Så här ansöker du om försörjningsstöd

Ansökan om försörjningsstöd, ekonomiskt bistånd görs digitalt direkt från denna webbsida. Läs igenom informationen innan du loggar in.

Här loggar du in för att fylla i din e-ansökan om försörjningsstöd.

Att tänka på

Tänk på att samla alla uppgifter om inkomster och utgifter som ska tas upp i din ansökan – du kan bara ansöka en gång per månad.

Du behöver inte bifoga några handlingar till din ansökan, men var noga med att spara underlagen. Vid kontroll måste du kunna styrka de uppgifter som du lämnat i din ansökan.

Så här går det till

Du loggar in med din e-legitimation och fyller i ansökan.
Om ni är två som söker behöver båda signera ansökan när den är färdig.

När du skickat din ansökan för en månadsperiod stängs e-ansökan för nya ansökningar. Tre dagar innan nästa månadsperiod börjar, öppnas den igen.

Boka tid för planering direkt i ansökan

Första gången du ansöker får du upp en kalender i ansökan där du bokar in en tid hos en arbetsmarknadssekreterare för att göra upp en handlingsplan mot självförsörjning. Besöket är nödvändigt för att vi ska kunna utreda din ansökan. Om ni är två som söker behöver båda boka tid för samtal.

Hur lång tid tar det?

När e-ansökan kommit in får du beslut inom en arbetsdag. Är det din första ansökan är det därför viktigt att du kommer på din bokade tid, samma dag eller dagen efter du skickat din ansökan.

Beslutet och beräkningen hittar du under utbetalningar när du loggar in på "Min sida".

Kontroll

Om vi behöver kontrollera uppgifterna i din ansökan får du ett meddelande på "Min sida", var därför noga med att följa ditt ärende när du skickat in din ansökan.

Systemuppdatering

Andra torsdagen i varje månad, klockan 8-12, uppdateras vårt system. Då går det inte att skicka in en ansökan om försörjningsstöd.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?