Hallå där...

... Ditte Fagerlund, vd för AB Visit Trelleborg.

Vad är ditt uppdrag som vd för AB Visit Trelleborg?
- Mitt uppdrag är att leda vår verksamhet med destinationsutveckling, besöksnäring och evenemang. Visit Trelleborg är ett helägt kommunalt bolag med en styrelse som ser till att vi gör rätt saker utfrån vårt uppdrag.

Ditte Fagerlund utanför Trelleborgs turistcenter på Kontinentgatan.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Ditte Fagerlund utanför Trelleborgs turistcenter på Kontinentgatan.

Hur ser det ut för besöksnäringen i Trelleborg?
- Det är en ständigt uppåtgående trend. Det är svårt att ge några exakta siffror eftersom sättet att mäta besöksnäringen på håller på att förändras och sedan 2017 mäter man inte på samma saker som tidigare. Men enligt mätningar på både våra egna anläggningar och hos privata aktörer ser det väldigt positivt ut. Vi kan se att besökarna blir fler, de kommer allt längre ifrån och säsongen har blivit längre.

- De utländska besökarna är mest intresserade av Trelleborgen, medan de våra svenska besökare lockas mest av Smygehuk och att få se Sveriges sydligaste udde.

Hur skulle du vilja se Trelleborg som turistmål i framtiden?
- Trelleborg har stor potential och många utvecklingsmöjligheter, men vi måste våga prioritera och satsa på några få saker istället för att göra lite överallt. Vi brukar prata om våra fem flaggskepp:

  • Trelleborgen
  • Smygehuk
  • Gislövs hamn
  • Stränder och vattensport
  • Natur med cykling och vandring

Här har vi verkligen en bra grund att bygga på. Om vi alla, Trelleborgs kommun, de kommunala bolagen och privata aktörer, arbetar tillsammans i detta så kan vi nå hur långt som helst.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?