Sommarjobb

Nu är det dags att söka sommarjobb inom kommunal verksamhet och föreningslivet i Trelleborg!

Du som är född mellan 1999 och 2003 och är skriven i Trelleborgs kommun är välkommen att söka de kommunala sommarjobben.

Ansökningsperioden är mellan den 25 februari och 29 mars

Ansökan hittar du här.
Läs mer om jobben och hur du ansöker här nedan innan du skickar in din ansökan.
Senast den 19 april får du besked om du fått jobbet du sökte.

Behöver du hjälp med ditt CV?

Vi erbjuder CV-kvällar den 7 mars och den 28 mars klockan 15.30-17.00 på Gasverksgatan 3B

Jobben vi erbjuder

Vi erbjuder sommarjobb inom flera olika verksamheter, här får du mer information om vad som krävs och exempel på vad jobben innebär:

Barnomsorg (kräver utdrag ut belastningsregistret)
Du kommer att få vara med i den dagliga verksamheten på en förskola eller fritidshem med ordinarie personal. Det innebär allt från att leka, hjälpa barnen i matsituationer, sommarstädning, torka bord och diskning. Tänk på att du kommer att vara både inne och ute med barnen. För att arbeta med barn behöver du tycka om barn och du vill vara social och delaktig med dem. Du behöver visa att du är ansvarsfull och kan vara en förebild för barnen.

Vård och omsorg
Vill du arbeta och få erfarenhet inom en av framtidens viktigaste branscher? Då är det vård och omsorg du ska söka dig till!
Inom äldreomsorgen kommer du att få träffa äldre och vara med i deras vardag, antingen på ett äldreboende eller inom hemtjänsten. Du kommer att vara behjälplig med vardagliga arbetsuppgifter som frukostvärd, social samvaro (läsa, spela spel eller promenera med ordinarie personal) och enklare lokalvård.
Inom LSS träffar du personer med olika funktionsnedsättningar. Arbetet är mycket variationsrikt och som sommarjobbare kommer du att ge stöd och handledning till de boende utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Du kommer att fungera som en ”förlängd arm” och stärker brukarens egna resurser så att de blir så självständiga som möjligt. Förekommande arbetsuppgifter är omsorgsarbete, utelekar, spela spel samt hushållsarbete. För att arbeta med personer med funktionsnedsättning behöver du vara 18 år samt ha ett utdrag ur belastningsregistret.

Måltidsverksamhet (kräver utdrag ut belastningsregistret)
Är du intresserad av matlagning och vill lära dig mer hur det är att arbeta i storkök?
Du kommer att vara delaktig i alla arbetsuppgifter som är förekommande i ett storkök. Allt från tillagning av maten, diskning, städning, servering och förberedelser. Vi ser gärna att du är 18 år för att söka till måltidsverksamhet.

Teknik och utomhusarbete
Är du intresserad av fysiskt arbete? Här finns möjlighet att ha ett sommarjobb som innebär trädgårdsskötsel, vaktmästaruppgifter, städning, anläggningsskötsel, drift och underhåll eller tekniskt arbete som montering av hjälpmedel. Har du tillgång till cykel eller annat transportmedel får du gärna skriva det i din ansökan.

Servicearbete (kräver utdrag ut belastningsregistret)
För att arbeta med service krävs det att du är social och utåtriktad. Du tycker om att prata med människor och hjälpa besökare eller kunder genom att ge den bästa servicen. Förekommande arbetsuppgifter kan vara café, butik, städning eller trädgårdsskötsel. Exempel på arbetsplatser är Muséet, Trelleborgen (du arbetar i vikingakläder), Friluftsbadet.

Pedagogiskt arbete (endast period 1 och 2)
Är du en ansvarsfull person som vill hjälpa andra människor i deras lärande? Då är detta något för dig! Antingen har du goda kunskaper inom datoranvändning och kan lära ut detta både i grupp och enskilt. Du kommer även vara behjälplig med arkivering och diverse arbetsmarknadsarbete. Eller så kan du vara behjälplig som lärarassistent i SFI klasser. Här krävs att du kan svenska språket fullt ut och känner dig trygg med att hjälpa andra.

Badvärd (endast period 1, kräver utdrag ut belastningsregistret)
Du kommer att hjälpa till med vår sommarsimskola för barn, där du bland annat att får ta barnen till och från bassängen. Städning förekommer också. En förutsättning är att du kan simma.

Häst och stall (endast period 1 och 3, kräver utdrag ut belastningsregistret)
Är du intresserad av risportsverksamhet och har hästvana? Sommarjobbet innebär att hjälpa till vid dagridlägerverksamhet för barn och ungdomar, häst och stallskötsel, trädgårdsarbete och anläggningsskötsel såsom rensa ogräs, kratta, laga staket, målning, reparationsarbete, städning och enklare administrationsarbete.

TFF (endast period 1, kräver utdrag ut belastningsregistret)
Är du idrotts- och är fotbollsintresserad? Då är sommarjobb hos TFF något för dig! Du kommer att få hjälpa till med sommarfotbollsskolan för barn och även stötta upp i den övriga föreningsverksamheten.

Trelleborgs basket (kräver utdrag ut belastningsregistret)
Är du intresserad av ledarskap och gillar basket? Vill du arbeta och vara aktiv? Då är sommarjobb hos Trelleborgs basket något för dig! Du kommer att få hjälpa till med olika basketaktiviteter för barn och även stötta upp i den övriga föreningsverksamheten.

Sommarlovsentreprenörer (endast period 1)
Har du en affärsidé och är villig att testa den under sommarlovet? Välkommen till sommarlovsentreprenörerna! Att vara sommarlovsentreprenör innebär att driva ett eget projekt eller en affärsidé under tre veckor. Du får möjlighet till att ta fram en affärsplan och få feedback från erfarna entreprenörer i Trelleborgs kommun. Under perioden har du fri tillgång till våra handledare som stöttar och utmanar dig och din idé. Här kan du läsa mer om konceptet sommarlovsentreprenör.

Tobaksförebyggande arbete- Världens viktigaste sommarjobb! (endast period 1)
Brinner du för olika framtidsfrågor? Då har vi jobbet för dig! Tillsammans med andra ungdomar från Skåne kommer du att lära dig om tobakens skadeverkningar och tobaksförebyggande arbete i teori och praktik. Du kommer sedan, tillsammans med sommarkollegor, att sprida dessa kunskaper till yngre elever och politiker i Trelleborgs kommun. Här finns mer information om sommarjobbet. (PDF-dokument, 86 kB)

Gatumusiker /Trubadur
Kan du spela och/eller sjunga? Då kan du få ett sommarjobb som gatumusiker eller trubadur! Det är ett sommarjobb som förutsätter att du kan ta egna initiativ och att du vågar, kan och vill spela inför publik. Du spelar på angivna platser och om det regnar spelar ni exempelvis på kommunens olika äldreboenden. Egen musikutrustning krävs. Du kan även jobba som trubadur enbart inom äldreomsorgen. Du kan söka som solo eller tillsammans med andra som en grupp.

Bra att veta innan du ansöker

I din ansökan rangordnar du de olika arbetsområden som du vill arbeta inom. Vi gör en matchning utifrån dina önskemål i ansökan och arbetsgivarens krav. Till ansökan kan du bifoga ett CV och ett personligt brev där du berättar vad du är intresserad av och varför du vill jobba inom ett speciellt område - det ökar dina chanser att få ett sommarjobb.

Vi erbjuder sommarjobb i hela Trelleborgs kommun, alltså både i centrum och i byarna utanför. Om du vill jobba i ett specifikt område kan du skriva det i ditt personliga brev.

I ansökan kommer du även att få ange vilka perioder du kan arbeta. Tänk på att du inte kan ändra period efter att du har tackat ja till ett sommarjobb. Sommarjobben är uppdelade i 3 perioder á 3 veckor men du kan endast jobba en av perioderna.

Period 1: 17 juni-5 juli
Period 2: 8 juli-26 juli
Period 3: 29 juli-16 augusti

En arbetsdag består av 6 timmars arbete och 30 minuters obetald lunch.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?