Utredare

Intervju med en av våra medarbetare som beskriver sitt uppdrag i Trelleborgs kommun.

Namn: Mats Åstrand
Befattning: Utredare
Arbetsplats: Kansliet, Kommunledningsförvaltningen

"Mina utredningar är grunden som kommunstyrelsen ska fatta sina beslut på"

Utredare, Mats ÅstrandVad gör en utredare för någonting?
- Det som kommunstyrelsen kommer på att man ska göra, det kan vara både korta och långa utredningar. Småbåtshamnarna var något av det första jag utredde, sen kom fotbollsarenan. Idag (25 mars 2013) ska t ex kommunfullmäktige ta upp Fair Trade City - ifall Trelleborgs kommun ska ansluta sig till det, vilket började som ett medborgarförslag som det sedan har blivit utredning på. Mycket av mitt arbete består av kontakter med andra, både internt i kommunen men även i andra kommuner, att dra lärdom hur de har gjort på andra ställen.

Jag jobbar även med att bereda ärenden, ta fram befolkningsprognos och är kontaktperson åt Skånetrafiken när det gäller kollektivtrafiken.

Vad är det bästa med ditt arbete?
- Blandningen i yrket och att det är lite spännande. Jag får ju inte lov att göra fel, mina utredningar är grunden som kommunstyrelsen ska fatta sina beslut på. Men det roligaste med jobbet är alla kontakter med olika människor som kan lära mig nya saker.

Vad är det som gör att du trivs så bra med att jobba i Trelleborgs kommun?
- Att det finns så många möjligheter, man behöver inte byta arbetsgivare för att utvecklas utan jag har fått prova på många olika saker under mina tio år i kommunen. Jag har haft olika arbetsuppgifter och olika ansvarsområden, men för att trivas i min nuvarande roll som utredare är det en fördel om man har ett samhällspolitiskt intresse.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?