Innehåll A-Ö

Visa innehåll på bokstaven A , B , C , D , E , F , G , H , I , J , K , L , M , N , O , P , Q , R , S , T , U , V , W , X , Y , Z , Å , Ä , Ö

j

Här hittar du innehållet på webbplatsen i en alfabetisk förteckning.

Jag ska flytta

Använd våra blanketter när det är dags att flytta. Om du har en annan nätägare än Trelleborgs kommun anmäler du din flytt till denna. Det går också bra att gå in på Mina sidor och anmäla flytten.

Jakten på prinsessans ärta

Visste ni att prinsessan på ärtens världsberömda ärta så småningom hamnade på Trelleborgs museum? Här finns den till allmänt beskådande. Jakten på prinsessans ärta är ett spännande sätt att utforska museet för de yngsta besökarna.

JAG HAR FUNNIT MIN HARE- Margit Brundin 27.6-19.8

Av ringlande lera modelleras hararna sakta upp – till stora proportioner. Ristningar
i ytan förvandlas till hårstrån.

Jobba hos oss

Som anställd i Trelleborgs kommun ses du som vår viktigaste tillgång för att förverkliga kommunens vision, mål och uppdrag. Du är utvald för dina professionella kvalitéer för att på bästa sätt skapa en bättre vardag för våra medborgare.

Johan Kocksgatan

Johan Kock har ofta kallats för Trelleborgsindustrins fader, och detta med all rätt.

Juletid

Välkomna till mysig julstämning på Trelleborgen. Hur firades julen förr?

Juli

Redan 1844 förekom vaccinationer i Lilla Beddinge socken. Då utfördes skyddskoppympning som innebar att lite kokoppsvirus rispades in i huden så att kroppen skulle bli immun mot det smittsamma och dödliga viruset smittkoppor. Smittkoppor utrotades 1980. Här syns en vaccinationsjournal från 1880 där det står att barn under ett år vaccinerades i Lilla Beddinge.

Jullovsaktiviteter

Vad ska skollovslediga barn och ungdomar göra på jullovet i Trelleborg? Du kan bland annat gå matteslingan i Albäckskogen, åka skridskor i ishallen, bada på Badhuset och besöka fritidsgårdarna.

Juni

Sockerbetor odlas i Sverige för att tillverka socker. På 1890-talet byggdes många sockerbruk i Skåne. Den största arbetsplatsen i Källstorps sockenkommun var länge Jordberga sockerbruk.

Juni 2019

År 1998 fick Trelleborgs miljö- och hälsoskyddsnämnd meddela till Livsmedelsverket vad nämnden tyckte om att skånsk spettkaka skulle bli en geografisk beteckning på livsmedel. Sverige skulle skicka en ansökan till Europeiska gemenskapen om att få skydda livsmedelsnamnet skånsk spettkaka. Nämnden beslutade att stödja ansökan. Ansökan godkändes i Europa och numera får bakverket endast kallas för skånsk spettkaka om det tillverkas i Skåne.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , Nästa