Omsorg & Hjälp

I olika omfattning och i olika skeden av livet behöver vi människor stöd, hjälp och omvårdnad på olika sätt.

Du som är äldre eller har en funktionsnedsättning har rätt till stöd och hjälp från kommunen. Det gäller också dig som behöver tillfälligt ekonomiskt stöd, har problem med missbruk eller vill anmäla att någon far illa. På dessa sidor får också råd och tips för livets olika skeenden, som till exempel vigsel, familjeliv, äldreboende och begravning.

 • Slagsmål uppmuntras via sociala medier

  Under måndagskvällen larmades kommunens trygghetsvärdar till Parken av invånare som just bevittnat en ung flicka bli brutalt misshandlad.

 • Nu har Trygghetsvärdarna fått nya bilar

  Trygghetsvärdarna har fått nya bilar tydligt uppmärkta med text och Trelleborgs kommuns logotype.

  Trygghetsvärdarna har fått nya bilar i februari, tydligt uppmärkta med text och Trelleborgs kommuns logotype. De nya bilarna har nu rullat några mil på tillsyn och verksamhetsbesök på olika platser i kommunen.

 • Som förälder är du den viktigaste förebyggaren

  I det lokala förebyggande arbetet är ett gott samarbete avgörande för att kunna uppnå goda resultat. I Trelleborg finns samverkansgruppen USSP; "Ungdomsenheten, Skola, Socialtjänst, Polis". Tillsammans utvecklar vi ett långsiktigt förebyggande arbete, där målgruppen är barn och unga i åldern 0-20 år. Målet är att Trelleborg ska vara en trygg kommun att växa upp i.

 • Totalförsvar Skåne bygger vi tillsammans

  Överbefälhavare Micael Bydén och landshövding Anneli Hulthén.

  Under totalförsvarskonferensen ”Starka tillsammans” samlades representanter för Trelleborgs kommun, frivilligorganisationer, näringslivet, räddningstjänst, polis och andra regionala myndigheter för att tillsammans skapa en gemensam inriktning för Skånes totalförsvarsplanering.

 • Säker näthandel

  Handlar du kläder, mat eller prylar på nätet? Se till att skydda dig och dina uppgifter.

 • Förbered dig för storm och åska

  Stormar kan leda till att du måste klara dig en kortare eller längre period utan vare sig el eller vatten. Stormar kan också förstöra ditt hus eller annan egendom. Ta in eller surra fast lösa föremål på uteplatser och balkonger. Se också över byggnadsställningar och andra tillfälliga konstruktioner. Fortsätt att ta del av SMHI:s prognoser och lyssna på Sveriges Radio P4 för att följa med i vad som händer.

 • Arbeta säkrare i trädgården

  Varje år skadas omkring 4600 människor så allvarligt att de behöver uppsöka akutsjukvård efter att ha arbetat i trädgården. Stå stadigt på stegen och var försiktig med motorgräsklipparen, häcksaxar och sekatörer. Använd ordentlig skyddsutrustning och följ bruksanvisningen till verktygen.

 • Grilla säkert i sommar

  Varje år skadar sig ungefär 500 personer allvarligt vid grillning, de flesta är under 20 år. Flera av skadorna uppstår genom att man blåser på glöden eller på annat sätt får heta flagor i ögonen. För att undvika att grillningen resulterar i personskador eller bränder följer här några användbara tips för dig som ska grilla i sommar.