FRG - Frivilliga Resursgruppen

Frivilliga Resursgruppen finns i många av landets kommuner och består av människor från alla samhällsgrupper och yrken. Det spelar ingen roll om du är börsmäklare eller arbetar i butik – har du en passion för att vårt samhälle ska fungera även vid en kris kan du vara med i FRG.

Foto: http://www.frivilligaresursgruppen.se/ Licens: © Copyright

Förutom bränder kan det handla om översvämningar, föroreningar i dricksvattnet på orten, långvariga elavbrott eller att något annat krisläge inträffar. Det kan handla om att hjälpa till med information, evakuering, administration och andra praktiska arbetsuppgifter.

FRG möter människor i kris


FRG består av professionella frivilliga. Alla har rekryterats för att de har personliga förutsättningar, erfarenhet eller utbildning för att klara de arbetsuppgifter som gruppen kan ställas inför. Du får utbildning och här får du lära dig allt från hur man möter människor i kris till första hjälpen och hjärt-lungräddning.

Känner du att du skulle passa i FRG och vill dra på dig vår väst och göra en insats om olyckan är framme? Tveka inte! Kontakta Räddningstjänsten i Trelleborgs kommun så berättar vi mer om hur du kan hjälpa till.

Du kan också anmäla ditt intresse direkt här på webbplatsen så kontaktar vi dig för vidare diskussion om ditt engagemang i FRG.

Härmed anmäler jag mitt intresse till FRG-Frivilliga resursgruppen. Var vänlig kontakta mig för vidare diskussioner.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?