Nytt namn och nya lokaler när Jönssons Sydgräv firar 25 år

25-årskalas, sprillans nya lokaler och nytt namn. Idag händer mycket för Jönssons Sydgräv i Trelleborg.

För ett drygt år sedan påbörjade Jönssons Sydgräv och koncernchefen Per Jönsson arbetet med att bygga nya, rymliga lokaler på en industritomt längst ut på Transportvägen på Västra industriområdet. Samtidigt inleddes flytten från de gamla lokalerna på Lavettvägen inne i stan.

Nu står 4 500 kvadratmeter byggnader redo att fyllas av maskiner och verksamhet. Koncernens 125 anställda och inhyrda personal ges förutsättningar att samlas under ett tak.

4 500 kvadratmeter kontorsyta och maskinhallar väntar personal och besökare på nya Jönssons Sydgräv, VA-gruppen, i Trelleborg. Idag välkomnar Lisa och Per Jönsson 200 gäster på invigningsfest.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika 4 500 kvadratmeter kontorsyta och maskinhallar väntar personal och besökare på nya Jönssons Sydgräv, VA-gruppen, i Trelleborg. Idag välkomnar Lisa och Per Jönsson 200 gäster på invigningsfest.

Under lördagen inviger koncernchefen Per Jönsson 30-miljonersbygget med högtidligt invigningstal och lättare förtäring för omkring 200 inbjudna gäster – kunder med familjer.

I samband med 25-årsfirandet – Jönssons Sydgräv förvärvades 1994 – och invigningen av de nya moderna lokalerna, släpps koncernens nya namn: VA-gruppen.

- Jag har velat hålla lite på det nya namnet, säger Per Jönsson och visar ett bildspel på en läsplatta.

Jönssons Sydgräv har växt undan för undan sedan Per Jönsson tillträdde. 1997 bildades Bröderna Jönssons lyft och transport. 2003 respektive 2012 förvärvades Månssons Entreprenad i Södra Sandby och VA gruppen i Höör. Tillsammans fyra starka aktörer inom anläggningsarbeten och VA-projekt i Skåne.

- Det är starka namn, men folk förstår inte alltid att vi är samma firma så jag ville profilera oss under ett enda namn istället. Jag har tänkt på det ganska länge.

Fokus i nya VA-gruppen kommer även fortsättningsvis att ligga på vatten och avlopp, anläggning, drift, kabel och entreprenad.

- Varför gör jag detta? Vad står Jönssons Sydgräv för? Här nere är vi ganska välkända, men längre upp i landet tror jag att VA-gruppen ska fungera bättre. VA-gruppen är tydligt och berättar vad vi gör.

Hur ser ambitionerna ut för framtiden?
- Vårt mål är att fortsätta följa marknaden. Vi vill nog växa lite till, det behövs för att fullfölja alla de avtal vi har. Som VA-gruppen kommer vi ta nya steg för att kunna hjälpa inte minst kommunerna framöver, framför allt med drift och jourtjänster.

Innebär det att växa även personellt?
- Ja, vi letar efter folk just nu. De senaste två åren har vi vuxit med 35 personer. Vi är 125 medarbetare idag men behöver bli åtta, tio flera. Vi söker till exempel en entreprenadingenjör, en kalkylator plus några anläggningsarbetare just nu. Som Trelleborgsföretag är vi redan ganska stora, inte minst sett till att vi är ett privatägt företag. Vi bidrar med många arbetstillfällen och vi sprider ju Trelleborg överallt, inte minst kommer alla våra nya fordon att vara märkta med Trelleborg.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?