Stadsarkitekt/Planchef

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av ett fyrtiotal medarbetare inom tre olika avdelningar – Plan, Bygg Mät & Karta samt Miljö. På Planavdelningen är vi ett engagerat och ambitiöst team på 14 personer. Vi utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper och erfarenheter. I kommunen arbetar vi med visionen att Trelleborg ska vara en framgångskommun med hög livskvalitet och en långsiktigt hållbar tillväxt. Just nu omvandlar vi flera centrala stadskvarter nära havet och centralstationen i Trelleborg. Andra viktiga uppdrag är att planera för fortsatt utbyggnad och god service i våra utvecklingsorter. Plan skapar förutsättningar för bostäder, handel, mötesplatser och närmare kontakt med havet. Vi står inför förverkligandet av en kuststad och därmed flera spännande stadsbyggnadsprojekt. Då vår nuvarande stadsarkitekt/planchef går vidare till ett nytt chefsuppdrag söker vi nu hennes efterträdare.

Arbetsuppgifter

Planavdelningen ansvarar för upprättande av översiktsplan, planprogram, detaljplaner och förhandsbesked. Som Stadsarkitekt har du övergripande ansvar för stadens utveckling och visionsarbete i stadsbyggnadsfrågor samt ser till att god arkitektur och stadskvalité följer med hela vägen från översiktplan via detaljplan till bygglov.  Du har en central roll i detta arbete genom att stödja och inspirera de enskilda medarbetarna samt enheten som grupp. Du ansvarar därmed för att verksamheten bedrivs i enlighet med aktuell lagstiftning och utifrån överenskomna prioriteringar.
Förutom den dagliga ledningen av verksamheten kommer du att ingå i förvaltningens ledningsgrupp och arbeta nära förvaltningschefen och de förtroendevalda. I tjänsten ingår verksamhets-, personal- och budgetansvar. 

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har flerårig yrkeserfarenhet som arkitekt inom samhällsbyggnad och stadsgestaltning. Du ska ha examen som arkitekt, landskapsarkitekt, planarkitekt eller genomgått likvärdig utbildning. Du ska ha tidigare dokumenterad erfarenhet av att leda medarbetare och verksamhet.
Du kommer att ha omfattande kontakter med verksamhetsutövare, andra förvaltningar och allmänhet vilket ställer stora krav på att du har en kommunikativ förmåga, är lyhörd och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är drivande och målinriktad samtidigt som du vågar delegera.
För att lyckas väl i denna tjänst behöver du ha förmåga och intresse för att vara ledare. Du kan ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens och drivkraft. Som person är du engagerad, stabil, tydlig, har en god självinsikt och mod att leda. Du har lätt för att skapa förtroende, samarbete och relationer. Vidare tror vi att du är resultatorienterad och tycker om att jobba med förbättringar och förändringar.
Har du gått ledarutvecklingsprogram eller har erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet är det meriterande. B-körkort är ett krav.

Arbetstid/Varaktighet

Heltid tillsvidare.

Tillträde

Snarast.

Kontaktperson

Stf förvaltningschef: Sandra Gustafsson, 0410-733 269.
Fackliga företrädare: Lina Hellström, Sveriges Arkitekter, 0410 734 335.

Sista ansökningsdag

2018-01-19 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och