Smygehem

Smygehem är ett äldreboende som ligger ett stenkast från havet. En inbjudande trädgård med fina uteplatser samt stenbelagda gångar inbjuder till promenader. Vi har även en liten damm och en paviljong där man kan avnjuta sitt för eller eftermiddagskaffe med havsutsikt.

Smygehem ligger i markplan så det är bara att öppna en dörr och stiga ut i trädgården. Närhet till Smygehamns träffpunkt som kan erbjuda dagliga aktiviteter för dig som bor i närområdet.

Boendet har 52 lägenheter fördelade på sex avdelningar. 24 av lägenheter är för personer med demenssjukdom.

45 av lägenheterna är utrustade med en pentrydel (diskbänk, kylskåp och möjlighet att koppla mikrovågsugn/kaffekokare med timer). I varje lägenhet finns en stor toalett med dusch.

Lägenheten möblerar du med dina egna möbler och saker som ger dig hemkänsla, trivsel och trygghet. Säng finns i alla lägenheter.

På varje avdelning finns kök/allrum/matsal.

Lunch och middag tillagas i Smygehems storkök. På Smygehem har du möjlighet att välja när och var du vill inta dina måltider.

Vid inflyttning får du en egen kontaktperson som är den som har det speciella ansvaret för just dig och dina behov.

Alla äldreboende i Trelleborgs kommun har omvårdnadspersonal dygnet runt. En sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut är knuten till boendet. Vårdcentralen Anderslöv servar med läkare två dagar i veckan.

Ansökan kan göras hos biståndshandläggaren på myndighetsenheten

Hjälpte informationen på den här sidan dig?