du hittar något som du tycker är roligt att göra. Det är aldrig för sent att börja träna och värna om sin hälsa.

Att värna om sin hälsa minskar även risken för fallskador som är väldigt vanliga. Träning påverkar kroppen så att kondition, koordination och balans förbättras och man får starkare muskler och leder. Träning minskar även risken för äldre att falla och stärker kroppen så att skadorna blir lindrigare vid ett fall.

Ta en promenad med dina vänner, träna på gym, cykla eller arbeta lite i trädgården!

Glöm inte bort att även träna hjärnan! Den behöver också stimulans eftersom det också är en muskel. Lös korsord, sudoku, läs böcker, spela boule eller bridge är bara några exempel på bra hjärngympa!

Sist men inte minst är det även viktigt att tänka på vad man stoppar i sig! Ät en varierad kost så att du får i dig viktiga mineraler och vitaminer. Ät regelbundet men glöm inte att dricka! Många äldre får inte i sig tillräckligt med vätska, vilket i sin tur kan leda till trötthet, förstoppning och yrsel.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?