Silverängen

Silverängens äldreboende är beläget i östra Trelleborg, mellan östra infarten och Citygross. Det är enbart en kort promenadväg till Östra Stranden, Österlidsparken som är fina promenadområde. Silverängen ligger fint omgivet av gröna ytor, träd och vanliga bostadshus.

Silverängens äldreboende
Foto: Socialförvaltningen Vård och omsorg äldreboende Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Silverängens äldreboende

År 2015 firade vi 15-års jubileum.

Boendet har fyra avdelningar med 26 lägenheter för personer med demensdiagnos, fördelat i två våningar med hiss.

Alla lägenheter är utrustade med en pentrydel (diskbänk, kylskåp och möjlighet att koppla mikrovågsugn/kaffekokare med timer), eget hygienutrymme och en säng.

Lägenheterna på äldreboendet möbleras med egna möbler och saker som ger hemkänsla, igenkännande, trivsel och trygghet.

På varje boendedel finns kök /allrum, Lunchen och kvällsmat tillagas av kommunens kostenhet och levereras varm. Frukostbuffé, mellanmål tillagas och serveras av vår egen personal. För de som är vakna på kvällstid och på natten erbjuder vi alltid något att äta för att minska nattfastan. Måltiderna serveras i matsalen på avdelningen om inget annat önskas. Det finns dagliga aktiviteter för hyresgästerna som alla erbjuds att deltaga i.

Vid inflyttning får var och en av hyresgästerna en egen kontaktperson, som är den som har det speciella ansvaret för just dig och dina behov. Vi arbetar med genomförandeplaner där hyresgästen får beskriva vad den vill och behöver få för hjälp av personalen och som även innehåller en beskrivning på hur insatserna ska genomföras.

Omvårdnadspersonal finns på avdelningarna dygnet runt. Vid behov finns en sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut knuten till boendet.

Vi jobbar mycket med BPSD,SVEDEM och SENIOR ALERT. Detta har gett ett bra resultat och gjort oss kända i hela riket. Det är vi stolta över.

Ansökan till särskilt äldreboende görs genom Biståndshandläggare som tillhör myndighetsavdelningen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?