Stödpedagog

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

LSS Korttids och fritidsverksamhet består av två villor som är belägna i norra delen av Trelleborg och en nystartad verksamhet i centrala Trelleborg.  Vi erbjuder även fritids i hemmet. Du välkomnas av ett glatt gäng med god kompetens och god sammanhållning. Vi hjälper varandra när det behövs. Hos oss kommer barnets bästa alltid i främsta rummet och vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande.

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog hos oss arbetar du efter ett salutogent synsätt där du tillsammans med dina kollegor skapar förutsättningar för goda levnadsvanor och utveckling för barn och ungdomar med hänsyn till olika förutsättningar.

Dina arbetsuppgifter består av att vara ett individuellt stöd, handleda och motivera barn och ungdomar i det vardagliga livet samt att ge goda omvårdnadsinsatser. Du har ett starkt brukarfokus där inflytande och självbestämmande är centralt.

Som stödpedagog ska du även ansvara för att all dokumentation på arbetsplatsen håller god kvalitet. Du förväntas stödja och handleda övriga medarbetare i upprättande och uppföljning av genomförandeplaner, samt säkerställa att de efterföljs praktiskt i verksamheten.

I din roll som stödpedagog söker du kunskap, håller dig uppdaterad och informerad kring nya metoder och arbetssätt inom LSS och pedagogiska metoder. Ditt uppdrag är att sprida informationen till dina arbetskamrater samt att implementera nya arbetssätt och metoder i verksamheten. Du har en viktig roll i det pedagogiska arbetet på arbetsplatsen. Som stödpedagog ansvarar för att tillämpa din specifika högskolekompetens i verksamheten så att den kommer till största möjliga nytta.

Hushållsarbete såsom matlagning, tvättning och städning ingår i dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Du har universitets eller högskoleutbildning inom pedagogik eller beteendevetenskap alternativt annan utbildning som arbetsgivaren inner lämplig. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättning samt kunna göra barnobservationer.

Vi kräver att du innehar B körkort samt att du har datorvana och tidigare erfarenhet av dokumentation i procapita.

Övrigt

Teckenspråkskunskaper är meriterande.

Vi ser gärna manliga sökande.  

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning 80%

Tjänstgöring dagtid, kvällstid samt varannan helg. Ensamarbete förekommer.

Tillträde

2018-01-01 eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Marina H Rasmussen 0410-73 30 31  eller  0708-817 236

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2017-10-31 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och