Företagsservice

Du som är företagare, ska starta företag eller är intresserad av Trelleborgs kommuns näringslivsarbete kan få service inom flera olika områden. Oavsett vilket näringslivsärende du har är du alltid välkommen att kontakta oss.

Företagsbesök är en del i vårt arbete för att få en bild av hur vardagen ser ut för företagarna i Trelleborg.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Företagsbesök är en del i vårt arbete för att få en bild av hur vardagen ser ut för företagarna i Trelleborg.

Företagsbesök

Vi gör regelbundna besök hos företag som är verksamma i kommunen för att fånga upp synpunkter och ta del av vardagen, utvecklingstankar och behov. Välkommen att ta kontakt med oss om du vill att vi besöker just ditt företag!

Företagslots

Om du har frågor, enkla eller mera komplicerade, som rör ditt företags utveckling eller etablering i Trelleborgs kommun och som inbegriper kontakt med eller beslut av kommunen kan du kontakta vår lotsfunktion. Du når företagslotsen via naringsliv@trelleborg.se eller kommunens kundtjänst på telefon 0410-73 30 00. När du beskrivit ditt ärende kan du få hjälp att komma i kontakt med rätt tjänstepersoner för vidare service.

Varje helgfri torsdag klockan 8-9 är du välkommen på drop-in i våra lokaler på Östra Vallgatan 2. Du kan ha med dig konkreta frågor eller bara vara intresserad av vår verksamhet – vi lyssnar gärna på dina inspel.

Partnerskap med det lokala näringslivet

För att stärka kommunens samarbete med det lokala näringslivet, bygga långsiktiga relationer och sätta gemensamma utvecklingsmål hoppas vi kunna formalisera vår kontakt med dig som företagare i Trelleborg. Genom att teckna en avsiktsförklaring om samarbete kan vi identifiera gemensamma uppdrag inom arbetsmarknads- och n��ringslivsområdet och agera tillsammans för att till exempel lösa utmaningar inom kompetensförsörjning.

Näringslivsfrukost

Varmt välkommen till Trelleborgs kommuns näringslivsfrukost i Parken i Trelleborg! Frukosten vänder sig till företag inom alla branscher och är ett utmärkt tillfälle att nätveka och träffa kommunala representanter på plats. Näringslivsfrukosten hålls fyra gånger om året och varje tillfälle bjuder på ett nytt intressant tema med näringslivskoppling. Nästa frukost är den 12 mars så håll utkik på vår Facebooksida eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev så att du kan anmäla dig!

Trelleborgs Näringslivsmässa

Trelleborgs Näringslivsmässa arrangeras varje år i maj månad av Trelleborgs FF i samarbete med Trelleborgs kommun. Mässan är öppen för företag inom alla branscher. Mer information hittar du på www.naringslivsmassan.se

Advisory Board Trelleborgs Näringsliv (ATN)

Fem gånger per år träffar vi nyckelpersoner i det lokala näringslivet för att tillsammans arbeta med gemensamma frågor och stärka relationerna mellan näringsliv och kommun. ATN har funktionen av ett rådgivande organ som ska verka för ett bättre företagsklimat i kommunen. Medverkande är bland annat representanter för de olika företagsnätverken i kommunen. Är ditt företag medlem i en företagarförening i Trelleborg kan du prata med din representat om du vill veta mer.

Nyföretagarcentrum Öresund

Vill du starta eget? Då kan du kontakta Nyföretagarcentrum Öresund, antingen direkt via Nyföretagarcentrums webbplats eller genom oss. Nyföretagarcentrum Öresund kan erbjuda dig kontinuerlig rådgivning på plats i Trelleborg, oavsett om ditt företag befinner sig i ett start up-skede eller redan är etablerat men vill ha hjälp med utvecklingsfrågor eller tillväxt.

Nyhetsbrev Näringsliv

Nyhetsbrevet går ut en gång i månaden till företag och andra intresserade i kommunen. Med nyhetsbrevet vill vi dels informera om vad som händer i näringslivsarbetet, men det ska också fungera som en kanal för information om nya lagar och regler som kan påverka näringslivet i Trelleborg.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?